:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Още едно ДОБРО ДЕЛО

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Re: Още едно ДОБРО ДЕЛО

Мнениеот Night_elf » Нед 07 ное 2010 21:17

elimn написа: ......

Ели, идеята е всеки да помогне с каквото може! Това което написах, за забавленията и вниманието към децата, ще го осигурят хората ,които ще присъстват. Всеки друг съм сигурна, че ще помогне по каъвто начин намери за удачен и възможен.
Желаещи винаги има. Въпроса е колко ще осанат до край. Ако трябва и 5 човека да сме, не пречи да направим нещо.
knight-errant, започвам да разглеждам всички един по един :да:

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Нед 07 ное 2010 21:18

Еее, ебати мнението (mirkata 4020), чак и моите очи се зачервиха и усетих бучка в гърлото, мамка му...
По темата, кога и къде да занеса дрехи (мъжки и женски)?
Нямам сърце да ходя до дом за сирачета, но с удоволствие ще дам дрешки на някой колега/колежка да им ги занесе...
ОФФ: Между другото - Жена ми е пълен сирак от 18-годишна, но е адски силен човек, адски - без нея, не знам за къде съм. :kissy:
А аз останах без баща на 24г.
Набори сме с жена ми.

Последна промяна от nosex на Нед 07 ное 2010 21:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Нед 07 ное 2010 21:38

О, не... mirkata 4020 разплака ме... Иди, че спи сега! Аз до 27 год. съм живяла с родителите си и...така хубаво беше, а тези деца... Някои от тях незнаят какво е да имаш майка и татко. Моето момиченце, което взех незнаеше и ме питаше какво правим като сме семейство. Искаше да го има, защото знаеше, че така е редно. Но ти си се сблъскал с нещо, което на мен би ми нанесло голяма травма. Их, чак ми е трудно да пиша. Неискам да бягам от отговорност, но аз незнам дали бих отишла в дома, но със сигурност ще помогна щедро. Ех мамка му от кога не съм плакала така с болка в гърдите!

Някой да направи темата важна, или там както се казва във форума, за да привлече повече внимание. Някои дори няма да я прочетат и няма да разберат, че точно за това става дума. Сменете и заглавието дори.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Нед 07 ное 2010 22:49

Чудесна тема :wink:
И аз съм за, но искам да ви кажа, понеже имам някакъв опит с даряване на домове за деца(една колежка в работата събираше редовно дрешки), че много от домовете(ръководствата) се мръщят на дрешки и подобни и искат само кеш...
Или ако все пак приемат дрехи, искат бележка от химическо чистене, а нали се сещате колко пари трябва да се дадат за например 2 чувала дрехи :?:
Т'ва важи за София по-скоро, по другите градове не знам как е. Иначе с удоволствие бих дарил и дрехи, и лакомства, и бих присъствал лично, стига да не е много далече от София :wink:
Ако имате конкретни идеи - давайте :!:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 08 ное 2010 0:36

Колега, акциите тип "Да бъдем по-добри в един по-различен ден", се провеждат ежегодно, като мисля, че са започнали с тази в Благоевград, която мисля, че ти визираш. Освен нея направихме една в детското онкологично отделение в МБАЛ "Св. Марина" - Варна (може и да бъркам името), 2009 направихме една страхотна акция в ДДЛРГ "Надежда" - Русе, а тази година - в с. Дълбок дол.
Та мисълта ми е - когато се опитаме да организираме нещо подобно, започваме от рано (не от днес за утре, или от тоя за другия месец).
След това - ще кажеш "В България има толкова много домове"... Е да, ама целта е да сме максимално полезни и да уцелим този, който е най-нуждаещ се. За целта трябва човек на място, който да го посети. Да, има около 65000 регистрирани във форума, ама стане ли дума за благотворителност всеки гледа в другата посока. Говоря от опит! Говоря защото съм обикалял с кутията за пари по сбирките и съм приканвал хората да пускат по някой лев... И тука в тази тема виждаме жив пример - "ето ви една страница с n на брой дома за сираци, има си телефони, ОБАДЕТЕ СЕ". Добре де, що ние? Ти телефон нямаш ли? От тук излиза пък следващия проблем - по телефона шефката ще ти каже, че нейния дом е най-нуждаещ се и че имат спешна нужда от джакузи, климатик в директорския кабинет, както и 46" LED телевизор, да се образоват децата (естествено, отново в директорския кабинет).
По телефона НЕ СТАВА! Трябва някой да отиде на място и да знае реално каква е ситуацията в дома.
После - що на коледа бе колега? Остави коледата на pr агенциите, ние сме по другите 364 дни в годината...
От страни изглежда ужасно лесно, а всъщност е ужасно трудно това да организираш едно такова мероприятие.
Миро :bowdown :bowdown :bowdown
Като допълнение ще кажа (повтарям се за 273465 път) - такива акции не са за всеки. Ръководствата на домовете също така правят и една кофти постъпка - крият най-кофти случаите, най-недъгавите деца... Е да, ама в Русе искахме всяко дете да хапне торта. На мен ми се падна честта да занеса лакомствата в тази група... Едвам издържах 5 минути... Нямате си ни най-малка идея каква беше гледката... Децата не можеха да се хранят сами...
Но има едно удоволствие, което изпитваш след такава акция... Да си спомниш усмивките, които си видял през този ден...
Да, като си тръгнеш детето пак остава само, но ти поне си му подарил един усмихнат ден, което е нещо!

