10 лв. Вход за Боянската църква?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: 10 лв. Вход за Боянската църква?

Мнениеот Matematiks » Нед 06 фев 2011 1:11

Не са много 10 лева,заплатата ти е малка,и продължаваме да си държим минимална няма 300 лева :evil: преди 2 години илядо леффа заплата беа доста добре,сега е смех 8) scare

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Нед 06 фев 2011 3:00

Matematiks написа:Не са много 10 лева,заплатата ти е малка,и продължаваме да си държим минимална няма 300 лева :evil: преди 2 години илядо леффа заплата беа доста добре,сега е смех 8) scare

Пълни глупости,я иди да видиш по малките населени места как си се взимат 300 лв. и едвам преживяват хората.За София също не бих казал,че са "смЕх" 1000 лв.:!:

По темата струва ми се висока таксата,би трябвало да е достъпно за повече хора!5 лв.е нормално според мен.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Нед 06 фев 2011 9:22

escrime написа:
:idea: Заплата не се определя едностранно! :idea:

Много мразя да се повтарям, ама не четете, колеги...

:idea: Когато заплатата е ниска може:

1. Да се пазариш в работата за по-висока.

2. Да смениш работата за по-добре платена.

3. Да се преместиш в град, в който заплащането като цяло е по-високо.

4. Да се преквалифицираш и да взимаш различна заплата.

5. Да стартираш собствен бизнес и да взимаш, колкото изкараш.

И още незнам-си-колко варианта... Дори да имаме самаряни за управници никой няма да почука на вратата с въпросът "Ниска Ви е заплатата? Да ви дадем допълнително?!"

Темата на колегата не е политическа, не е за управляващите, не е за личните проблеми и мисля, че не се отнася и до равнището на заплащане у нас. Въпросът му е струват ли си 10-те лева за вход в Боянската църква, според нас.

Според мен е мааалко по-висока таксата от други места из България, но бих ги отделил. Като отида и видя ще споделя струва ли си или не, според мен. :idea:

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Нед 06 фев 2011 9:39

Pichaga написа:..А от Боянската църква тръгва Ренесанса към цяла Европа и по-точно от иконописа й.

Слабо известен факт за нас българите...за жалост.
Ето я причината за 10-те лева.
А ако ги нямаше и османците,сега входа щеше да е 20 евро...поне

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 06 фев 2011 9:41

предвид обстановката ми се струва че таксата е малко висока на фона на заплатите,но десет лева не е болка за умирачка
по напред е писано за франция-тук музеите са много и цените са по скъпички ,но всяка първа неделя от месеца е безплатно за всички посетители в цялата страна.на мен тази идея много ми харесва и ако се приложи и в Бг ще е много добре.не всички хора могат да си позволят такса ,а определено има какво да се види по музеите в България

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 06 фев 2011 10:01

escrime написа:
escrime написа:
:idea: Заплата не се определя едностранно! :idea:

Много мразя да се повтарям, ама не четете, колеги...

:idea: Когато заплатата е ниска може:

1. Да се пазариш в работата за по-висока.

2. Да смениш работата за по-добре платена.

3. Да се преместиш в град, в който заплащането като цяло е по-високо.

4. Да се преквалифицираш и да взимаш различна заплата.

5. Да стартираш собствен бизнес и да взимаш, колкото изкараш.

И още незнам-си-колко варианта... Дори да имаме самаряни за управници никой няма да почука на вратата с въпросът "Ниска Ви е заплатата? Да ви дадем допълнително?!"

Темата на колегата не е политическа, не е за управляващите, не е за личните проблеми и мисля, че не се отнася и до равнището на заплащане у нас. Въпросът му е струват ли си 10-те лева за вход в Боянската църква, според нас.

