Връщане на получени пари за майчинство

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Връщане на получени пари за майчинство

Мнениеот scuba » Чет 18 ное 2010 13:34

vpetrovbg написа:..
Ами по-точно, са измамили нас, останалите, защото държавата пари няма, те се вземат от данъкоплатците! :(

Абе смятах да го напиша ама си затраях. Щото реално аз съм ги платил тия пари от моите данъци

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 18 ное 2010 13:34

ktamen написа: ...Провери дали наистина има давност и какво могат да ти вземат...

не лежи на тази кълка, делото тръгне ли усложненията вече са налице, събирай всички дюкименти дето съм ти писал по-горе и търчи в НОИ, така ще е по-безболезнено. дори и да има давност 5 гонини, това е много време (предостатъчно за да се произнесе и присъда), а и сумата не толкова малка, че да не се занимават да водят дело срещу теб, не се скатавай, отиди в НОИ като човек и пробвай по цивилизования начин да решиш въпроса. Не става въпрос за скрупули...

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Чет 18 ное 2010 14:00

Ще се консултирам с още хора и ще видим какво ще правим. Че сме взели парите е ясно, но не сме измамили никого, ние не сме престъпници и също си плащаме данъците, от които циганите вземат бая повече, ама някои колеги се огледаха в мен. Както и да е, все ще се измисли нещо, в крайна сметка ще си платя, само че не за гяволъка, защото не е такъв, а за незнанието и непознаването на закона от наша страна. Яд ме е,че можеха да пратят едно писмо и да кажат че спират автоматично парите, защото детето е тръгнало на ясла, а не да чакат да се съберат една шапка пари и сега да ни цакат. Защото със същия успех можеха да се обадят чак след 10 години и да поискат 25 000 лева , ей за това ме е яд.
П.П. Същия проблем имах и с М-ТЕЛ. Без да ми пратят един СМС да кажат че картата ще бъде анулирана ако не презаредя и един ден просто нямах вече номера, а имаше 20 лева неизговорени. Не може човек да помни всичко, дори да си записва.
Ще следя мненията и препоръките ви и ще ви споделя как се развиват нещата.
Не съм света вода ненапита, но не съм и престъпник. Нямал съм и идея че така ще стане иначе не бих взел тия пари....

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 18 ное 2010 16:57

Макар и да не ти помага директно - все пак си подписал нещо, и проблемът си е твой, след като не си го прочел при подписването.

Мога да ти да личен пример: Без да съм подписал нищо бях задължен да платя за 3 години назад. Заради областен (не държавен!) закон. И заради възпитателката, която ме беше информирала грешно.

При смяна на детската градина съответната служба се позаинтересува къде сме били досега на градина (явно инфомацията не я бяха получили от старата детска градина)

Действието се развива в Германия, но случаят е аналогичен и ефектът беше достатъчно болезнен.

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Чет 18 ное 2010 19:23

Ммм дааааа, така е,... Подписала е жената и държавата си е вързала гащите. Утре отиваме в НОИ да преговаряме и ще видим какво ще стане. Оказва се, че в нашето положение са около 40 000 майки в цялата страна, а тепърва ще има поне още 60 000 изгорели по същия начин. Това показва за незнанието на хората за въпросния закон, който между другото се оказа приет в края на 2007 година и всички сме в "заварено" положение. Отделно закона цитира "...при посещение на детско заведение (детска градина)..." никъде не се споменава за детска ясла в директен смисъл. Абе Абсурдистан.

Galov-8607
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Galov-8607 » Чет 18 ное 2010 19:31

колеги аз имам подобен проблем обаче ние с венами неможем да си вземем маинчиството вече 3 месец женами е осигорявана на 2000лв от фирма и неможем да си вземем маинчиствата понеже фирмата се прожерявала от ДВГ така ни казаьа какво е ДВГ никои не каза казаха че ще получим писмо дали ще жзимаме маинчиства кажете моля към кои да се обурна все пак това дете немойе да не полу чажа нито маинчиства нито децки

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 18 ное 2010 19:37

Колега не може да викаш Абсурдистан при положение, че жена ти получава 1 година 90% от дохода си за последната 1 година преди раждането.
Получава 120лв на месец, ако се върне на работа след тази 1 година или 240лв., ако остане да си гледа детето.
Вие за какво си мислехте, че са тези 240лв?

На такива условия се радват малко европейци и западняци :idea:
Предполагам, че ви е кофти сега, но няма как.

