"Не съм ял хляб днес, не мога да се занимавам с теб...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: "Не съм ял хляб днес, не мога да се занимавам с теб...
Няма смисъл се занимаваш ,просто ги забравяш и толкова.Дори и да се оплачеш на шефа му има голяма вероятност да е същия и той и да си е повярвал,че той може без клиенти,а клиентите без него не.Колкото до теорията,на някои колеги,че колкото плащането ,толкова и работата има и друга гледна точка.Щом си се хванал за толкова пари ще си вършиш работата,щото клиентите не са ти виновни,а ако не те устройва заплатата или се чувстваш недооценен,винаги може да напуснеш и да си намериш по-високо платена работа или такава където ще оценят способностите ти адекватно .Винаги съм се дразнил примерно по разни бензиностанции някви пичлемета на по 18-20 години едвам изкласили някво образование в най добрия случай до 12 клас и сигурно не могат си напишат имената без грешки,се разхождат едва едва гледат да не се минат и да не ти свършат работа и са със самочувствието,че са годни едва ли не още утре да управляват федералния резерв на щатите,ама живота ги е преебал и затва трябва ми пълнят бензин,за което вероятно обвиняват клиента ,а всъщност истина за способностите им или липсата на такива, е далеч по-прозаична .
- Layman
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, че сте ми наблизо и повземвам някоя дреболия за Голфа/Пасата от вас от време на време.
Жалко обаче, че не всички ми обръщат внимание като теб (шефа) и чернокосия/черноокия (името ако знаеш на чиганчето).
Понякога така ми е кипвало обаче, че не само бях решил да ви сменям с конкуренцията, ами даже смятах да спра да ви препоръчвам на приятелите си и на колегите от форума.
Жалко обаче, че не всички ми обръщат внимание като теб (шефа) и чернокосия/черноокия (името ако знаеш на чиганчето).
Понякога така ми е кипвало обаче, че не само бях решил да ви сменям с конкуренцията, ами даже смятах да спра да ви препоръчвам на приятелите си и на колегите от форума.

- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Следващия път като търсиш нещо там и попаднеш отново на същия, попитай го - " На кеф ли си, може ли да разгледам"
Ако ти се издърви, хвърли му една майна 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
В интерес на истината аз като тръгна за някоя морга не търся нищо определено. Но като си харесам няколко неща ги купувам на момента. Щото, извинявай, ама ако има само таратайки (както се е случвало) с нищо интересно и запазено по тях няма да си купя нищо много е ясно. Имало е 1-2 пъти, в които само съм гледал, но не съм искал да занимавам никой, просто питам "може ли да огледам, ако си харесам нещо ще те викна да го разглобим". В случая имаше 1-2 "пресни" коли, на които хвърлих око още с влизането, но този ме разубеди и си излязох. Аз пак щях да си огледам, но са навързали около 10 кучета в този двор, а аз не се разбирам добре с каракачанскат порода
И преди съм го виждал в подобно състояние, само че така кофти не се е отнасял. Дори повечето неща си ги демонтирам сам и само ги плащам преди да тръгна. Пращал съм доста хора и познати точно в тази морга, защото цените им не са надути, както при конкуренцията им. Няма да им бъда клиент повече, сигурно и тоя ще се зарадва, че повече няма да го занимавам с "дребни работи" (за повечето работници има само двигател, скорости, полуоски и окачване, другото не го броят. Ще го преживея някак, има и други морги из региона, в една от които държат "на склад" около 10-12 Мк2 и няколко Мк1, само че са ми малко далеч - на 50 км. Оттам единствения път, когато ги посетих си взех някои неща, които ги бяха приготвили да изхвърлят с колата (почти нови лайсни на тавана за Джетта) и почти не се намират вече.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Много се впрегаш. Все пак живеем в България и утре може да ти се случи същото и в някоя банка примерно. На мене вече ми се случи подобно. Няма да казвам банката. Иначе доволно лихви съм им плащал преди.
Отминавай го с лека ръка и много пренебрежение, че то така до къде ...
Пък си търси нещо по-добро междувременно. 

