Ето как хората протестират срещу високите цени на горивата.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Ето как хората протестират срещу високите цени на горивата.

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 16 яну 2011 13:59

amikus написа:
IceHeart написа:Колега amikus колегата Pichaga, е много прав! Просто само се реве в форума и нищо не се прай! Това е реалноста, остават ни точно 5 минути да напрайм организация преди да осинджирят поредната тема за сЪборен спам!
Ние неможем да се организираме за Среща на форума, не пък преврат да прайм! :screwy

Въпроса не е да се правят ексцесии като в Румъния.(полицията ги е погнала)След някоя седмична или месечна среща ако всички сипят за по левче-два на стотинки пак ще има ефект.Или да платиш за 5 лева гориво с едра банкнота.Не се изискват кой знае какви усилия нали?

Колега, фатката не е тук да спорим! А да сме едно цяло като народ! Когато нещо не ни хареса да го променим така че да е за всеки джоб! А не на мен ми е добре, другите да се спасяват! Е там е проблема, всеки гледа само на него да му е добре, ма не мисли че утрешния ден и мечката ще дойде да играе и в неговия двор!
Едно БЕБЕ, когато плаче значи нещо не му е угодено! Ще крещи, ще се мръщи, ще хвърля бебероната, само и само да е на неговото, ние и това не правим, караме си трошките, лопаме си по дупките и ревеме по форумите!

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Нед 16 яну 2011 14:43

И стотинките са пари :!: Министрите и на стотинки биха се радвали mhihi Те за едни ЖиЕсЕми как се изложиха пред народа, та това ли ще ги обиди :Mr Green Fun

Плащането в стотинки би им сбъднало децката мечта mhihi

Изображение

Последна промяна от Stefan на Нед 16 яну 2011 15:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 16 яну 2011 15:23

Към автора на темата:популизъм и избиване на комплекси,моля те преживяхме го вече.Който докара ЛУКОЙЛ в България е все още в парламента.Много от вас знаят,че с руснаци и инаково мислене трудно се работи.По темата,в момента горивата са силно занижени от вдигането на няколко пъти от Лукойл на едро цените на горивата,но не и на дребно по веригите им бензиностанции.В момента бензиностанциите имат много малък марж на печалбата.Ако трябва да бъда точен от вдигането на цените от Лукойл 95Н трябва да е към 2.42 на литър.Дизела е малко по нагоре.В момента много бензиностанции са пред фалит заради политиката на Лукойл.Монопола е пълен!

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Нед 16 яну 2011 18:13

Не знам дали съм разбрал правилно,но наскоро казаха че искали да въвеждат някакъв ЕКО данък, които да се плаща заедно с годишния данък за колата.Щял да се ползва за подобряване на екологията.Ако е така, е аз тоя данък не съм ли си го платил като си купувах колата ми вземаха еко такса....не плащам ли еко такси със всеки закупен литър гориво които е калкулиран в акциза...? Колко пъти да плащам за ЕКО не знам си какво? Т.е. винаги съм се питал...какво става с тия акцизи...къде отиват парите...за пътища....едва ли...за екология....съмнявам се. :roll:Нищо не се вижда черно на бяло...нищоооооооооооо :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Нед 16 яну 2011 18:51

H2O написа:Към автора на темата:популизъм и избиване на комплекси,моля те преживяхме го вече.

Как го реши незнам??? :drinking:
Пишете по темата не ми развивайте политика.Всеки го касаят горивата защото като поскъпват поскъпва и живота като цяло!(доставките на продукти са основно с камиони нали?)(всеки търговец към цената на продуктите му калкулира и гориво)Не ме интересува мен печалбата на бензиностанциите,не ги жали толкова тая помия дето ни я продават кръщисана с вода и какво ли още не не струва и 50 стотинки.Да намалят акциза има начини за въздействие.Да се похваля днес заредих на 3 места за по левче и платих с банкнота от 100 лева на 2 на третата с жълти стотинки,отделно си мих стъклата,номерата и фаровете и на 3-те бензинджииници :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 16 яну 2011 19:19

amikus написа:
H2O написа:Към автора на темата:популизъм и избиване на комплекси,моля те преживяхме го вече.

