Много нелепо отношение от колега от форума
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: Много нелепо отношение от колега от форума
п**ки и търгаши винаги ще има 

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
pe6kata написа:При положение че става м/у членове на форума...
Това нещо не го разбрах... Все едно да кажеш, че м/у посетители на битака не може да има измама?
Форума е обществено достъпен и не виждам как може да е гарант за каквото и да било.
Другото което не разбирам е форума та форума... Малко сектантски започнаха да ставата нещата. Сега всички трябва да оплюят некоректния колега за да го накарат да се почувства като гръмко пръднал на неделна молитва?
Колата си е негова. Продал я е както и на когото е преценил. За кого коректно и за кого не... е въпрос на гледна точка.
groznika написа:Сега всички трябва да оплюят некоректния колега за да го накарат да се почувства като гръмко пръднал на неделна молитва?
Винаги съм чел с интерес коментарите ти,братле

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
group® написа:...Пешката съвсем правилно злорадства и все пак констатира:
как ще злорадствам?!
напротив, подобно немъжко държание ме отвращава. И ако се поставя на мястото на това момче... ми.. разочарованието ще е голямо. Не само за парите, а принципно. Някой каза 1000лв кво толкова. Да ама 1000лв не се просто 1000лв когато се говори персонално- за един са джобните, за друг 3 заплати. Така че въпроса е принципен, сумата не е важна в случая.
А в частта с визора- много интересно като опре яйцето до... и рязко му се променя гледната точка. Радвам се че все пак такава случка ти прави впечатление. Добре е вземайки отношение по такива теми, човек да умее да се постави на мястото на замесените в темата.
Така... сега аз да ви подхвана
При положение, че с тоя човек са уточнявали условията по извършване на сделката- къде, как, че е имало проблеми...уточнена е цената и т.н. това значи че си поел ангажимент. И то по принцип за сделка, не оглед. Е, как изведнъж се появава някой с пари в ръка- от нищото ли е изплувал. Какво искате да кажете- че тоя дето е купил колата не е звъннал, не са се разбрали.И тоя мухльо дали е казал че колата е спазарена, с уговорката че ако не се продаде чак тогава да дойде да я види/купи. Не е. Уговорил се е с ясното съзнание че вече е имал уговорка, казал си е- ебал съм му майката, аз да си взема парите пък...
Като имал и други клиенти, що не се е обадил и да поиска капаро, за да е басолютно сигурен че купувача няма да го върже?!
А това че не се е обадил като я е продалпък вече е върха на безочието...
Грозния- освен това си и ... как да кажа без да ме санкционират за обида... форума не е битак, както си мислиш, дори търговвския раздел има една малко по-сложна очевидно за теб идея, дето наистина не я разбираш. И ако някъде те мяткат, то това място би трябвало да е последно. Ако за теб тук тия неща са нормални и не би трябвало да правят впечатление, говори много зле за тебе и по-добре си мълчи вместо да се излагаш. Понеже имам страшна нетърпимост към мухльовци, повече няма какво да ти кажа и сега и за напред, ще ме прощаваш.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Прави ми впечатление, че форума е като едно голямо семейство.Само че едната част са хората, които се познават помежду си и е част от живота им ( да кажем ядрото ), други са като мен - влизат, четат си, пишат си, да научат това-онова, да питат някакви неща - къде глупости, къде сериозности... а третите са онези, които го ползват като търговски кът
Едните са отработени и стабилни, както отбелязахте оцветени в синьо, а другите с по 3 мнения и не може да им се има вяра. Има пичове навсякъде има и измамници.Лошото е, че има хора без принципи и времената са такива, че за пари човек и баща си ще продаде
Лошия човек. За един хляб убиват пенсионери... В темата стана ясно за всички, че продавача не е коректен - не може да се разбереш, че в петък отиваш да я взимаш и да я даде на някой без да се обади.Всъщност може ама... не е пичовско
Аз преди време оглеждах едно саксо и продавача го докара заради мен от Варна.Еми гледах, карах... и му казах че ще помисля ден два.След два дни му се обадих и му казах че се отказвам.Дори не беше нужно да обяснявам защо.Много размисли, много храсти 