- stefan4o
- Контакти:
Да не отваряме дума за банките, че една служителка така ме беше изнервила един път, че... опитваше се да ми обясни, че ако си дръпна парите от банкомат и от техния терминал, щяла таксата да е еднаква. Е, да, ама не. Сумата беше 1000 лева и разликата беше 17 лева в таксите. Предпочетох да си настоявам и да я изнервя, отколкото да им храня банката, през която и без това ми минават всичките авоари. Аз нямам вина за това, че някои хора ги мързи да си вършат работата. 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Па прав е човека да те изгони.Като отидеш в магазин за авточасти влизаш ли в склада да поразгледаш да си харесаш нещо?Ако си казал какво търсиш не ми се вярва да откаже да ти вземе парите.
- stefan4o
- Контакти:
Аз смятам, че има доста голяма разлика от магазин за авточасти до паркирани 100 таратайки в автоморга, които стоят цели и чакат да станат донори на някоя друга кола
А че някои морги продават като магазини (с такива цени) е факт. Както и да е, не е това въпросът.

ще отида при шефа му и ще го попитам така ли трябва да се гпвори на клиетите,а още по малко след като пазаруваш от доста време при тях..
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
[quote="stefan4o]Не знам как в България все още е позволено така да се говори на клиент.[/quote]
Това е изключително вредно изказване!
Като си клиент дай сега да се събуя и нагазурча и да ти подам вазелина?
В случая тази тема показва твоята гледна точка. Ако попитаме обаче пича от моргата сигурно нещата няма да са точно такива.
Специално аз ако бях на негово място и трябва да те придружавам и развеждам за да се решиш ЕВЕНТУАЛНО да си купиш някакви решетчици, щипчици и тъпотийки вместо да разкостя някоя кола за която ме чакат 10 човека под пара... Ти си направи сметката
Клиента е клиент! НЕ Е БОГ! НЕ Е ШЕФ! НЕ Е ВЕЛИК! НЕ СИ Е ВКЪЩИ! НЕ МУ Е ПОЗВОЛЕНО НИЩО СПЕЦИАЛНО!
От дълги години работя в сферата на услугите и по цял ден си имам вземане даване с "клиенти". Много тупани приемат присърце разни "клиентски" максими си правят ташак с хората.
Хубавото е, че нито аз и нито шефовете ми някога са позволявали всеки чук с 10 лв в джоба да си разиграва коня.
Всичко е търпимо, но в разумни граници. Знам, че вероятно този моргаджия не е най-интелигентния човек на вселената, но съм склонен да допусна, че си прекрачил прага му на търпимост
Това е изключително вредно изказване!
Като си клиент дай сега да се събуя и нагазурча и да ти подам вазелина?
В случая тази тема показва твоята гледна точка. Ако попитаме обаче пича от моргата сигурно нещата няма да са точно такива.
Специално аз ако бях на негово място и трябва да те придружавам и развеждам за да се решиш ЕВЕНТУАЛНО да си купиш някакви решетчици, щипчици и тъпотийки вместо да разкостя някоя кола за която ме чакат 10 човека под пара... Ти си направи сметката

Клиента е клиент! НЕ Е БОГ! НЕ Е ШЕФ! НЕ Е ВЕЛИК! НЕ СИ Е ВКЪЩИ! НЕ МУ Е ПОЗВОЛЕНО НИЩО СПЕЦИАЛНО!
От дълги години работя в сферата на услугите и по цял ден си имам вземане даване с "клиенти". Много тупани приемат присърце разни "клиентски" максими си правят ташак с хората.
Хубавото е, че нито аз и нито шефовете ми някога са позволявали всеки чук с 10 лв в джоба да си разиграва коня.