Трябва да свикнем, че не се минава метър.

п.с. по-горе прочетох най-малоумната логика - дай да крадем, защото иначе друг ще ги открадне :screwy
Те сигурно и 'ония' в парлаента така си викат :не:

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 18 ное 2010 20:13

Напълно подкрепям държавата. не може да не четеш какво подписваш, а после да ревеш че не си знаел.

Не разбирам с какви очи ходите по институциите да се оплаквате след като сте явно виновни, реално сте взели пари, които не ви се полагат.

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Чет 18 ное 2010 20:17

Никой не минава метър, аз ако знам изобщо няма да ги взема тия пари. Ако знаеш как съм я псувал жена ми, че не е прочела при подписването на декларазията и не е запомнила точките при които ако има промяна в статута на детето да подаде нова за актуалното състояние....но, това е положението за сега...

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 18 ное 2010 20:19

Така,така до колегите с по горните изказвания,ела да си вземете парите и от мен,малко,грешка много се оляхте,та не беше стояла пред блока,не беше люпила семки пред телевизора,абе вия знаете ли защо е било така,може и всеки ден да е ходила да си търси работа,може и да е имала здравословни проблеми.Българина е страно племе,първо оплюва и те изяжда с парцалите и чак тогава те пита защо е станало(ако изобщо те попита)Много е лесно да чешите клавиатурата,ако толкова искате да чешите,идете да чешите нещо друго,отстрани е много лесно.Мога и аз да ви кажа че ния не можехме да намерим на жената 12-13месеца работа.Хем трудно се намираше работа за жени,а още повече с дете :banghead: Тъпа страна и в голям процент тъп народ,докато се гледа на Вуте да му е зле,ния няма да се оправим :banghead:

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Чет 18 ное 2010 20:21

Petrolhead написа:Напълно подкрепям държавата. не може да не четеш какво подписваш, а после да ревеш че не си знаел.

Не разбирам с какви очи ходите по институциите да се оплаквате след като сте явно виновни, реално сте взели пари, които не ви се полагат.

Колега, четено е, но това се забравя и след почти 3 месеца детето тръгва на ясла и вече никой не помни за точките, хора сме а не компютри. За това казвам, че щом има електронна връзка с детските заведения дали детето посещава такова, би било разумно и естествено да спрат автоматично изплащането на майчинството, поне в цивилизованите страни е така. А не сега да ми искат и 20% лихва ебати.....

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 18 ное 2010 20:44

Сега все едно каза "Аз парите не съм ги взимал .. те ми ги даваха" ;)

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 18 ное 2010 20:46

enigma79 написа:Така,така до колегите с по горните изказвания,ела да си вземете парите и от мен...

Не ми дължиш деа, иначе с удоволствие :Mr Green Fun
Викаш щом ниЯ не можем да си намерим работа да си взимаме парички откъдето можем, а?!
Прав си - ниЯ няма да се оправим :?

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Чет 18 ное 2010 20:47

fantomasss написа:
Petrolhead написа:Напълно подкрепям държавата. не може да не четеш какво подписваш, а после да ревеш че не си знаел.

Колега, четено е, но това се забравя и след почти 3 месеца детето тръгва на ясла и вече никой не помни за точките, хора сме а не компютри. За това казвам, че щом има електронна връзка с детските заведения дали детето посещава такова, би било разумно и естествено да спрат автоматично изплащането на майчинството, поне в цивилизованите страни е така. А не сега да ми искат и 20% лихва ебати.....

Няма електронна връзка - прави се официално писмено запитване и те са го направили.
Обица на ухото!
Един съвет от личната ми практика - каквото подавате, по едно копие от всичко и за вас и към него закрепяте входящия номер.
Преди няколко месеца направиха подобно запитване и до МТСП относно плащанията по ЗСПД на собственици на Търговски дружества.Чудно ми е как все още не са пуснали бомбата.

може и всеки ден да е ходила да си търси работа

Само да вметна - плащанията по обсъждания закон касаят работещите.Неосигурените получават месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година съгласно реда и условията на чл.8 от ЗСПД от съответните ДСП по постоянен адрес, а не от НОИ.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 18 ное 2010 20:48

Vizor написа:Сега все едно каза "Аз парите не съм ги взимал .. те ми ги даваха" ;)
На практика НОИ ги превеждат електронно по банков път, така че горе долу си е така - дават ги...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”