mufin написа:Това са легенди колко било скъпо на газ, толкова често ги чувам че ако не бях го правил и аз щях да им повярвам ....
Цената на инсталацията е само с около 1000 лева над парно на въглища.
Вътрешната инсталация е абсолютно същата - радиатори, тръби, термовентили.
Разликата идва от малко по-скъпия котел (около 1500 лева хубав на газ/ 1200 на въглища, 70 лв за терморегулатор и около 500 лв за документация.
За моя апартамент (колкото твоя) цялата инвестиция не премина 5000 лв с труда.
При всички случаи четИри хубави мощни климатика са по-скъпи. А аз не обичам да спя на течение, така че тоя вариант за мен не съществува
За декември месец сметката ми за газ е 159 лв, като подържам 23 градуса денем и 21 нощем. От тези 159 лв около 30-40 е топла вода, така че реално съм се топлил с 120-130 лв
ISRalien написа:mufin написа:Това са легенди колко било скъпо на газ, толкова често ги чувам че ако не бях го правил и аз щях да им повярвам ....
Разликата идва от малко по-скъпия котел (около 1500 лева хубав на газ/ 1200 на въглища, 70 лв за терморегулатор и около 500 лв за документация.
При всички случаи четИри хубави мощни климатика са по-скъпи. А аз не обичам да спя на течение, така че тоя вариант за мен не съществува
За декември месец сметката ми за газ е 159 лв, като подържам 23 градуса денем и 21 нощем. От тези 159 лв около 30-40 е топла вода, така че реално съм се топлил с 120-130 лв
Колега, ще споделиш ли каква квадратура отопляваш, та ти е такава сметката?
forski написа:ISRalien написа:mufin написа:Това са легенди колко било скъпо на газ, толкова често ги чувам че ако не бях го правил и аз щях да им повярвам ....
И на мен това ми е много интересно
vasko01 написа:mely написа:Преди 4 години бях и аз пред дилема.Така и така правих ремонт ...да слагам ли газ.Кооперацията е газифицирана /впоследствие разбрах че почти никой вече не я ползва/.Преди 4 години материалите без труда ми лягаха към 7 хил лв.Става въпрос за апартамент 129 кв.
Цената на газта тогава за битови нужди беше около 600 лв за 1000куб.м.Като ударих чертата![]()
.
Испрасках Дайкините . ...за тези години студ не съм видял..сметка над 220лв също.
В момента цената на газта е 905 лв за 1000куб.м и то за промишлени абонати/за битови е по скъпа/.Предполагам материалите и труда също са се вдигнали.Направи си сметката мнооооооооого добре.
Като смяташ имай на предвид ,че ток пак ще си плащаш - хладилник,осветление,съдомиялна и т.н поне едни 30-50 лв на месец.
И какво излиза , аз плащам 250лв. на по голяма квадратура и готвя и се къпя на газ , у нас е 22-24гр. определено не студувам хмм ,май на газ спрямо климатик не било чак толкова по скъпо.
mely написа:forski написа:ISRalien написа:mufin написа:Това са легенди колко било скъпо на газ, толкова често ги чувам че ако не бях го правил и аз щях да им повярвам ....
И аз чакам да видя.
Че и този колегаvasko01 написа:mely написа:Преди 4 години бях и аз пред дилема.Така и така правих ремонт ...да слагам ли газ.Кооперацията е газифицирана /впоследствие разбрах че почти никой вече не я ползва/.Преди 4 години материалите без труда ми лягаха към 7 хил лв.Става въпрос за апартамент 129 кв.
Цената на газта тогава за битови нужди беше около 600 лв за 1000куб.м.Като ударих чертата![]()
.
Испрасках Дайкините . ...за тези години студ не съм видял..сметка над 220лв също.
В момента цената на газта е 905 лв за 1000куб.м и то за промишлени абонати/за битови е по скъпа/.Предполагам материалите и труда също са се вдигнали.Направи си сметката мнооооооооого добре.