Всичко е търпимо, но в разумни граници. Знам, че вероятно този моргаджия не е най-интелигентния човек на вселената, но съм склонен да допусна, че си прекрачил прага му на търпимост

IceHeart написа:Layer написа:ако наистена ще си купувам нещо ще си продължа в търсенето.
но ако си само за сейра,човека е прав че те е изгонил.
Много интересно! Не се заяждам просто ми обясни как ще разбереш един човек дали ще купи или не!?
Аз влизам в моргата, и разглеждам. Питам примерно за накладки за Г3, ти ме питаш дали ще ги взимам аз ще ти кажа, дай да ги огледам и ще видя дали ще ги взема!? И ти какво ще ме изгониш!
малко не ме разбирате май.
да ви го обясня.
един енгел иска да види едни накладки,втори,трети и все намира кусури.
еми тогава идва момента да се разделим и да ходи да си ги търси в магазина.
смятай той колко е бавен и хората са го запомнили и вече направо го гонят.

нали се сещаш ,че никой няма те изгони ей така.
- golf2_forever
- Автомобил:
- Двигател:
и тва ако не става въпрос за морга тотев
- stefan4o
- Контакти:
Layer написа:да ви го обясня.
един енгел иска да види едни накладки,втори,трети и все намира кусури.
еми тогава идва момента да се разделим и да ходи да си ги търси в магазина.
смятай той колко е бавен и хората са го запомнили и вече направо го гонят.![]()
нали се сещаш ,че никой няма те изгони ей така.
В интерес на истината ми отнема не повече от 10 минути да видя дали има нещо, което ще ми свърши работа и да си купя. Ако това е бавно, ОК, здраве му кажи. Плюс това вече казах, освен и да повторя - не е нужно да идва и да ми показва, аз каквото искам го виждам и без да е той там. Просто има много песове покрай колите и предпочетох да се обърна към момчето да ме придружи, но той даже не ме изслуша, много бързаше

Примерно много искам да си намеря решетка като тази старата ми, която потроших в едно ПТП и която си бях купил точно оттам, след като прерових поне 10-ина решетки. Мога да си купя и нова, тайванска, но не искам, имах такава. За чисто нова оригинална не мога да си го позволя, поради обясними причини.
Не го отричам. Така е. И аз работя в сферата на услугите и също не ме кефи да ме разиграват. Само че тук случаят е мааалко по-различен, пък и не си позволявам да наричам клиент с епитет, който би го засегнал по някакъв начин

Подкрепям!
Колко досадници съм изгонил...
Ако за теб човек, дошъл с идеята да похарчи пари е досадник, евала. Продължавай да ги гониш, накрая ще ремонтираш само твоята си кола.

Същото отношение съм срещал по всички морги, в които съм ходил...
Щом шефа му го търпи, значи има причина.. Едва ли ще си първия, който ще се оплачеш от него.
Или шефа е същия, или това е сина му...
Не си струва, правилно си направил като си си тръгнал
Така е, голяма част от моргите не си правят труда да ти потърсят нещо, дето не струва колкото половината кола. Всеки си знае и си прави сам сметката, явно така им изнася повече, за да имат повече време за по-едрите клиенти, дето се редят на опашка да купуват двигатели и скоростни кутии. Четейки мненията във форума си мисля, че наистина съм постъпил правилно като съм си тръгнал оттам без да отговарям подобаващо на гаменчето. Все пак продължавам да си мисля, че шефът им е свестен, жалко, защото цените които ми е давал той винаги са били много добри и съм се възползвал от тях досега.
Последна промяна от stefan4o на Пет 12 ное 2010 21:15, променено общо 6 пъти.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
groznika написа:[
Подкрепям!
Колко досадници съм изгонил...
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Същото отношение съм срещал по всички морги, в които съм ходил...
Щом шефа му го търпи, значи има причина.. Едва ли ще си първия, който ще се оплачеш от него.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”