Откраднат телефон
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Откраднат телефон
На мен па ми е интересно как могат да ти измъкнат телефона от джоба без да разбереш 

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
те хапчетата на бабичките взимат,ти за телефона питаш 

Последна промяна от LILO&STICH на Чет 13 яну 2011 13:54, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли да дам един безплатен съвет към колегата и към всички недай си боже потърпевши от такава кражба - ако си знаете IMEIя, пуснете си жалба. Информацията се подава от разследващия полицай към мобилните оператори, които си имат специални служители и специален софтуер за тая работа - да издирват апарата, щом бъде включен. Това няма връзка с прокурора или с това дали му се занимава на дознателя - нищо не му коства, а и почти всеки дознател праща информация на операторите с IMEI, така че един номер повече или по-малко - за него не е голямо натоварване. За да сме коректни, моля ви се не ги изкарвайте разследващите мързеливи и не давайте квалификации дали се издирвали телефони при тежки престъпления и т.н.
Към тези дето са дали мнения, че "еди кой си познат полицай" или пък сержанта на входа на рпу-то ги отрязъл и компетентно се е произнесъл че нямало да им помогнат да им открията телефона - ами хора какво да ви кажа, аз по принцип правни съвети от някой със средно образование не вземам. И не само това - не го зачитам че стои пред мене даже. Именно затова служителите на реда си имат едни нашивки на пагоните - да гледате и да се ориентирате, разследващите пък се носят в цивилни дрехи и така.
Към тези дето са дали мнения, че "еди кой си познат полицай" или пък сержанта на входа на рпу-то ги отрязъл и компетентно се е произнесъл че нямало да им помогнат да им открията телефона - ами хора какво да ви кажа, аз по принцип правни съвети от някой със средно образование не вземам. И не само това - не го зачитам че стои пред мене даже. Именно затова служителите на реда си имат едни нашивки на пагоните - да гледате и да се ориентирате, разследващите пък се носят в цивилни дрехи и така.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
LILO&STICH написа:PuShE_ написа:LILO&STICH написа:телефони се намират!
Стига сте писали щуротии!
Отивай в полицията и си носи всички документи на телефона!
и там се ходи,пусна се жалба,разбрахме кой го е гепил,ходиха и до тях но нищо не могат да му направят,прокурорската заповед се издава в случей на престъпление и в много други редки случей,ако телефона бъде заложен или продаден ще се намери,иначе жалбата си седи на някой на бюрото и го боли к*ра за твоя телефон
ами гледай сега,ако теб те боли пишката,ще си ги тормозиш да ти го намерят.Като не те сърби,няма коя да ти обърне внимание и да ти обере сгурията![]()
п.п.
ти колко телефона си губил/намирал?
недей да подвеждаш хората
ами за 7 години имам 4 жалби за откраднати телефони,единия само беше загубен но и той беше "откраднат",нито един телефон не е намерен от полицията,в последствие разбрах кой ми е гепил единия телефон след около година и половина-две и си го прибрах обратно,след което отидох в полицията да съобщя че телефона е намерен и о-чудо ама този телефон не е обявен за откраднат въпреки че имах копие от жалбата за кражба,ако на това му викат търсене...
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
PuShE_ написа:...
което говори,че не си се интересувал с движението на жалбата

- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Ами не точно,3 пъти ходих после в рамките на около месец и 3-те пъти нямаше развитие,в последствие заминах за чужбина и бях забравил телефона докато не го познах след време,проверих му имея и се оказа че е моя,след като ми казаха в полицията че телефона не е обявен за откраднат се прибрах и взех копието от жалбата и го занесох там,2 часа чаках докато разберат какво стана,оказа се че 2 седмици след подаването на жалбата телефона е обявен за ненамерен и търсенето е прекратено и единствения вариант да се намери в последствие е ако от някоя заложна къща или магазин за ГСМ-и не се обадят да го проверят,ходих и до офиса на глобул и от там греда-и там няма информация за краден телефон...
казват че не търсят телефони без да има по тежко престъпление
за да не подадеш жалба и като не подадеш жалба статистиката на мвр много хубава
престъпленията намаляли
затова ако имаш документ за собственост пускай си жалба,
дори и да не го открият си постъпил както трябва
за да не подадеш жалба и като не подадеш жалба статистиката на мвр много хубава
престъпленията намаляли
затова ако имаш документ за собственост пускай си жалба,
дори и да не го открият си постъпил както трябва
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
чудя се,защо човека пуснал темата неотговаря
Иначе,ние си пишем и без него де