Според мен е мааалко по-висока таксата от други места из България, но бих ги отделил. Като отида и видя ще споделя струва ли си или не, според мен. :idea:

Нито едно от тия неща не така,просто няма начин нито:
1-С какво да се пазариш,при условие че на вратата чакат доста гладни хора.
2-Да смениш,ама сменяш ама навсякъде е едно и също.Освен да излезеш на магистралата,друго не виждам какво.
3-Преместване,ама с какво,само с въшки не става,иска се доста сериозна инвестиция за да извършиш това нещо.
4-Няма смисъл от коментар,няма такова животно,освен в мечтите ни.
5-Собствен бизнес и тука опираме с магистралата,друго не виждам как може да започнеш,като няма и 5лв да се усмихнеш.

niks76 написа:предвид обстановката ми се струва че таксата е малко висока на фона на заплатите,но десет лева не е болка за умирачка
по напред е писано за франция-тук музеите са много и цените са по скъпички ,но всяка първа неделя от месеца е безплатно за всички посетители в цялата страна.на мен тази идея много ми харесва и ако се приложи и в Бг ще е много добре.не всички хора могат да си позволят такса ,а определено има какво да се види по музеите в България

Ето това ако стане и тука,ще е хубаво :012:

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Нед 06 фев 2011 10:46

Енигма ти си уникален спамер.
Как разбра , че говоря за определена църква в мнението си.
Смъртоносно си тъп.
За това църкви , музеи , природни , културни богатства и т.н. са в това състояние.
Заради хора като тебе , които само мрънкат реват , а отделно отиват и си купуват бира и кебапчета за 10лв.
Аре няма нужда.

Последна промяна от vasstop на Нед 06 фев 2011 11:26, променено общо 1 път.
Причина: Нарушени правила на форума, имаш предупреждение.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 06 фев 2011 11:17

xalerrelax написа:Енигма ти си уникален спамер.
Как разбра , че говоря за определена църква в мнението си.
Смъртоносно си тъп.
За това църкви , музеи , природни , културни богатства и т.н. са в това състояние.
Заради хора като тебе , които само мрънкат реват , а отделно отиват и си купуват бира и кебапчета за 10лв.
Аре няма нужда.

Мислех да не ти отговарям,защото си кухо дърво,но все пак трябва да знаеш едно.Аз пари не съм жалил за такива неща,когато имам съм давал и когато е било в разумни граници.Искаш ли пример,ето ти го,на благотворителната акция в Дебнево,преди да се разделим с русенската,плевенската група и другите,постихме един манастир,в който нямаше такса за влизане,освен в стаята където се е крил Васил Левски,таксата беше 2лв.Колкото и да ти е жал,не съм си купил кебапчета,а ги дадох да видя историята,или късчето от нея на един стойностен за България човек,човек който се жертвал за нея.Така да се върнем към теб,ако не си забелязал в тази тема става на въпрос за едно определено място,а не за всички манастири и музей в България.Така че не се оправдавай и да продължаваш да спамиш и да се правиш на интересен.Ето заради такива като теб,няма да се оправим,скрил си се в черупката с оголен задник откъм входа,приложен в поза да те клец@т отзад.И не само че ти е приятно,ами и се нагаждаш за още,на такива им се вика дупедавци.Отделно господинчо,помисли колко манастира,забележителности в България имат такива такси някакви за да влезе и огледаш.Да не би в Бачковския манастир да има такса,я помисли малко :screwy Реално да трябва да има такси,но да са в разумни граници,или евентуално,може да има такса на дадена част от манастира.Така ако аз,или Петко или който и да е,който е закъсал финансово,може и да влезе,да огледа,но само в тази част където има такса да не влезе.Така е справедливо и трябва освен това,да има безплатни дни,примерно по някой празник,отделно трябва да има разграничение и освобождаване от таксата за хора с недъзи,малки деца и евентуално хора с нисък доход.

Последна промяна от vasstop на Нед 06 фев 2011 11:30, променено общо 1 път.
Причина: След отправено предупреждение отново нарушаваш правилата.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 06 фев 2011 11:34

Това е смешно!
Как ще декларираш нисък доход на входа например? Ще си извадиш трудовия договор или може би трябва да раздават ваучери за културни забележителности от социалното министерство?
Като знам какъв авантаджия е българина то всички ще се напишат социално слаби само и само да хванат далаверата... Шамар да е аванта да е.

На повечето места има детски такси или напълно отсъстват такива. Също не е вярно, че няма свободен достъп в определени дни. Може да не е всяка неделя, но доста от музеите правят дни на отворените врати поне няколко пъти годишно.

