Какво толкова ви харесва в София ??

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Re: Какво толкова ви харесва в София ??

Мнениеот Mihailov78 » Вто 08 фев 2011 8:32

София е уникален град, принципно много добър :deal

Коя световна столица има такава прекрасна планина до себе си? Централната част на града също е прекрасно проектирана. Основния проблем е броя на населението и липсата на адекватно управление в тази насока. Няма никакви действия относно застрояването на покрайнините. Основния брой хора живеят в панелни гета от соц. време в периметъра около центъра - Младост, Дървеница, Овча купел, Надежда, Люлин, Обеля... Не може такава урбанизация около центъра на града да не създаде предпоставки за хаос и ужасен живот. :idea:

Забелязва се интересна тенденция - местните хора все повече си строят къщи в периферията на града и си продават панелките на идващите от цялата страна гастербейтери които дирят прехрана тук. Не мога да разбера що за логика е това да си зарежеш прекрасната къща с двор, въздух, семейство и приятели и да се завреш в една стая на бем ти етаж в мизерна панелка за сметка на 200-300 лв по-голям доход? :screwy На всякъде има възможност за реализация - стига да си умел човек, света вече е едно голямо село. Кадърните хора си имат приходи където и да са. Тва е кофти момента - повечето от пришълците в Сф са черноработници с много ниска култура и бават мамата на ситуацията с живейските си нрави.

Преди време София беше в по-голямата си част много приятен град. Сега не мога да го кажа това за нито един от кварталите - навсякъде е мизерия, гъз до гъз, мърсотия, селяния, омраза, въздуха и шумовото замърсяване не го коментирам...

Все пак човек живее един живот и е важно да си го направи качествен, за себе си и за семейството си. А това означава - пространство, чист въздух, спокойствие, свобода. Нямам търпение тази година да си довърша къщата извън града и да оставя новодошлите "софиянци" да се бият за ежедневото си съществуване в тази "прекрасна" и "просперираща" столична среда... :Mr Green Fun

Последна промяна от Mihailov78 на Вто 08 фев 2011 8:35, променено общо 1 път.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 08 фев 2011 8:34

Какво ми харесва в София? Единствено възможностите за работа. В моя занаят - мрежи и интернет работа в градове като Петрич и Монтана общо взето няма. И да има е за такива пари, че ще работя за да оцелявам. Иначе всичко останало е мизерия - теснотия, трафик, няма го кефа в малкия град за 5-10 минути пеша да си в центъра на кафенце/биричка. Колкото и да не ти прави впечатление дори в крайните квартали е пренаселено.

Въпреки че съм родом от София, при добро предложение за работа бих се махнал...въпроса е че няма такова. Като цяло ако се развие индустрията в провинцията, столицата ще опустее доста бързо.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 08 фев 2011 8:38

Най-обичам родния си град СОФИЯ по празниците
когато сите навлеци (без извинение) си отидат да серат по родните места
тогава града е чист, подреден и мирише по-добре !!!

защото болшинството от т.нар гости на града не се държат като такива - да се съобразяват с правилата и поредките на домакините, а точно обратното, чувстват се едвали не длъжни да отмъстят на "софиянци" за това, че са тук.

в такива моменти си мечтая ББ да си изпълни заканата и да сложи бариери преди околовръстното
ех мечтиии

Последна промяна от One на Вто 08 фев 2011 9:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 08 фев 2011 8:41

Обожавам споровете София-провинция. Веднага си проличава багажа на всеки изказал се :)
Инче моето мнение е че София се пренасели заради пословичното желание на българина да е тарикат и да яде на хляба мекото. Защо да си стоя на село, защо да се трудя в пъти повече, след като мога да отида в София, да си намеря работа за 1000 лева, да се правя че работя, в събота и неделя ще си се прибера на село и ще съм гъзар.
Моите наблюдения са същите и за заминаващите в чужбина. Защо ако са толкова кадърни не направят нещо тук, на село. Истината е че масово ни мързи и не искаме да успеем по трудния начин.

Иначе аз съм от село, но живея от 9 години в София, но следващата година се прибирам. Вече имам достатъчно знания и възможмости да живея на село по-добре отколкото в столицата.

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Вто 08 фев 2011 8:51

Във фирмата решиха да режат заплатите с 1/3. Вчера напуснах и вече имам още по - добра работа, ей това харесвам най-много. Пък и всички рок банди идват тук, като изключим Каварна де heavy metal zork

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 08 фев 2011 8:59

Грам не ме кефи.
Лудница, шум, мръсотия...
Ама няма как да е иначе...
Цялата икономика в един момент се съсредоточава тук, защото града предлага най-добри условия за бизнес...
Лека-полека обаче бизнесмените си отварят очите и започват да местят в другите градове, едно, че имотите са по-евтини, друго, че работната ръка е по-евтина... Единствения проблем е, че там по-рядко се намира някой квалифициран за точно определен бизнес... В София шанса за такъв човек е много по-голям.
Кореняк-софиянците, които се оплакват, че им е лудница, ще ги питам, дали се оплакват от по-високия стандарт? Щото двете неща са навързани.
Аз лично съм тук за да се опитам да изградя кариера някаква, да видя как ще се справя сам.
Е да, иска ми се да съм си във Видин, ама...
Някой каза, че като се махне човек от градчето си и дойде в София зарязва всичките си приятели... Wrong, всички са тука mhihi
Тъпото е, че семейството ми остана там и се виждаме рядко, но няма начин...