- smg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пък не разбирам, каква е сигурността ако човек закупи нещо през форума?
Форума е само средство за комуникация, не е гарант за нищо. А се е превърнал в трибуна за мрънкачи, които били измамени.
Който не може да сключва сделки, уговорки, търговия и прочие да си пазарува от другаде.
Форума е само средство за комуникация, не е гарант за нищо. А се е превърнал в трибуна за мрънкачи, които били измамени.
Който не може да сключва сделки, уговорки, търговия и прочие да си пазарува от другаде.
- aRoGaNsS
- Автомобил: Golf 4 TDI GTI
- Двигател: 1.9 ARL 2002
Абсолтно същата ситуация съм имал и аз когато си търсих колата за мен,но в последствие си намерих по добро голфче,така,че всяко зло за добро 

- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да коментирам ситуацията. Ще си кажа мнението за изписаните неща относно "какво е форума за нас". Нали уж идеята е взаимопомощ? Нали уж това трябва да е мястото, на което ще получим нужното ни - информация, съвети, статии, части... Или това не важи за раздела за търговия? Там е битак и не сме същите хора в него? И няма значение дали в предполагаемата сделка участват уважавани в тая "интернет седянка" хора? Колкото намирам ситуацията за нелепа, толкова намирам и отношението към различни секции на форума за нелепо. Да, нещата отиват към сектантство. На който не му харесва (като мен), седи на страна, пише когато има смисъл или както аз сега - когато има изблик на глупости...
Та след тея идиотщини които издрасках - ако не тук, то къде да имаме доверие на някой? Убеден съм, че всяка кола пусната за продан тук я има и в популярните сайтове за авто продажби. Ако не е това доверие и колегиално отношение, няма да има смисъл от тея раздели. Толкова много места има, където човек може да продава/купува/лъже/маже. Форума поредното такова място ли е?
Та след тея идиотщини които издрасках - ако не тук, то къде да имаме доверие на някой? Убеден съм, че всяка кола пусната за продан тук я има и в популярните сайтове за авто продажби. Ако не е това доверие и колегиално отношение, няма да има смисъл от тея раздели. Толкова много места има, където човек може да продава/купува/лъже/маже. Форума поредното такова място ли е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, не е лесно, но в тази посока трябва да се стремим да вървим всички:

pe6kata написа: ...
Така... сега аз да ви подхвана
При положение, че с тоя човек са уточнявали условията по извършване на сделката- къде, как, че е имало проблеми...уточнена е цената и т.н. това значи че си поел ангажимент. И то по принцип за сделка, не оглед. Е, как изведнъж се появава някой с пари в ръка- от нищото ли е изплувал. Какво искате да кажете- че тоя дето е купил колата не е звъннал, не са се разбрали.И тоя мухльо дали е казал че колата е спазарена, с уговорката че ако не се продаде чак тогава да дойде да я види/купи. Не е. Уговорил се е с ясното съзнание че вече е имал уговорка, казал си е- ебал съм му майката, аз да си взема парите пък...
Като имал и други клиенти, що не се е обадил и да поиска капаро, за да е басолютно сигурен че купувача няма да го върже?!
А това че не се е обадил като я е продалпък вече е върха на безочието...
Грозния- освен това си и ... как да кажа без да ме санкционират за обида... форума не е битак, както си мислиш, дори търговвския раздел има една малко по-сложна очевидно за теб идея, дето наистина не я разбираш. И ако някъде те мяткат, то това място би трябвало да е последно. Ако за теб тук тия неща са нормални и не би трябвало да правят впечатление, говори много зле за тебе и по-добре си мълчи вместо да се излагаш. Понеже имам страшна нетърпимост към мухльовци, повече няма какво да ти кажа и сега и за напред, ще ме прощаваш.
stan4o_mc написа:...

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
stan4o_mc написа: Толкова много места има, където човек може да продава/купува/лъже/маже. Форума поредното такова място ли е?
Разбира се. Както всеки друг форум.
Това е свободно достъпен онлайн ресурс. ВСЕКИ може да се регистрира. В момента тук има около 90 000 регистрации. Ако смяташ, че това са само доверени, честни и почтени люде... каймака на обществото гордо яздещи своя 20 годишен г2... 90 000 непознати на които можеш безрезервно да се довериш...
Меко казано трябва да си много наивен

- smg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
грозника
Има и нещо друго.
Хората търсят части тук, защото не им се дават пари за нови от магазините.
Като се закупуват части втора употреба риска да са фира се покачва доста.
Тънкажа си има своите рискове.

