"Да израснеш през 90-те", Помните ли, когато...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Re: "Да израстнеш през 90-те", Помните ли когато?

Мнениеот digo_pl » Сря 13 апр 2011 13:19

tarikat89 написа:едно време беше друго..аз до 8ми клас не знаех кво да ида на кафе..на мен в главата ми беше само колелото..игрите и кво шуротия да се направи..
а сега кво става още от 5ти клас пушат пият е**т се и киснат по цял ден пред компютрите..
сега ако можех да се върна в онова време нямаше да се зачудя дори и за 1 секунда..

Може да си позабравил, ама и тогава се пушеше здраво и се е*я*а, ама се криеха, но пак си ги знаехме кои са :)))

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Сря 13 апр 2011 13:27

digo_pl написа:
tarikat89 написа:едно време беше друго..аз до 8ми клас не знаех кво да ида на кафе..на мен в главата ми беше само колелото..игрите и кво шуротия да се направи..
а сега кво става още от 5ти клас пушат пият е**т се и киснат по цял ден пред компютрите..
сега ако можех да се върна в онова време нямаше да се зачудя дори и за 1 секунда..

Може да си позабравил, ама и тогава се пушеше здраво и се е*я*а, ама се криеха, но пак си ги знаехме кои са :)))

може и така да е било но на мен тогава са ми били интересни други работи ..не кафета цигари и теб подобни..аз и до ден днешен не съм запалил цигара и за целия си 22годишен живот имам 2-3кафета изпити..а иначе на ден съм по 2-3пъти по кафетата..

другото което беше..тогава живота беше малко по спокоен..
едно време си мислех само за колелото и къде да обикалям..а сега кво само за колата приятелката и работата..липсват големите компании от по 15-20деца които сме се събирали..сега всеки работи някъде няма събота няма неделя няма празници,за да преживява..а тогава квоо баща ми работеше само тои в семейството и хранеше 6членно семейство и на никои нищо не му е лиспавало..а сега хората не искаш и по 1 дете да имат че не можели да си го позволят финансово..

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 13 апр 2011 13:32

digo_pl написа: но доста ясен спомен имам как канал 1 го пускаха само вечер след 19h и така постепенно до след 16h и т.н. .

Бъркаш се доста.
Май БТВ почна така на мястото на ефир 2
БНТ 1 на БНТ, основан през 1959 г.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 13 апр 2011 13:33

Mакар че съм 90ти набор и аз израстнах в това поколение така да се каже.Играехме до късно пред блока,гонехме се,по цял ден из улиците и само бели правехме.Супер беше.Обаче дойде 2002-2003та и всичко започна да изчезва.Всичките ми спомени свършват от там насам.Тогава беше веселото,сега като гледам младежта си мисли съвсем различни неща и нямат никаква култура на общуване ;(

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 13 апр 2011 13:37

Първа програма спираше в 14 часа и започваше пак в 17 часа.
Аз съм '83. Освен хубавото, за което всички пишете искам да ви напомня и за не толкова хубавото като мъката по прехода, режимът на тока, празните магазини, опашките, купоните за бензин, безработицата, която натисна населението.
Моето скромно мнение е,че най-хубавите години за живот са били некъде там през 70-те и 80-те в Западна Европа обаче.
Не им се сърдете на сегашните деца. Те живеят в консуматорско общество, направено от техните родители (къде пряко направено, къде косвено).

Последна промяна от andro_ на Сря 13 апр 2011 13:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 13 апр 2011 13:38

Layer написа:
digo_pl написа: но доста ясен спомен имам как канал 1 го пускаха само вечер след 19h и така постепенно до след 16h и т.н. .

Бъркаш се доста.
Май БТВ почна така на мястото на ефир 2
БНТ 1 на БНТ, основан през 1959 г.

БТВ е наследник на Ефир 2, наистина. Но по БНТ, когато още нямаше Ефир 2, програмата беше сутрин по няколко часа и след това след 17-18. А даже в един период започваше чак след 17-18, без стурешен блок. То без значение де, само глупости даваха
tarikat89 написа:а тогава квоо баща ми работеше само тои в семейството и хранеше 6членно семейство и на никои нищо не му е лиспавало.

а един мармот... mhihi

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Сря 13 апр 2011 13:40

Дъвките турбо бяха класика,дори оня ден докато бях в мазето ми се мярнаха картинките :D хубави годинки бяха,едва ли ще има пак такива

Потребителски аватар
wicked_Jester
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wicked_Jester » Сря 13 апр 2011 13:43

Aз съм си аз а ти си си ти ... и от зверовете няма по голямо детско :) Помня ги тея работи но съм 91 :)

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 13 апр 2011 13:51

супер бяха годинките, само че сега, когато са минало.

като се замисля имаше дни в които беше адската скука, приятелчетата ги нямаше, телевизия нямаше, нямаше къде да се ходи и
т.н.
спомням си един период, в който имах точно 2 чифта гащи, някакви анцузи от пазара, защото нямахме пари. марширувал съм месеци наред с тия 2 чифта на училище. повечето деца май бяха на същия хал. имаше си мизерия, повече от сега.

така че помним ги нещата в розово, защото бяхме малки, а и беше отдавна.

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Сря 13 апр 2011 13:57

Maxpayn ме подкрепи (тъкмо щях да отговоря :))) на tarikat89)
tarikat89 прав си за спокойствието което беше, въпреки,че бяха силно мутренските времена ... борбата за власт между борци и каратисти и т.н. не се притесняваше толкова да щъкаш насам натам, та дори и по нощите! Тогава тренирах в един карате клуб - и бях безсмъртен :))), а сега когато се движа нощем пеш съм в постоянна бойна готовност :)

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 13 апр 2011 14:14

maxpayne написа:БТВ е наследник на Ефир 2, наистина. Но по БНТ, когато още нямаше Ефир 2, програмата беше сутрин по няколко часа и след това след 17-18. А даже в един период започваше чак след 17-18, без стурешен блок. То без значение де, само глупости даваха

абе аз нямам такива спомени за Канал 1,не че много гледахме телевизия като малки.
имахме Радуга цветен - зелено и пак зелено mhihi mhihi
ето и справка - http://50.bnt.bg/home/
за всяка година пише как ,кое и къде.

Може да съм живял през тъмните години-80-90-..... ,ама не мога да си преставя да нямам интернет,телефон,телевизор и тем подобни шукарийки.
пък това че сега пушили и се еб@ли , и ние го правихме.
Бягахме 5 км. да се скрием да дръпнем по едно камелче Изображение или Изображение и се чуствахме супер гъзари,защото майка ми пушеше БТ Изображение

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Сря 13 апр 2011 14:26

За тези които не помнят,малко от старите ленти :beer

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Сря 13 апр 2011 15:05

Аз още си пазя колекцията от салфетки :oops: :lol:
Страхотни спомени и страхотно детство. Няма да забравя как мама ни водеше на море, 15 дечурлига от квартала и се дундуркахме 8ч с влака scare

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Сря 13 апр 2011 16:17

От "Волтрон" по Ефир2 по-яко от онова време няма heavy metal zork поня как 91-92 си чупих краката да се прибера от градината да го гледам на "велико търновото" :drinking:

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Сря 13 апр 2011 16:20

От една страна ми стана хубаво,когато си спомних ,но пък от друга ми стана страшно жално за ония времена :bowdown
Сегашните деца не знаят какво е да излезеш навън с приятели и да се върнеш след мръкване!Станаха като п*тки!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”