П.П. Всякакви индивиди, които ме наричат пришълец, дошъл в столицата да им вземе хляба, да насочат нападките си на ЛС към мен, да не цапаме темата.

П.П.2 Боби, аз ли съм виновен, че не работиш на друго място? За 4 години смених 4 работи. Като не ме устройват условията точно както ти е казал шефа - молбата и jobs.bg ;)

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Вто 08 фев 2011 9:20

Темата е жестока!!!Много може да се изпише и от двете страни, но затова ли се биха и умряха най-големите ни българи,да се делим? Едно е ясно,никой не обича да му серат в двора.

Секи има право на място под слънцето.

:039:

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Вто 08 фев 2011 9:23

Абе тя София даваше даваше ама с тая криза май вече не дава толкова и забелязвам лек отлив. mhihi

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Вто 08 фев 2011 9:30

"токова ми харесва",защото съм роден и израстнал тук и искам или не това за момента е моят град. Не ми харесва, но това е положението! Не бих живял в друг град в България, за разлика от други хора, които имат алтернатива.
За това да не харесва на хората от другите градове са виновни и те и техните градски. София не беше такава преди половин България да се засели тук и да стане този "хаос", който описва колегата.
И още нещо. Никой не е накаран на сила да идва, седи, живее, работи и т.н. в София. Това е въпрос на личен избор. А когато човек направи личен избор е някакси тъпо след това да се оплаква. Като не му харесва събира си парцалите и се мести, кое го задържа тук...

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 08 фев 2011 9:31

vasko01 написа:Абе тя София даваше даваше ама с тая криза май вече не дава толкова и забелязвам лек отлив. mhihi

Тя и сега дава на тези които могат,ако ръцете ти са наврени до лактите в гъзъ ако ще и в центъра на Ню Йорк да те пуснат единственото нещо което ще правиш е навалица.

p.s.колега не визирам теб,да не се засегнеш :) :beer
всеки сам да си прецени къв го дири там и дали има някаква полза от това или просто калабълък да става mhihi

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Вто 08 фев 2011 9:42

Много хора които познавам , са напуснали малките градове и селата с може би единствената за мене цел - парите . Има и други които отиват в столицата ни , и това е поради факта , че имат дългове към други хора ( може би техни бивши приятели ) и искат да започнат на чисто .

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Вто 08 фев 2011 9:51

forski написа:
vasko01 написа:Абе тя София даваше даваше ама с тая криза май вече не дава толкова и забелязвам лек отлив. mhihi

Тя и сега дава на тези които могат,ако ръцете ти са наврени до лактите в гъзъ ако ще и в центъра на Ню Йорк да те пуснат единственото нещо което ще правиш е навалица.

p.s.колега не визирам теб,да не се засегнеш :) :beer
всеки сам да си прецени къв го дири там и дали има някаква полза от това или просто калабълък да става mhihi

Напълно си прав колега, няма нищо лошо един голям град да дава хляб на знаещи и можещи хора независимо от къда са но лошото е че покрай тези хора е пълно с такива дето искат да ползват но не и да дават .

Потребителски аватар
haplio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот haplio » Вто 08 фев 2011 10:01

Какво ми харесва в София?
Общо взето - почти всичко. И аз съм на мнение, че е много хубав град, в който си имаме всичко - и планина, и паркове, и места за забавление, и места за почивка, всичко ти е на най много час от където и да си, инфраструктурата се изгражда... Мен пък да речем малко ми е странно всеки път като зачета как софиянци си плюят града как е претъпкано(що не кажете нещо за град като NY например) или няма парко места, или било мръсно... кажете ми столица с претенции подобни на нашата, която не е така.
Относно разделението София - провинция - нищо против хората от провинцията. Всеки има право да се развива и реализира където намери за добре. Но пък много имам против манталитета на повечето от тях(не че не включвам и голяма част от софиянците в тази графа). Не може 2 милиона души да обясняват коло е мръсно и в същото време като отидеш в някой от кварталите през 2 мин от някой прозорец да изхвърча торба с боклук. Единственото глупаво според мен е, че като нямаш квалификация, знания и т.н. да се опитваш да пробиеш на място, на което видимо повечето хора са с по добра квалификация(щото в случая поне според мен за развитие няма как да говорим).
Та само да кажа - както автора на темата си харесва Хасково(който също е много хубав град), така недейте да казвате, че София е най-ужасното място в България - града си е хубав, просто трябва да свикнеш да живееш в него :)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 08 фев 2011 10:01

Нищо не ми харесва в София.
Сериозно се замислям да се отърва от имотите си в нея (движими и недвижими) и да забегна с цялото си домочадие в Манчестър...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 08 фев 2011 10:05

За мръсно - мръсно си е, досега не съм видял град в Европа да е като София, там ти е кеф да се разхождаш. Но по-скоро думата е прашно, а не мръсно. А за това колко е ужасна столицата - явно хората са мазохисти щом се бутат кой по-напред да дойде тук, на ужасното място mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”