А относно тия домове, които искат сухо, но не и материално, можем само да пожелаем приятен ден на шефката, дано успее да омае някоя pr агенция.

Жоре, на тебе за 84-ти път ще ти кажа - като не можеш да помогнеш, поне не пречи. Не всички деца в домовете за сираци са циганчета.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 08 ное 2010 0:40

:cry: :cry: :cry:
Много разплакани и тъжни хора в тая тема :cry: :cry: :cry:
Какво ви спира да си осиновите по едно детенце :roll:
Примерно след случката в Хаити, наще искаха хаитянче, ама не стана :lol:

ISRalien написа:Е да, ама целта е да сме максимално полезни и да уцелим този, който е най-нуждаещ се.

ПП: Тая година го уцелихте в 10-та!
mhihi
Нищо, че имаше колони за 2-3хиляди лева, ама му помогнахте, на нуждаещия се :shock :bowdown :063:

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Пон 08 ное 2010 0:47

hooligans написа::cry: :cry: :cry:

ISRalien написа:Е да, ама целта е да сме максимално полезни и да уцелим този, който е най-нуждаещ се.

mhihi
Нищо, че имаше колони за 2-3хиляди лева, ама му помогнахте, на нуждаещия се :shock :bowdown :063:

Хулигане, пак си откачил нещо :beat_butt2

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пон 08 ное 2010 0:51

elimn написа:
hooligans написа::cry: :cry: :cry:

mhihi

Хулигане, пак си откачил нещо :beat_butt2

Не колежке, говоря само ФАКТИ :012:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 08 ное 2010 1:16

hooligans написа:По-добро дело от това да осигуриш на един човек пълноценен живот надали има!

Добре, щом ще си говорим с факти - замислял ли си се над горното твърдение, когато млатиш някой левскар?

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пон 08 ное 2010 1:20

ISRalien написа:
hooligans написа:По-добро дело от това да осигуриш на един човек пълноценен живот надали има!

Добре, щом ще си говорим с факти - замислял ли си се над горното твърдение, когато млатиш някой левскар?

:shock :shock :shock
Снимка или видео да ми покажеш?
Аз не се бия по мачове, не моа да ги разбера хулиганите...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 08 ное 2010 1:58

отврат
сещайте се
нЕма ви сложа предупреждения, че единият е с 4, а другият със 7, ама айде...по-така

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 08 ное 2010 2:33

МОЛБА - тук да се пише само по темата.

Не искам да убеждавам хората кое е по правилно и най грешно е да се поставя избор на кой да помогнеш. Все пак до празниците има време и може и да успеем.
Това ,което искаме да направим може да се погледне от 10 различни гледни точни ,но мисля ,че почти всички сме на мнение ,че по добре да го направим отколкото да го отложим.
Относно даването на пари в брой съм категорично против. Идеята ми е каквото и да съберем да бъде купено нещо с тях и занесено в дома(след като сме сигурни от какво имат нужда).
Радвам се ,че темата набира популярност и съм сигурен ,че тепърва ще има още много желаещи.
Най важното е да решим кой дом да посетим. Истина е ,че няма как да дарим дрехи за възрастни на бебешори и ще сме максимално полезни на дом за по големи деца. Давайте предложения за да може по бързо да определим дома ,а пък аз ще се опитам да се свържа с тях и евентуално ако имам времем и да посетя дома за предпочитане с някой колега от тук за да проверим на място с какво да помогнем.

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало

Мнениеот Night_elf » Пон 08 ное 2010 10:54

Имa страшно много домове, дайте поне да се ориентираме за район на България ?
Непосилно е да проверим толкова много къде и от какво имат нужда.
Ако някой има преки наблюдения от някъде, нека сподели.

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Пон 08 ное 2010 11:02

Night_elf написа:Имa страшно много домове, дайте поне да се ориентираме за район на България ?
Непосилно е да проверим толкова много къде и от какво имат нужда.
Ако някой има преки наблюдения от някъде, нека сподели.

Организираме благотворителна ли?

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало

Мнениеот Night_elf » Пон 08 ное 2010 11:06

mirkata 4020 написа:Организираме благотворителна ли?

Добро утро Миро :kissy: Кафенце пи ли ?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”