Какво мислите за акцията на двете млади майки ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какво мислите за акцията на двете млади майки ?
Аз пък съм на мнение, че в някои случаи на неправилно паркиране е задължителна грубата намеса 

- knight-errant
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
parno написа:деца още нямам
а като имам ще ги науча как се пресича
в повечето случай когато е ударено малко дете на улицата причината е в неправилно пресичане
утре ако детето ти пресече на червено и го блъсна ще дойдеш ли да ми дереш колата с пирон ?
май май не си го научил кое червено кое зелено
да не говорим повечето днешни майки с фаса в устата как изобщо не гледат къде щъкат лапетата
как ти звучи отговора ми?
Визирах следните ситуации:
Пиян гази бременна, тя оцелява по чудо
ПЛОВДИВ Парашкева ИВАНОВА
Пиян моторист блъсна бременна жена на ул. “Орфей” вчера сутринта. 43-годишният Димитър Т. се качил с мотопеда си на тротоара, блъснал се в паркиран автомобил, а след това ударил пешеходката. Чух силен удар и погледнах през прозореца. Бременната жена лежеше на земята и викаше за помощ, мотористът също лежеше на земята, разказва жена от отсрещния блок. На място веднага пристигнала линейка, която откарала жертвата във ВМИ. Пострадалата е Ели Паунова. Жената е бременна в деветия месец и само по чудо се е спасила. Тя има травма на единия крак, но плодът е невредим, са установили лекарите
Публикацията е на вестник "Марица"
Бус с хляб лети и уби дете на зебра
Бусът не спрял на зебра, блъснал Емо и го влачил 20 м. Ръкавичката му отхвръкнала. "Има ограничение на скоростта, легнали полицаи, какво още да направим срещу безразсъдните шофьори", каза кметът Шишков
Микробус с хляб изпревари спряла на пешеходна пътека кола, помете 6-годишно момченце и го уби.
Трагедията се разигра в 8 ч вчера на метри от училището и детската градина в с. Марково, Пловдивско.
Малкият Емил държал майка си за ръка, когато бусът го ударил. Телцето му изхвърчало на 20 м встрани пред очите на 8-годишната му сестричка Десислава, която стояла от другата страна на пътя.
"Единият бус спря и направи път на майката и детето на пешеходната пътека. Тъкмо бяха стигнали до средата, когато отгоре се появи друг бус "Мерцедес" и отнесе малчугана", разказа Иван Стоилов, огняр в училището.
"Падна на асфалта, беше посиняло и пищеше, горкото", коментираха хора от Марково, които откарали малчугана в болница. Там Емо починал.
Пробата за алкохол на шофьора Михаил Казанчев, на 42 г., е отрицателна. Мъжът зареждал хляб от фирма за закуски "Надежда 2000" и го разкарвал по магазините.
"Преди 2 месеца дадох буса под наем на Казанчев. Плаща 600 лв. на месец", каза шефката на фирмата Надежда Минчева.
"Закъде е бързал, да убие внучето ми ли", ридаеше неудържимо вчера бабата на детето Петрана Карабаджакова. Всяка сутрин тя и дъщеря й Светла водели хлапетата на училище и детска градина. Те се намират от двете страни на главния път в Марково, от хижа "Здравец" към Пловдив. Майката обаче вчера била сама. Емо помолил първо да заведат кака му.
"Вечерта снимахме Емо и Деси за календарче за коледно тържество. Беше изключително умно дете, в подготвителна група, готово за ученик", обясни през сълзи директорката на детска градина "Веселушка" Славянка Янакиева. На другите деца възпитателите казали, че Емо вече е звездица на небето. Искал Дядо Коледа да му донесе принцеса в каляска.
"Разпоредих сутрин и в пиковите часове пред училището да дежурят учители. Не знам какво повече да се направи срещу безразсъдните шофьори - има пешеходна пътека, знак за ограничение на скоростта до 30 км/ч, "легнали" полицаи, парапет", каза кметът на община Родопи Йордан Шишков.
Публикацията е на вестник "24 часа"
Вандализма по автомобилите не си спомням да съм го коментирал все още, нито да съм търсил оправдание за действията на когото и да било.Въпросът ми беше простичък и пак ще попитам:
1.Ако ти си родителят на малкия Емо, как би реагирал?
2.Ако ти си съпруга на тази бременна жена?
Аз самият познавам хора убивали хора ( в това число и деца ) на улицата, познавам и близки на загинали или невинно пострадали и съм виждал реакциите им.Мога само да предполагам какво изпитват, когато гледат как благодарение на закона в тази т.нар. "държава", убийците се разхождат по белия свят все едно нищо не е било...
"Крик отчаяния"...
Един интересен сайт
Последна промяна от knight-errant на Вто 30 ное 2010 12:03, променено общо 1 път.
tdi fen написа:ако ги видя да ми пипат колата ще им напукам шамарите нищо че са жени
aз ако съм наоколо докато някой бие жена ще му обърна лактите, така че никога през живота си да не може да се храни и изпикава сам !!!!!
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Евала, браво, страотни сте
За една напълно заслужена драскотина да посегнеш на жена и т.н., горд съм, че съм българин
Ама утре ако (недай си Боже) ти бутнат детето точно поради така паркирал малоумен кретен дали така ще разсъждаваш?
Ще викнеш куките, ония ше се почешат умно, ше запишат данните за статистиката и ше си бият камшика.
Бас ловя, че подобен е бил случая и с майката. Е дали не й е писнало на жената?
Много добре си го написа колегата One:
Ама ние си търсим вината в другите - я общината, я майките. Не гледаме нашата вина, че е забранено паркирането на 2 метра от стената (или там как беше)...
Работил съм на пъпа на София, като съм пътувал с кола натам. Е, случвало ми се е да закъснея за работа (да се обадя и да предупредя за закъснението, че имаше глоби), от обикаляне на уличките наоколо. Накрая спирам през 5-6 преки, ходя 10 минути пеша и съм пред офиса.
А е имало как да се навра на тротоара баш пред офиса, ама няма да има място да мине човек.
До сега не са ми драли колата.
Спасявайте се поединично - гледайте да спирате така, че да не ви дерат колите, вместо да дебнете някоя зла майка с отверка в ръка.

