Идеи за собствен бизнес с 50k?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Re: Идеи за собствен бизнес с 50k?

Мнениеот connor cane » Пон 15 авг 2011 9:37

Най-важното във всеки бизнес е идеята.
Щом я нямаш и пускаш тема в авто форум за такава - по-добре не се захващай изобщо - лично мнение. :beer

50 000 лева са пари и много и малко. С тях можеш да си купиш относително готина нова кола - Пассат примерно. Или гарсониера в лошо състояние в много краен квартал на София - примерно. :D
За бизнес обаче са крайно недостатъчни.

Както се казва - всичко е вече измислено - магазинчета, дюнерджииници, будки и т.н. са под път и над път - от такъв "бизнес" едва ли ще имаш голяма полза. Най-малко - ще трябва да бачкаш ти и някои роднина примерно - цялото ти време ще е заето - и като си сметнеш накрая на месеца разходите + осигуровки и т.н. и ти останат 300-400 лева за теб - ще излезе, че е по-добре да бачкаш за някой друг и въобще да не се занимаваш с тъпни.

Казваш, че си образован и т.н. - защо не пробваш да си потърсиш работа в сериозна международна компания? Светът се глобализира все опвече с всеки изминал ден - големите риби изяждат малките със страшна сила. И е готино да си на страната на големите - вършиш си работата - получаваш си париците - социални придобивки и све (зависи на какъв пост си де) и те така. :да:

Доходността на 50 000 вложени в банка не е толкова лоша. В Пощенска банка (аз съм там клиент и съм екстра доволен)лихвата е 5.5% на 6-месечен влог - Активни пари - можешщ да си ги изтеглиш когато решиш - лихвата се начислява на дневна база . Само довнасянето е ограничено - до 2000 лева на месец. Ако решиш че в следващите 6 месеца парите няма да са ти нужни - лихвата е 6.5% - дори ти я изплащат предварително.

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Пон 15 авг 2011 9:41

hooligans написа:а ти разбираш ли от програмиране ?
ако не - забрави

Дамм , това е важен момент - ако си твърде далече от програмиране най-малкото ще ти е трудно да си намериш кандидати - понеже трябва някой да ги интервюира, а и програмистите сме особена порода овце и ако няма способен "овчар" да ги води с гега, много лесно могат да "изпасат" твойте "тучни" спестявания, без да дадат каквото и да е мляко :D Надявам се, разбираш какво искам да кажа ... Ако имаш познат, който се занимава с това, можеш да му предложиш да ти помага като "консултант" на part-time( т.е. да ти помага на парче, срещу някакво заплащане ), поне докато потръгнат нещата.

Успех! :да:

И малко в кръга на шегата - друг вариант е примерно да си наемеш 2-ма биячи за по иляду лева месечно, и да станеш лихвар - там доста пари се изкарват, обаче минаваш на "тъмната страна" death

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 15 авг 2011 10:44

Ако имам 50к кеш ще прегледам условията за работна Виза примерно в Канада... Превод и легализация на дипломите и ще си търся работа като ел. техник в Торонто, и ще изкарвам повече от колкото ти може да извадиш от какъвто и да е легитимен бизнес със такъв стартов капитал (добре, че има неща, които все още ме задържат иначе да съм драснал).

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Пон 15 авг 2011 11:34

Колега стани Букмейкър на ....футбол в моят град винаги са пълни пунктовете

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 15 авг 2011 11:59

radi_nrj написа:Ако имам 50к кеш ще прегледам условията за работна Виза примерно в Канада... Превод и легализация на дипломите и ще си търся работа като ел. техник в Торонто, и ще изкарвам повече от колкото ти може да извадиш от какъвто и да е легитимен бизнес със такъв стартов капитал (добре, че има неща, които все още ме задържат иначе да съм драснал).

Това можеш да го направиш и без 50 000.
Не си мисли обаче, че в бяла държава е лесно да започнеш работа като такъв.
Трябва ти license - който струва кинти и отнема време, за да се изкара.
Дипломите, сертификати и т.н. от БГ никой не ти ги брои.
Иначе - ако успееш да се вредиш, почнеш да бачкаш и си къдърен - наистина няма причина да не изкарваш много сериозни пари. :wink:

Характерно за цивилизованите държави е, че квалифицираният труд е много добре заплатен, а стоките са евтини.
В бананова република без банани като нашата е точно обратното. :banghead:

Примерно - в Англия водопроводчик, повикан на адрес, започва да бачка с поне 200 паунда "първоначална такса" - каквото и да извърши, се начислява и струва мнооого скъпо. :D

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 15 авг 2011 12:03

connor cane написа:Трябва ти license - който струва кинти и отнема време, за да се изкара.