Пишете по темата не ми развивайте политика.Всеки го касаят горивата защото като поскъпват поскъпва и живота като цяло!(доставките на продукти са основно с камиони нали?)(всеки търговец към цената на продуктите му калкулира и гориво)Не ме интересува мен печалбата на бензиностанциите,не ги жали толкова тая помия дето ни я продават кръщисана с вода и какво ли още не не струва и 50 стотинки.Да намалят акциза има начини за въздействие.Да се похваля днес заредих на 3 места за по левче и платих с банкнота от 100 лева на 2 на третата с жълти стотинки,отделно си мих стъклата,номерата и фаровете и на 3-те бензинджииници :twisted: :twisted:

И каво постигна с това :screwy Само повече работа на персонала които са на заплата като всички нас :idea: На собствениците на веригите им дреме с какво ще платиш, печалбата им не намалява от това че плащаш със стотинки :evil:

Потребителски аватар
    amikus
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот amikus » Нед 16 яну 2011 19:32

Незнам в коя верига работиш ама на повечето седят като тъпани,и гледат да се подмажат на тези с лъскавите коли за бакшиш по моите скромни наблюдения.Горивото си го сипвам сам.Моли се да не дойдат 20 коли и да заредят за по 50 стотинки че тогава ще е интересно.

Потребителски аватар
    Теодор
    Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
    Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 16 яну 2011 19:40

amikus написа:Незнам в коя верига работиш ама на повечето седят като тъпани,и гледат да се подмажат на тези с лъскавите коли за бакшиш по моите скромни наблюдения.Горивото си го сипвам сам.Моли се да не дойдат 20 коли и да заредят за по 50 стотинки че тогава ще е интересно.

Е това е българския манталитет щом не си съгласен с нечие мнение веднага решават че си пристрастен. И аз мога да си мисля че си от гъзарчетата дето си събират стотинките за да закарат гаджето до някое кафе но дали ще е вярно :beer

Потребителски аватар
      H2O
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 16 яну 2011 19:44

amikus написа:

Не знам на колко си години,ама трябва да си разбрал,че политиката се издържа и от петрола.Не става въпрос за нашия мижав пазар,а в глобален мащаб!Сори ама темата свързана пряко с политика в световен мащаб.Колкото за зарежданията ти по 1 лев,само чанчиш персонала,който както каза колегата не е особено добре заплатен.С тези падания на маржовете най много да им орежат заплатите!

Потребителски аватар
      amikus
      Автомобил:
      Двигател:
      Контакти:

Мнениеот amikus » Нед 16 яну 2011 19:51

Темата е затова как хората протестират има ли смисъл и ние да протестираме и дали ще има ефект.Аз мисля че ако всички го правят ефект ще има поне минимален.

H2O написа:Колкото за зарежданията ти по 1 лев,само чанчиш персонала,който както каза колегата не е особено добре заплатен.С тези падания на маржовете най много да им орежат заплатите!

А като ти вдигнат всички стоки от първа необходимост и се оправдаят с високите цени на горивата дали ще ти е добре?Пак ви казвам не жалете бензиностанциите правят си те печалби чрез кръщисване на горивата.Като вдигнаха например цените на билетите за градския транспорт се оправдаха с скъпи горива.После цените на горивата паднаха ама цените на билета си останаха нали?

Теодор написа:Е това е българския манталитет щом не си съгласен с нечие мнение веднага решават че си пристрастен. И аз мога да си мисля че си от гъзарчетата дето си събират стотинките за да закарат гаджето до някое кафе но дали ще е вярно :beer

На рамката на колелото ги возя гаджетата,в грешка си и ги черпя с боза от 60ст.

Потребителски аватар
      velinsl
      Автомобил: B3 ---B4
      Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 18 яну 2011 14:31

Да се похваля днес заредих на 3 места за по левче и платих с банкнота от 100 лева на 2 на третата с жълти стотинки,отделно си мих стъклата,номерата и фаровете и на 3-те бензинджииници :twisted: :twisted:

Добра идея и аз мисля за правя вече така с бензина всяка седмица по 2лв от всички Лукоили в града, ама когато има опашка, иначе наистина си е само чанч на персонала.