За една напълно заслужена драскотина да посегнеш на жена и т.н., горд съм, че съм българин

Ама утре ако (недай си Боже) ти бутнат детето точно поради така паркирал малоумен кретен дали така ще разсъждаваш?
Ще викнеш куките, ония ше се почешат умно, ше запишат данните за статистиката и ше си бият камшика.
Бас ловя, че подобен е бил случая и с майката. Е дали не й е писнало на жената?
Много добре си го написа колегата One:
One написа:проблема е в лиспата на места за паркиране точно под балкона на собственика и неистовото желание да си я навре ако може във входа, а най добре в хола.
Ама ние си търсим вината в другите - я общината, я майките. Не гледаме нашата вина, че е забранено паркирането на 2 метра от стената (или там как беше)...
Работил съм на пъпа на София, като съм пътувал с кола натам. Е, случвало ми се е да закъснея за работа (да се обадя и да предупредя за закъснението, че имаше глоби), от обикаляне на уличките наоколо. Накрая спирам през 5-6 преки, ходя 10 минути пеша и съм пред офиса.
А е имало как да се навра на тротоара баш пред офиса, ама няма да има място да мине човек.
До сега не са ми драли колата.
Спасявайте се поединично - гледайте да спирате така, че да не ви дерат колите, вместо да дебнете някоя зла майка с отверка в ръка.
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
обаждане до КАТ, обаждане до столична община и изискване да дойде паяк
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Bobi_S13 написа:обаждане до КАТ, обаждане до столична община и изискване да дойде паяк
Всичко това е направено, без ефект.
Какво следва след това?
По-грубо?
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Паяците нали знаете кога идват?
И пред гаража ти да е спрял няма да дойде, кво остава на тротоара, да пречи на някакъв си пешеходец...
И пред гаража ти да е спрял няма да дойде, кво остава на тротоара, да пречи на някакъв си пешеходец...
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
ами по-грубо, на времето като карах мотокар, един така ми беше спрял пред едни палета, закачих го и го изтеглих на средата на улицата, дойде КАТ и си го отнесе с паяка
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
rosy написа:Bobi_S13 написа:обаждане до КАТ, обаждане до столична община и изискване да дойде паяк
Какво следва след това?
По-грубо?
Ами освен да оставя телефоните на Ваня и Нина (двете майки) и те да дойдат с отвертката и спрея ...?!?!
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
рицар-заблудений
къде в тези излишни писанки видя паркирали коли
къде в тези излишни писанки видя паркирали коли

- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
kossel написа:rosy написа:Bobi_S13 написа:обаждане до КАТ, обаждане до столична община и изискване да дойде паяк
Какво следва след това?
По-грубо?
Ами освен да оставя телефоните на Ваня и Нина (двете майки) и те да дойдат с отвертката и спрея ...?!?!
Първата майка която почна да прави това се казва Ани и ми е проятелка, тя е с най-голям опит, имам и телефона

rosy написа:Bobi_S13 написа:обаждане до КАТ, обаждане до столична община и изискване да дойде паяк
Какво следва след това?
По-грубо?
eто за това говорим - институциите, които по закон и право са призвани да се разправят с подобни идиоти - ги няма - те са по храстите, кафенетата и кръчните !!
докога ще им плащаме без да си вършат работата ??????????
ако го правеха - такива теми нямаше да има
-
- Автомобил:
- Двигател:
ABSOLUT написа:black` написа:Има как. Нали си плащаш данъци. Общината е длъжна за всяко семейство да осигури поне 1 парко място.
![]()
![]()
![]()
Тия, които паркират са длъжни да спазват ЗзДП
Ами аз го спазвам колкото и общината го спазва. Където има паркинг не спирам на тротоара, а където няма нито един в радиус от 3 км. какво правим?

Не разбирам и друго. Какво са виновни паркиралите коли в случай като тоя с буса дето е блъснал детето и други такива подобни?

Последна промяна от black` на Вто 30 ное 2010 12:19, променено общо 1 път.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Темата стана доста интересна!!!
ИЗВОДА според мен трябва да е - ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА ПО УЛИЦИТЕ!
Май..ната им на ламарини,джанти и др., важно е да пазим близките ни по улиците,които не са с коли!
p.s- Преди години се случи така,че един малоумен моторист,карайки на задна гума блъсна собственото си дете пред блока ,в който живеят!
Детето е добре,но.....! 
ИЗВОДА според мен трябва да е - ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА ПО УЛИЦИТЕ!
Май..ната им на ламарини,джанти и др., важно е да пазим близките ни по улиците,които не са с коли!
p.s- Преди години се случи така,че един малоумен моторист,карайки на задна гума блъсна собственото си дете пред блока ,в който живеят!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”