:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Листни въшки вкъщи?!?!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Re: Листни въшки вкъщи?!?!

Мнениеот elimn » Пон 01 ное 2010 13:08

scuba написа:пробвай с калинки!
Хищна азиатска калинка нахлу в България, предупреждават учени от Института по биоразнообразие към БАН и природонаучния музей.

Наричат я шестокрак алигатор, защото изяжда не само листните и щитоносните въшки, но и себеподобните си.

намираш калинки-алигатори, те изяждат въшките, после се изяждат помежду си. И ти остава да отрепеш само единнствената калинка дето е останала... Тва требе да е калинката Бойко! Най-силната и най-ядливата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?Artic ... fferer=RSS

Абе от къде калинки по това време? Не ще да са листни въшки да ти кажа. Те обикновено пролетта се завъждат, защото се хранят със соковете на растението, а през есента соковете намалят циркулацията си. А и белите листни въшки лесно се премахват. С измиване с вода, или пръскане със сапунена вода всеки ден-така умират. Но това се отнася за тези,които живеят на растението-Whitefly .
Колегата у който са се заселили да забележи дали летят, или само пълзят. Ако не летят има голям проблем... :horror: Заблудили сте се, че са дошли от цветята. Не са листни въшки. Това е напаст, която се заселва най-чето във дълго необитаеми къщи. Напада мебели, книги, дори и кабели. Тези гадини обичат прах и влага. Начин да ги умориш е да използваш препарати с които да ги дехидратираш. Инфузорна пръст (кизелгур)(бентонит) е най-доброто, което можеш да ползваш. Всеки ден ръсиш с този прах и след седмица-2 няма да имаш от тези гадини. Ако имаш някой познат, който има озонатор да ти услужи за 2-3 дена. Той ще улови влагата.
За да си закупиш бентонит се свържи с този човек:
Марко Георгиев - 0888 707 315

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Пон 01 ное 2010 15:49

elimn написа:Абе от къде калинки по това време? ...

Калинки има вярвай ми,всякакви разновидности mhihi
Точно сега си търсят място да презимуват. Бяха ми населили къщата даже

Изображение

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 01 ное 2010 19:26

rado_mit написа:
JaDaWiN написа:Не знам какво е, ама майка ми каза, че днес пак е видяла по фотьойла... :horror:
Ако се появят повече ще пробвам със сапуна, фасовете и евентуално ще взема отнякъде парочистачка. :director

събери няколко гадини в кутийка от Тик-Так напр. и мини през някоя агро аптека или през някоя фирма за озеленяване /там имат специалисти/ .. да ти кажат с какво си имаш работа .. и с какво може да пръскаш на закрито .. карантинни периоди и т.н. .. тия бабини .. сапун .. веро .. цигари .. чай .. кафе ги забрави :wink:

Мен ако питаш първо пробвай с бабините методи и после минавай на тия отрови... Все пак и хора трябва да живеят там...

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Вто 02 ное 2010 2:47

Night_elf написа:
elimn написа:Абе от къде калинки по това време? ...

Калинки има вярвай ми,всякакви разновидности mhihi
Точно сега си търсят място да презимуват. Бяха ми населили къщата даже

Изображение

О, може и да имате. Тук аз във нас нямам никакви буболечки. Може би заради влажността от морето.
А това, което предложих не е отрова, но това не са листни въшки и калинките няма да ги ядат тези гадини. Те са много голяма напаст.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 02 ное 2010 7:48

Става и като се поддържа хигиена. Всичко що може да се пере го изпери и изсуши добре. Те са малко като хлебарките. Налитат на влажно. Редовно проветряване и много сух въздух ги оправя. :lol:

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Вто 02 ное 2010 11:45

elimn написа:...О, може и да имате. Тук аз във нас нямам никакви буболечки. Може би заради влажността от морето...

Е не е като да нямаме mhihi Ама вече свикнах с тях и израза "Да те Ш***т калинките, вече ми е ясен" mhihi
Колега отърва ли се от гадините. Тества ли рецептата със сапуна :?:

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Сря 03 ное 2010 1:17

Днес майка ми е чистила цял ден с някаква пароструйка. Относно сапуна питах я и тя каза, че с това първо е опитала. :talk: Абе още след Райда значително намаляха. Но ние искаме пълно унищожение пък да видим. Повече химия не ми се ползва, но ако не изчезнат съвсем... death
Благодаря на всички за съветите!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”