Като смяташ имай на предвид ,че ток пак ще си плащаш - хладилник,осветление,съдомиялна и т.н поне едни 30-50 лв на месец.
И какво излиза , аз плащам 250лв. на по голяма квадратура и готвя и се къпя на газ , у нас е 22-24гр. определено не студувам хмм ,май на газ спрямо климатик не било чак толкова по скъпо.
...абе вие как се топлите с по 0,200 м3 на месец![]()
странна работа ама знаеш ли
Досега от всичките си познати и приятели които са на газ /а те доста се подлъгаха навремето/ само един казва че е доволен ама като го знам че той е от хората дето никога няма да си признае че се е набутал ,че даже и да не е сам и още някой ще се опита да обуе.....Та да не би някой от вас и той така..
Колеги , не си ги мерим ...Колегата е попитал и иска да разбере дали е рентабилно така че нека сме коректни.Аз говоря от гледната точка на човек който плаща газ от 10г/не у дома/.Мога и копия на фактури да приложа за тези години.....Така че...
А и за инсталацията мога да поспоря...Вярно че почти същата като за камина с водна риза но за 130 м2 ела ми я направи за 5000лв ама както трябва- с алуминиеви радиатори,медни тръби и т.н + котел плащам веднага и ще почерпя
vasko01 написа:
FELIPE написа:Тия пък са големи изедниците,миналата седмица бяхме подали молба за присъединяване и днес получихме следната оферта
като точка четвърта щяла да отпадне,ако сме намерили поне още едно семейство което желае услугата.
Как пък да не тръгна да убеждавам съседите да се включат и те,после да си мислят ,че съм им длъжен нещо...хеле пък ако не са доволни.
Утре ще отида и ще им кажа,че ако отпадне т.4 ще се вържа,ако не,здраве да е има и други начини за отопление.
Вместо да кажат,че изграждането ще е от тях,да ме зарибят нещо,те ми вкарват @аси и офертата.
mely написа:forski написа:Колега, ще споделиш ли каква квадратура отопляваш, та ти е такава сметката?
И аз чакам да видя.
FELIPE написа:като точка четвърта щяла да отпадне,ако сме намерили поне още едно семейство което желае услугата.
Как пък да не тръгна да убеждавам съседите да се включат и те,после да си мислят ,че съм им длъжен нещо...хеле пък ако не са доволни.
liuboo написа:Здравей градски,искаш да слагаш газ,всеки който е сложил и го познавам не е доволен от сметката,скъпо е .Аз се отоплявяам на ток чрез климатици,сложил съм два инвертора-втора употреба Национал- 10 и 12-ка и съм доволен в най големия студ миналата година -18гр. съм платил 180лв.,всичко - /75кв./ апартамент.Сега два поредни месеца съм платил по 80лв.Но при всеки е различно аз съм сменил дограмата,сложил съм вътрешна изолация на външните стени и тавана.,та искам да кажа че сметката зависи от състоянието на дома.
mely написа:mufin написа:
Колега ми у вас през половината ден няма никой.Моята сметка е при 24/7 с 2 малки деца съм.
И за мен температура/като при някои други колеги![]()
/от 23 градуса си е бая хладно...хеля пък с малки деца.
Програмата енергийна ефективност за физически лица умря.В смисъл че няма банка която да финансира проекта.
mely написа:vasko01 написа:
Абе все коркорбашии го "раздават " все с по едни "малки" фирмички.Аз "не разбирам" ама котлите им са като извънземни - дистанционни , датчици за движение и кви ли не екстри ама пак псуват.За изолации няма да говоря единия е с фибран 10 см отвън и гипсокартан с вата отвътре , троен стъклопакет с К-стъкло двойно.....абе сякаш ще идва ледниковата епоха.......ама реве като му дойде сметката.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 38 госта