Просто искам да споделя

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Re: Просто искам да споделя

Мнениеот JaDaWiN » Чет 16 юни 2011 21:19

Ей не може една тема за простащина да не я свържете с чалгата. Не можахте да разберете, че не музиката е мерило за културата на човека. Когато от колата се чува американски рап (в който, апропо, съвсем не се пее нищо културно извисено) и таблото Ви трака от баса на гореспоменатия автомобил всичко е "много готино" и заслужава овации. Когато обаче се чуе музиката, която не бива да се назовава death (Анелия и компания) нещата коренно се променят и вече това е пълна селска проява и културна деградация на народа.

Не ме разбирайте погрешно - нямам нищо против рапа или който и да е стил музика. Просто твърдя, че не трябва да правите аналог между качествата на човек и стила музика, който слуша.
Също така така не коментирам другите засегнати от Вас теми за безделието, наркотиците, цигарите и алкохола - по този въпрос Ви подкрепям с две ръце!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 17 юни 2011 4:22

JaDaWiN написа:Ей не може една тема за простащина да не я свържете с чалгата. Не можахте да разберете, че не музиката е мерило за културата на човека. Когато от колата се чува американски рап (в който, апропо, съвсем не се пее нищо културно извисено) и таблото Ви трака от баса на гореспоменатия автомобил всичко е "много готино" и заслужава овации. Когато обаче се чуе музиката, която не бива да се назовава death (Анелия и компания) нещата коренно се променят и вече това е пълна селска проява и културна деградация на народа.

Не ме разбирайте погрешно - нямам нищо против рапа или който и да е стил музика. Просто твърдя, че не трябва да правите аналог между качествата на човек и стила музика, който слуша.
Също така така не коментирам другите засегнати от Вас теми за безделието, наркотиците, цигарите и алкохола - по този въпрос Ви подкрепям с две ръце!

:bowdown :bowdown :bowdown
Алелуя!
Ма тва, да кажеш, че някой, който слуша чалга е тъп селянин е същото като да кажеш, че някой, който кара гоуф, е светофарен рацер...
Клишета до козирката.

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Пет 17 юни 2011 8:26

хахаха,нямало занчение музиката eusa
да де,но ето Ви текст от песен на...някоя си
"ако ти се плаче-поплачи
ако ти се смее-смей се
ако ти се пие-напий се
чудесно образователно послание
коя ли силиконка ще изпее нещо за библиотеката и книгите :?:

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 17 юни 2011 8:40

maxpayne написа:
Gigabyte написа:

Стереотипите затова са стереотипи, защото в огромния процент от случаи изводът, който ще направиш, ще бъде правилен mhihi

И това, за съжаление или не, е факт. eusa

Иначе е хубаво, че има разсъждения по темата... Това значи, че не всичко е загубено, май. Или пък е загубено и още не е осъзната загубата... mhihi

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 17 юни 2011 9:08

JaDaWiN написа:Ей не може една тема за простащина да не я свържете с чалгата. Не можахте да разберете, че не музиката е мерило за културата на човека. Когато от колата се чува американски рап (в който, апропо, съвсем не се пее нищо културно извисено) и таблото Ви трака от баса на гореспоменатия автомобил всичко е "много готино" и заслужава овации. Когато обаче се чуе музиката, която не бива да се назовава death (Анелия и компания) нещата коренно се променят и вече това е пълна селска проява и културна деградация на народа.

Колега, не съм много съгласен, но пък за друго се съгласявам :да: ...
Айде да кажа примерно, че Анелия, Преслава и Ко са по-поносими откъм музика и текст и това не привлича чак толкова внимание, но не мога да кажа същото и вече за звука на маазно маане и ромска литургия на макс(там Менти, рибари, кристали, на кой колко му се пиело, как цялата дискотека в някой гледала, как щом се пее и се пие било ясно, че "сме ние" и подобни, бая съм запознат с подобни екстремизми на музиката, съседството ми го налага :Mr Green Fun ) на пищялките излизаща от колата на млад човек...нали?

А за американския рап - напълно подкрепям, напоследък супер, ама супер тъпи песни излизат, а и не е само при рапа. Аз си слушам примерно Р'н'Б от 95-98, но това няма значение - не карам никой да си променя каквото и да било, само защото аз съм смятал нещо за правилно. В крайна сметка ще си покаже кое е по-градивно.

Вчера късно се сетих, но понеже нямам нет вкъщи не можах да го напиша - с тази тема нямам намерение да се изтъкна "епа аз колко съм умен" примерно и да се сравнявам с някой, изобщо не искам да обиждам някой или да чета морал, нито се имам за нещо повече, нито съм точният човек, който трябва да дава съвети. Има доста по-умни и интелигентни хора тук, но да си призная се почувствах по-добре след като си "излях" мислите. Ако съм обидил някой неволно или по какъвто и да е друг начин, искам да му се извиня, да ме пренебрегне и да си сврика!

И както каза един колега:
DarkForce написа:айде със здраве, кораба потъва вода има за всички
:beer

Потребителски аватар
al_volante
Автомобил: golf 3
Двигател: afn 1996

Мнениеот al_volante » Пет 17 юни 2011 10:19

Че всичко в държавата е под всякаква критика е всеизвестен факт и то много отдавна,в крайна сметка за всичко си има причина.напълно съм съгласен с възмущенията на автора на темата но освен да свиквамв и да се пригаждаме не виждам какво друго може да стане. :banghead:
п.с. за подрастващото поколение може да се направи нещо:да се върне задължителната казарма,за 1 година поне,не за 9 месеца,и така и така нали няма работа,поне за година няма да висят по кафетата и да се друсат и т.н.,ще имат 1 година трудов стаж,а и ако поне 5% се променят и станат хора за това време ще е добре!

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 17 юни 2011 10:27

Чета и се чудя тези простащина по улиците вносна ли е като всички сме много ентелегентни Тук съм чул един човек да си признае че е простак всички останали имат по две висши и слушат Вивалди ама пред клавиатурата

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 17 юни 2011 11:53

Аз не мога да разбера какво се хванахте всички за текстовете в чалгиите..
Да, откровено има тъпи като текст песни, но голяма част се пее за любов, раздяла и т.н.
Като в 90% от останалите стилове.
Или е по-добре black metal?

или heavy metal?

Рап-а го обсъдихме. И през 90-те също се пееше за коли, престрелки, дилъри и т.н.
БГ РАП да коментирам ли въобще, не знам mhihi
18+:

ааа да, едно време беше по-убаво.. гумените глави обясняваха как ще й разбия главата бигири бум бенг бенг :screwy

Айде стига, музиката в никакъв случай не определя кой човек какъв е.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 17 юни 2011 12:19

Иво, т.нар. рап от доста години е еманацията на чалга културата в щатите. Което не, че е лошо или пък просташко, просто е така. Както у нас лесно се комерсиализира чалгата, така се получава и отвъд океана. Бг рапа е директна отпратка от щатския, щото погледнато реално ние сме доста малки, че да не сме инертни... и икономически и културно...

Чалгата не е пряко равна на простотия, според мен. ;)

Без значение как се нарича - чалга, рап, метъл, молебен за дъжд - това е едно и също. Тържество на консуматорското общество и комерсиализма във всичките им измерения. ;)

Не е от вчера, не е от днес. ;)

Нещата са циклични и винаги ще има някой подразнен от общоприетото статукво. И в Англия са писнали от простащина... Всеки да гледа да държи високо ниво, без да се взема много на сериозно и това е. По малко да се тровим вътрешно с ядец кой какъв е и не е, ами да си гледаме образованието, правописа и личните ценности. ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”