Единствено мога да подкрепя това което казваш за инвалидите. Те наистина се нуждаят от повече привилегии от колкото им дава държавата в момента.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Нед 06 фев 2011 13:03

10 лв. такса ок, Боянската църква е наистина уникален по рода си исторически паметник и това наследство трябва да се опазва и за поколенията след нас. Мен лично едно нещо ми направи кофти впечатление- като си платиш входната такса ти дават скъсано билетче на което пише 3 лв. Не знам дали укриват пари или има нещо нередно но като съм си платил 10 лв. искам да ми дадат документ че са платени 10 лв.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 06 фев 2011 13:11

Matematiks написа:Не са много 10 лева,заплатата ти е малка

това ако е за мен, аз заплата нямам.
не работя през зимата :screwy

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 06 фев 2011 13:19

eddyman написа: искам да ми дадат документ че са платени 10 лв.
Не се заяждам, ма да не си теглиш ДДС-то на тея 10 лева!? Не мислиш ли че останалите 7 лева който са ти взели може да са за нещо друго!? Примерно: Не казвам че е за това! Ако повредиш нещо, или тези пари се взимат за самото износване на културният център, било то Черква, музей и т.н! Ти си прав за себе си, но в повечето случай и биледчета не дават, не искам да споменавам къде! Нека да не обръщаме темата в спор! Щом дойде ред за 10 лева да се караме, значи манталитета ни няма да се промени близките 2 века!
То никой не те кара да влизаш, всичко е по желание, ако не ти хареса не влизаш, но да казваш че цената е висока! Лисицата казала че гроздето било кисело, шот немогла да го стигне! НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ с никой, но до тук изчетените коментари ми прави впечетление, че повечето от нас, сме доста голями егоисти, вярно е всеки си гледа чергата, ма за 10 лева да се циганиш, все пак ние нямаме от много, не е думнало за тия 10 лева!
А и самата тема мисля че е направена с цел, "ДАЙ да си гледам сеира" :dummy:

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Нед 06 фев 2011 13:30

enigma79 написа:Нито едно от тия неща не така,просто няма начин нито:
1-С какво да се пазариш,при условие че на вратата чакат доста гладни хора.
2-Да смениш,ама сменяш ама навсякъде е едно и също.Освен да излезеш на магистралата,друго не виждам какво.
3-Преместване,ама с какво,само с въшки не става,иска се доста сериозна инвестиция за да извършиш това нещо.
4-Няма смисъл от коментар,няма такова животно,освен в мечтите ни.
5-Собствен бизнес и тука опираме с магистралата,друго не виждам как може да започнеш,като няма и 5лв да се усмихнеш.

Не виждам смисъл, но все пак ще отговоря още веднъж...

Няма смисъл от жалване. Когато нещата са вмирисани, което никой не отрича, стягаш гащите и се държиш мъжки. Това, което аз съм написал са мъжките постъпки. Когато си качествен има за какво да се пазариш. Доказваш продуктивност и добавена стойност в повече от другите "гладни", които чакат, стискаш зъби и после спокойно можеш да се опреш на демонстрираните качества. Никой не е луд да вземе работник за "без пари", който нищо да не работи. По-добре да се плаща по-висока заплата на човек, който допринася ежедневно за работата.

Е, предполагам може и с реване и плюене, ама не знам как точно помага...

Не знам защо гледаш толкова тесногръдо на коментара ми. Той не е пряко заяждане с никого. Откровено казано подобно мислене, според мен, е доста назадничаво. Добре, че не е масово, че още щяхме да мислим земята за плоска!

Та да потретя... темата не е за това!

Според мен инвестицията не е безумно голяма, при положение, че говорим за българско, европейско и световно културно наследство!

Потребителски аватар
tihoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihoo » Нед 06 фев 2011 13:41

Каквото и да си говорим мисля,че таксата от 10лева е доста висока.Замислете се ако отидете 3-ма човека(жена и дете),стават 30 лв.Някои хора работят 3 дена за тези пари.Защо те да нямат право да видят тази църква.Плюс това едва ли има друга църква с такава такса в БГ. А че заплатите са ни доста ниски тава е ясно на всеки,но за жалост не можем да го променим и нямаме голям избор.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 06 фев 2011 13:46

Таксата от 10 лв не е голяма НО искам някой да ме убеди че тези пари отиват на 100% за подръжка на това културно наследство ,а не в джоба ня някой .....
Това е НАШЕ - българско културно наследство и част от данъците които всички плащаме отиват и за поддържането му.Така ,че смятам за редно поне на българите таксата да е по ниска ако въобще трябва да я има..не само там.
И да ...в Европа има доста големи забележителности за които не ти искат такса за вход а камо ли да паркираш до нея.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”