Въпрос за хранителна добавка?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за хранителна добавка?

Мнениеот joromnt » Пет 07 яну 2011 22:29

Оф. Ква я мислех, ква стана. Исках прост съвет, то се оказа че въобще не е просто. Знам че тая област е сложна, тия т.н. добавки/стартерни смески/ са си таковали мамата... Десет мнения и все различни. Олицетворение на твърдението че в тоя спорт нещата са строго индивидуални :!:
Да, за мен това е спорт. Аз не съм тръгнал да се готвя за състезания, не съм тръгнал да троша рекорди. Ходя на тренировка за тонус, психически разпускам в залата. Като искам да съчетая тренировките с работата, все ще намеря начин.
Тренирам от 2005-та година, не съм пил нищо че да се надуя изкуствено. Като си направя пауза от месец без тренировки, не губя нито сила, нито обем, нито килограми.
Стана проблем тука, да не съм се захващал с неща с който няма да се занимавам дълго. Разковничето било "в повторението и схемата на приемане на различните добавки". Аз пък си мислех че тайната била в това да залагаш на упорит труд. Не съм тръгнал си бия хормончета или да приемам анаболи, стероиди и разклоненията им. Далеч съм от мисълта.
Към тоя момент съм се ориентирал към наистина истински витамини и минерали - на хапчета, витамините са едно хапче, минералите друго, по едно от двете на ден. Зарязвам ги тия аптекарските комплексни витамини. И евентуално някакъв протеин след тренировка - още проучвам въпроса какъв да е.

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Съб 08 яну 2011 10:31

Както казаха няколко колеги по-горе,истината е в храната.Качествената храна,консумирана правилно е много по-добре от добавките и като човек работещ тежка работа ти трябва 30-40минутна тренировка на ден(3-4 дни в седмицата,мускулите се възтановяват най-добре когато си почиват),8-9 часа сън и хубава храна,плодове и зеленчуци.Тялото ще ти се възтановява правилно и ще си му дал всичко от което има нужда.Има и няколко форума в които можеш да намериш предостатъчно информация :D

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Съб 08 яну 2011 23:57

През някъде 90-91г. като студент в Русе, водих един приятел да го уча да вдига в залата на Иван (дето сега прави уреди). Моя човек беше едро селско момче, коравичък на вид даже, ама без турбо - заякнал от селска работа, и нямаше тая сила на основните движения, а и бързо се уморяваше. Тръгна той полека, напредна доволно, обаче нещо му откриха на ухото - възпален нерв ли да беше. Изписаха му Б12 инжекции в задника и стана неузнаваем на тренировките - тежестите му олекнаха, увеличи и обема на тренировките. Нямам умаляване вика, след 4 часа мога да повторя същата тренировка. И те така...
Няма да се впускам в посока релефи, симетричности и други простотии, нямащи нищо общо със спорта, атлетизма и мъжеството.

Хубаво е да се яде добра храна, ама малко се спекулира там. Колко една храна е по-качественна от друга - 1 метър, 3 секунди или 2 килограма. Доста хора ограничавайки се в количеството и наблягайки изключително на качеството на храната са спирали да напредват силово - най-вече в стремежа за пазене на категория. Когато обаче се откажат от категорията и не се ограничават в количеството храна - резултатите им литват, дори храната да е пълен шит. Трибойците и тези от айрън мен в повечето случаи не пазят някакви безумни диети, и дори си позволяват картофи на фурна и сладолед в доволни количества. Ама резултатите им са си мамата... Някой ще каже - ам щот зобят. Така е, те нацепените културисти са такива само от диетата.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”