закрепване на кухненски шкаф

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: закрепване на кухненски шкаф

Мнениеот milmar » Сря 06 юли 2011 10:24

Stivi написа:....
Я ела да си купиш курортен апартамент на морето да видим дали ще намериш такъв с мазилка :Mr Green Fun Като си правихме ремонта в къщата /то си беше почти изграждане наново/ шефа на фирмата дето го правеше и които работи и в чужбина довършителни дейности ми казваше - На запад само баровците слагат мазилка всичко е картон! .....

Хората в "чужбина" са богати , дори небаровците , кои сме ние да си позволим да слагаме боклуци по стените си mhihi ?
Имаш една някаква си стена , почисти я добре , свали "халтавата" мазилка , шпакловай си я наново , хем е зад шкафовете и няма да се вижда :D и си свиркай .

Някой да твърди , че с гипсокартон ще излезе по-ефтино ? Ако няма такива - за какви баровци говори Stivi на всичкото отгоре

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Сря 06 юли 2011 10:41

bobidi написа:Кухненските шкафове обикновенно стъпват върху плочките или каквото е там, което е всъщност носи тежеста.

Тази опорна точка за която говориш, освен да носи егото на майстора за друго не става. Търся едно чертежче за да ти обясня по нагледно.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 06 юли 2011 10:57

calm написа:
bobidi написа:Кухненските шкафове обикновенно стъпват върху плочките или каквото е там, което е всъщност носи тежеста.

Тази опорна точка за която говориш, освен да носи егото на майстора за друго не става. Търся едно чертежче за да ти обясня по нагледно.

Зависи какво ползваш за гръб и как е закрепено то за стената :) Иначе е вярно че този гръб може да носи много от тежестта на шкафовете ако се наложи ! В моя случай например гърба е от стандартно ПДЧ 16мм което ляга плътно върху плота който пък е хванат здраво за стената и естествено за долните шкафове така че спокойно си слагам горните да лежат на горния ръб на гърба и дето се вика мога само да ги хвана колкото да не тръгнат напред,основната сила насочена надолу вече е поета от гърба . Естествено това е само пример и не съм оставил нещата така а както казах има по 2-3 окачвача на шкаф хваната ти с 12см винтове в тухлите зад картона :wink:

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 06 юли 2011 11:27

calm написа:

Има една наука за тези неща , а не някакво чертежче, ако искаш седни и си го сметни със и без стъпване какви и къде са напреженията. Не казвам че всичко ще се крепи на въпросната опорна точка(която и не е точка), а че значително се намалява напрежениято върху другото закрепване визирам дюбел и винт, въпреки че си има и специални окачвачи за тази цел. Какъвто и да е гърбът(плочки,пдч и т.н) той обикновенно стъпва върху плота на долният ред шкафове, горният ред е подпрян на тази твърда връзка, а сега ми кажи защо не носи тежеста.

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Сря 06 юли 2011 13:14

AmW написа:Профилите са :)
При повече желани ще стане, нали няма да се катери по тези шкафове

Колегата е прав. Щом има профил отзад на който да легне шкафа няма проблем. Аз в банята цял бойлер имам сложен върху гипсокартон по този начин.

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Сря 06 юли 2011 13:21

petarkolev написа:

Колегата е прав. Щом има профил отзад на който да легне шкафа няма проблем. Аз в банята цял бойлер имам сложен върху гипсокартон по този начин.

и моят бойлер вече 4 години е закачен по тоя начин 80 литров е и съм сигурен че и аз да се хвана на него и да се овися пак ще си остане на стената

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 06 юли 2011 13:26

djofar написа:
petarkolev написа:

и моят бойлер вече 4 години е закачен по тоя начин 80 литров е и съм сигурен че и аз да се хвана на него и да се овися пак ще си остане на стената

Сега можеш да очакваш въпроси от рода - Ти прибирали ли си се от 4 години :D , ако не си отиди виж бойлера сигурно е паднал.

Потребителски аватар
djofar

Мнениеот djofar » Сря 06 юли 2011 13:29

bobidi написа:
djofar написа:
petarkolev написа:

Сега можеш да очакваш въпроси от рода - Ти прибирали ли си се от 4 години :D , ако не си отиди виж бойлера сигурно е паднал.

е неееее колега живея по уличните кофи :screwy

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 06 юли 2011 13:42

djofar написа:
bobidi написа:
djofar написа:
petarkolev написа:

е неееее колега живея по уличните кофи :screwy

Ако не си забелязал твърдя че няма проблем да се хване нещо тежко в картон на конструкция. :D

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Сря 06 юли 2011 13:52

Благодаря за информацията. Първо ще проверя за тези окачвачки за шкаф горен ред. После и замазката Кнауф. Болтове на стената не мога да забия, дажи и дюбли, защото стария стопанин е направил банята и ме е страх, че ако пусна машината да пробивам ще потроша плочките. По същата причина се мотах до сега и с металните профили- нали и те искат закрепване за стената. По едно време, побеснял, бях решил да ги закрепя на конструкция кух винкел застопорена на пода и тавана.Абе ужас. В петък ще ровя във Варна. Още веднъж благодаря. Ще докладвам.

Потребителски аватар
djofar

Мнениеот djofar » Сря 06 юли 2011 13:57

bobidi написа:
djofar написа:
petarkolev написа:

погре6но те разбрах колега :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 06 юли 2011 14:15

calm написа:Що не си измажеш стената, а се занимаваш с глупости? За два часа щеше да я измажеш, до утре да дръпне и започне да съхне. За три дни да си готов за стандартен монтаж на шкафовете. :да:

По принцип не обичам картона за жилищни помещения. Най- малкото, че ако се завъдят хлебарки, нали се сещаш свободното простванство между картона и стената в какво се превръща.

Вчера бях в 1 офис /склад .Вратата широко отворена , народа навън . Вътре смърди на леш - някаква мишка или плъх е умрял зад гипсокартона. Работят така навън от няколко дни. Иначе чистичко :banghead:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 06 юли 2011 15:01

levonik написа:Болтове на стената не мога да забия, дажи и дюбли, защото стария стопанин е направил банята и ме е страх, че ако пусна машината да пробивам ще потроша плочките. По същата причина се мотах до сега и с металните профили- нали и те искат закрепване за стената.

Ти шегуваш ли се :) Каква е тая стена и тия плочки че да те е страх едни дюбелчета да набиеш ??

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 06 юли 2011 15:07

Stivi написа:
levonik написа:Болтове на стената не мога да забия, дажи и дюбли, защото стария стопанин е направил банята и ме е страх, че ако пусна машината да пробивам ще потроша плочките. По същата причина се мотах до сега и с металните профили- нали и те искат закрепване за стената.

Ти шегуваш ли се :) Каква е тая стена и тия плочки че да те е страх едни дюбелчета да набиеш ??

В нас имам такива стени 4 см. Предполагам че може да са същите.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 06 юли 2011 15:15

4см не бих казал че е точно стена :) Единственото за което се сещам е това да представлява рамка от профили облечена с картон иначе няма как да се получи такава дебелина а даже и това за което казвам май надвишава 4см !!! Не вярвам при колегата да е такова положението щом се кани да я измазва или да слага картон че ще стане картон върху картон :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”