Иначе,ние си пишем и без него де

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
adv_petrov написа:ами хора какво да ви кажа, аз по принцип правни съвети от някой със средно образование не вземам. И не само това - не го зачитам че стои пред мене даже.
Колега извинявай..ама се надценяваш,или по точно изпростяваш!!!Защо не пробваш в Германия или друга европейска страна да не зачетеш униформен полицай и тогава да се правиш на тарикат?
И с тези твой писания обиждаш всички хора с средно образование!!!!
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Защото в България, масовият полицай, или от незнание или от мързел или от надвишаване на правата си, ти дава невярна информация. От това например, ти може изобщо да не започнеш някаква процедура и нищо да не стане с откраднатото. Не вярвам в Германия да има такива полицаи.
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
ейййй колко му разбират хората , " не е истина"
кое как ставало
Айде сега аз да кажа , щото съм бил дознател
- вече не съм но съм водил поне 10 такива дела..
към колегата с темата:
1.Подай жалба
2.приложи копия от документите на телефона към жалбата и си напиши номера на сим картата с която е откраднат
3.в жалбата пиши кога за последно горе долу си звънял от телефона и на кой ноемер(ако помниш)
4.Чакаш да го намерят - вероятност 60-70%
ЗА другите "запознати"
1.никой не го мързи
2.това че някой е попадал на мързелив полицай , не значи че другите са такива
3.Вече всички сим карти с поименни - дори и на ваучер!
4.тежкото пресъпление е когато се предвижда лишаване от свобода 5 и повече години
5.За тази кражба - наказанието е от 1 до 8 години - значи е тежко, защото е над 5 години -значи ще пуснат справиките !
6.Справките идват за 1 седмица вече!
Колегата да си пуска жалбата и да не мисли - има кой да го прави
още повече че стойността на телефона ще е над 240 лева , което вече не е маловажно по чл.9
Колега - жалбата я подай в това Районно на Чиято територия си установил липсата на телефона - и го напиши в жалбата точно къде си установил ,че телефона ти липсва / спирка, улица, определено място/ , напиши и последно къде си бил когато си сигурен че телефона още е бил в теб до последно - това ти го казвам за да не те подмятат от Районно на Районно.
кое как ставало

Айде сега аз да кажа , щото съм бил дознател

към колегата с темата:
1.Подай жалба
2.приложи копия от документите на телефона към жалбата и си напиши номера на сим картата с която е откраднат
3.в жалбата пиши кога за последно горе долу си звънял от телефона и на кой ноемер(ако помниш)
4.Чакаш да го намерят - вероятност 60-70%
ЗА другите "запознати"
1.никой не го мързи
2.това че някой е попадал на мързелив полицай , не значи че другите са такива
3.Вече всички сим карти с поименни - дори и на ваучер!
4.тежкото пресъпление е когато се предвижда лишаване от свобода 5 и повече години
5.За тази кражба - наказанието е от 1 до 8 години - значи е тежко, защото е над 5 години -значи ще пуснат справиките !
6.Справките идват за 1 седмица вече!
Колегата да си пуска жалбата и да не мисли - има кой да го прави
още повече че стойността на телефона ще е над 240 лева , което вече не е маловажно по чл.9
Колега - жалбата я подай в това Районно на Чиято територия си установил липсата на телефона - и го напиши в жалбата точно къде си установил ,че телефона ти липсва / спирка, улица, определено място/ , напиши и последно къде си бил когато си сигурен че телефона още е бил в теб до последно - това ти го казвам за да не те подмятат от Районно на Районно.
Последна промяна от Marto_VN на Чет 13 яну 2011 17:10, променено общо 3 пъти.
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
ABSOLUT написа:Защото в България, масовият полицай, или от незнание или от мързел или от надвишаване на правата си, ти дава невярна информация. От това например, ти може изобщо да не започнеш някаква процедура и нищо да не стане с откраднатото. Не вярвам в Германия да има такива полицаи.
Колега ще ти кажа защо в българия е така и ако беше в германия същото и там полицаите щяха да бъдат толкова "мързеливи"
1.В гремания - няколко човека работят по едно дело докато то приключи
2.В българия един полицай работи много дела около 50 дела докато му се Е*е мамата
такава ни е системата.
3. В германия за таква кражба ,не се работи - тя само се отбелязва - не се правят разпити експертизи и разни тъпи безмилени гимнастики като тука. просто хората там както и в скотланд ярд - има формуляри - попълваш си данните и за кражбата и акоооооо някога си намерят телефона ще има дело, А тука и без да го намерят се води дело....
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Писахте ,писахте ама забравяте че може да са му сменили IMEI-a на GSM-а и тогава ще намери полицията краставици.Дано не са го сменили де и да се намери телефончето.
- slavi_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за информацията.Ще пусна жалба и ще видим какво ще стане.Телефона е NOKIA 6700 и е купен за 450 лева.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
побързай,че на нокиите врно бързо им сменят имея 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”