Последна промяна от velinsl на Сря 19 яну 2011 12:17, променено общо 1 път.

stanev11
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот stanev11 » Вто 18 яну 2011 16:42

истинския протест е да намалим максимално консумацията на гориво,тоест повече движение/ходене пеша/ и използване на обществения транспорт.По мои наблюдения има доста водачи които зареждат за по 3-5лв колкото да излязат вечер на кафе,да покажат ,че има кола.
      Това със стотинките няма да направи нищо за намаляване на цените,само ще затрудни персонала/същите са на заплата и от тях не зависи цената на горивото/,а и поставете се в редица която чака касиерката да преброи примерно 5лв на по 1 и 5 стотинки на човек който "протестира"/защото няма как на честна дума/ и тъкмо си втори и този пред теб плати пак с по 1 и 5 стотинки,ще има "да ви е.а майката и тъпата бензиностанция"/а бензиностанцията няма вина в начина на протест на потребителите/,касиерката си е в правото,както и плащащия.

Най разумния протест е изобщо да не се карат автомобили,но това няма как да стане,защото светът става много по динамичен и бързото придвижване е необходимост,а не лукс,това го знаят шейховете и петролните компании и затова си правят каквото си искат със цените на горивата,непродаден няма да остане,независимо от протестите.

Жена ми работи като касиерка в ЛУКОИЛ и знам какви са изискванията на "шефовете",доста често псувам техния работодател,както и нейни колеги,а по някога и нея :D

Потребителски аватар
      forski
      Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
      Двигател:
      Контакти:

Мнениеот forski » Вто 18 яну 2011 17:38

И кво ги боли тея с горивата че се плаща със стотинки,като има километрична опашка която чака да си даде стотинките.Както каза един колега по-горе спрете да си карате колите бе хора и така протестирайте,а ако за някой стотинките не са пари ами нека всички в този форум да ми изпратят по 10лв.на стотинки :D
      Единствения ефект е че на касиера му се взема акъла да брои жълтици,а другите висят на опашката и чакат :screwy

Потребителски аватар
      amikus
      Автомобил:
      Двигател:
      Контакти:

Мнениеот amikus » Вто 18 яну 2011 20:03

Боли ги защото по този начин може да се ядосат и да си идат клиенти които няма да плащат с стотинки!И по този начин се блокира бензиностанцията.Нека вземат от 20 души по 1 левче на стотинки и през това време да си идат 20 дето ще сипят за по 50-100 лева.Жалко ще е за персонала наистина,НО ако по този начин се осъзнаят всички от които зависят цените,мисля че може да се преживее.Слагам пак извадка от статията защото никой не я е погледнал:

Стотици румънски шофьори из цялата страна организираха протест срещу увеличението на цените на бензина, като заредиха автомобилите си с много малки количества бензин и платиха с монети.

Горивата поскъпнаха с близо 3 процента през декември, така че за цялата минала година отбелязаха растеж от над 15%, след като през 2009 г. бяха увеличени с 13%, напомня инфромационният сайт "Зиаре".

Над 70 шофьори се събраха край град Дева и блокираха бензиностанция. Те зареждаха бензин в много малки количества и плащаха между 0.15 и 0.50 леи (едно евро се разменя за за 4,26 леи).

Протестиращите скандираха "Крадци" и "Долу правителството!", а служителите на бензиностанцията спряха помпите и се затвориха в сградата.

Около 50 шофьори протестираха и в град Кълъраш, като също се опитаха да заредят гориво за много малки суми, но служителите на бензиностанцията блокираха помпите.

Други двайсетина водачи се събраха в град Клуж и заредиха в резерворите си количества от няколкостотин милилитра до два литра, като платиха с дребни монети.
      още по темата
      "Лукойл България" рязко вдигна цените
      "Лукойл България" рязко вдигна цените

Една шофьорка зареди 120 милилитра гориво за 0,65 леи, а на касата плати с банкнота от 100 леи.

Около 50 шофьори блокираха три бензиностанции с град Сибиу, като също плащаха с дребни монети.

"Заредих за осем леи и ще платя с дребни монети. Мисля също, след като платя, да си измия стъклата, фаровете, номерата. Искам да стоя колкото се може по-дълго на бензиностанцията", казва един от протестиращите.

Шофьорите заявиха, че ще продължат да протестират по този начин всеки петък от седмицата, докато това доведе до сваляне на цените на горивата.

След подобен протест на 30 декември 2010 г. 12 шофьори от град Крайова бяха глобени от полицията за това, че "чрез тази форма на протест са нарушили обществения ред и спокойствие", напомнят румънските медии.

Потребителски аватар
      H2O
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 18 яну 2011 23:08

velinsl Благодаря!

Последна промяна от H2O на Сря 19 яну 2011 13:46, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”