Има и нещо друго.
Хората търсят части тук, защото не им се дават пари за нови от магазините.
Като се закупуват части втора употреба риска да са фира се покачва доста.
Тънкажа си има своите рискове.
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Разбира се, че нямам това предвид 
Но не смятам, че тук няма хора, които да са изградили авторитет пред другите или пък обратното. Не е просто място с обяви. Не се опитвам да твърдя, че n-хиляди души са първи дружки тук, но факта, че има толкова народ по събори и мероприятия говори, че ги обединява нещо повече от "И аз карам ваген" и не намирам за логично всичко това да изчезва, когато става дума за търговия. Убеден съм, че разбираш какво имам предвид, няма да се обяснявам повече, че и без това не ми се отдава

Но не смятам, че тук няма хора, които да са изградили авторитет пред другите или пък обратното. Не е просто място с обяви. Не се опитвам да твърдя, че n-хиляди души са първи дружки тук, но факта, че има толкова народ по събори и мероприятия говори, че ги обединява нещо повече от "И аз карам ваген" и не намирам за логично всичко това да изчезва, когато става дума за търговия. Убеден съм, че разбираш какво имам предвид, няма да се обяснявам повече, че и без това не ми се отдава

- VroMoS
- Автомобил:
- Двигател:
smg написа:Аз пък не разбирам, каква е сигурността ако човек закупи нещо през форума?
Колега моите извинения,ама аз не съм се уговарял с него на лични съобщения и да му бращолевя глупости,дигам телефона и се уговаряме да я взема директно,ако видиш обявата в mobile примерно нещо по различно ли ще се случи при положение,че се намира на 300 км от там където съм аз ,сделакта се провежда по телефона...ама разни хора разни идеали,не говорим вече за това ,че я е дал на друг,а за нормално човешко било то колегиално отношение струващо цената на едно телефонно оабждане ,казах майна** му ,ще си намеря друга кола !
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
В цялата тази работа аз не виждам само едно нещо- мъжка постъпка.
Да говорили са по телефона....ОК!
Да разбрали се че я взима-ОК!
Не е виждал колата-(първи проблем.
)Продавача предложил вторник.....но купувача искал в петък- 2-ри проблем.
Продавача продал колата без да уведоми преждевременно купувача - 3-ти проблем.
1.Ако се купува кола( а и каквото и да е стига да те интересува и парите да не те притесняват толкова) то тя трябва да се види!Все пак колата е в Чепеларе а не в Нюрнберг примерно.
2.Ако си се разбрал да купуваш нещо отиваш и го взимаш ВЕДНАГА освен ако не искаш да се случи това, което е станало тука. Не да отлагаш сделката за след няколко дена.
3.Ако си се разбрал с някой, че ще купува нещо от тебе и междувременно дойде друг го уведомяваш за да може да реагира.
За мен това е мъжкото поведение при покупка-продажба на каквото и да е (конкретно в България) !
Принципно сделката между мъже трябваше да е:
Купувач:"Колега колата ако е читава я взимам!"
Продавач: "Колата е ....(еди кво си състояние)!
Купувач: "Идвам в петък да я взема!"
Ако и 2-та са мъже такава тема после няма да има.

Да говорили са по телефона....ОК!
Да разбрали се че я взима-ОК!
Не е виждал колата-(първи проблем.
)Продавача предложил вторник.....но купувача искал в петък- 2-ри проблем.
Продавача продал колата без да уведоми преждевременно купувача - 3-ти проблем.
1.Ако се купува кола( а и каквото и да е стига да те интересува и парите да не те притесняват толкова) то тя трябва да се види!Все пак колата е в Чепеларе а не в Нюрнберг примерно.
2.Ако си се разбрал да купуваш нещо отиваш и го взимаш ВЕДНАГА освен ако не искаш да се случи това, което е станало тука. Не да отлагаш сделката за след няколко дена.
3.Ако си се разбрал с някой, че ще купува нещо от тебе и междувременно дойде друг го уведомяваш за да може да реагира.
За мен това е мъжкото поведение при покупка-продажба на каквото и да е (конкретно в България) !
Принципно сделката между мъже трябваше да е:
Купувач:"Колега колата ако е читава я взимам!"
Продавач: "Колата е ....(еди кво си състояние)!
Купувач: "Идвам в петък да я взема!"
Ако и 2-та са мъже такава тема после няма да има.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
форума не е по специално място ,а и не трябва да бъде
въпроса е принципен и засяга коректното и човешко отношение- малко липсва след неуведомяване че сделка няма да има
в интерес на истината "кризата" помага да се види човек в действителност-все пак той си е бил винаги такъв и не се променя за секунди..............
въпроса е принципен и засяга коректното и човешко отношение- малко липсва след неуведомяване че сделка няма да има
в интерес на истината "кризата" помага да се види човек в действителност-все пак той си е бил винаги такъв и не се променя за секунди..............
Върни се в “ОФФ-Топик - други”