Точно за това е хубаво да имаш пари на страна, а и в Канада (която дадох просто като пример) искат да имаш $15 500 кеш или в сметка за да влезеш като имигрант ако нямаш предварително сключен трудов договор.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 15 авг 2011 12:16

radi_nrj написа:
connor cane написа:Трябва ти license - който струва кинти и отнема време, за да се изкара.

Точно за това е хубаво да имаш пари на страна, а и в Канада (която дадох просто като пример) искат да имаш $15 500 кеш или в сметка за да влезеш като имигрант ако нямаш предварително сключен трудов договор.

Мда - да се инвестират парите в образование/квалификация/възможност за бъдещо професиоанло развитие с повече възможности и по-високо заплащане - няма по-добро от това. :да:
Да ги вложиш в магазин за дрехи/дюнерджийница/будка - недалновидно и дори глупаво. :deal

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 15 авг 2011 12:35

connor cane написа:Да ги вложиш в магазин за дрехи/дюнерджийница/будка - недалновидно и дори глупаво. :deal

По голяма простотия не можа да измислиш :screwy
С 50к ела на Сл. бряг вземи помещение,бачкай 3-4 месеца ,изкарай пачката и после 8 месеца по почивки.
Аз съм така от 11 г. и мога да ти кажа ,че въобще не е глупаво.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 15 авг 2011 12:38

През 2-3 дена съм в Сънито и мога да го потвърдя. Сезона в момента цепи мрака от хора!! От години не бях виждал толкова много хора по улиците!

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 15 авг 2011 12:48

Layer написа:
connor cane написа:Да ги вложиш в магазин за дрехи/дюнерджийница/будка - недалновидно и дори глупаво. :deal

По голяма простотия не можа да измислиш :screwy
С 50к ела на Сл. бряг вземи помещение,бачкай 3-4 месеца ,изкарай пачката и после 8 месеца по почивки.
Аз съм така от 11 г. и мога да ти кажа ,че въобще не е глупаво.

Чудесно - ако наистина е така - поздравления - отркрил си комунизма. :D
Току що даде идеята, от която колегата имаше нужда. :bowdown

Имам само 2 уточняващи въпроса:
1. Какво ще се продава в "помещението", с което да се счупят кинтите по такъв начин, че 8 месеца да не трябва да бачкаш и да си "по почивки"?
2. При положение че маржа на печалбата е толкова голям - откъде могат да се намерят свободни помещения под наем, които да носят гореупоменатия умопомрачителен доход? :lol:

Благодаря предварително за отговорите. :applause:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 15 авг 2011 13:00

connor cane написа:Чудесно - ако наистина е така - поздравления - отркрил си комунизма. :D
Току що даде идеята, от която колегата имаше нужда. :bowdown

Имам само 2 уточняващи въпроса:
1. Какво ще се продава в "помещението", с което да се счупят кинтите по такъв начин, че 8 месеца да не трябва да бачкаш и да си "по почивки"?

Не бе човек , ти не ме разбра.
Аз нямам предвид 8 месеца да си на хавайте, но всяка година си позволявам да ходя в гърция или турция.
Ходя на пампорово за няколко дена.
и останото време си лишперя по кафета.

connor cane написа:2. При положение че маржа на печалбата е толкова голям - откъде могат да се намерят свободни помещения под наем, които да носят гореупоменатия умопомрачителен доход? :lol:

Благодаря предварително за отговорите. :applause:

нали знаеш че за всеки дохода е различна стойност,за мен 30к са достатъчни за друг 300к са малко.
помещения има и винаги ще има,защото има и много балъци идват с 5к и искат да почнат да правят пари.
вземат стоката напред и после им се еб@ва мамата.
също така е много важно къде ще вземеш магазин.
извинявай ама аз давам идеята ,няма как да му кажа кое как и защо и после да се тупне до мен с същите неща и моя доход да отиде при него.
и не съм измислил аз нищо,така са поне 3000 магазина.
живея на Сл. бряг и се възползвам от възможноста да имам биснес а не да бачкам за 400 лв като пиколо.
не че е лошо ама на мен не ми е достатъчно.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 15 авг 2011 13:11

[quote="Layer"][quote]
Добре де - съгласен съм с всичко - браво за собствения бизнес. :да:
Само те моля, ако е удобно и не те затруднява, да просветлиш нас несведущите какво точно може да се продава на безбожно скъсаните и безпарични туристи, дошли в Слънчев Бряг най-вече заради евтиния фалшив алкохол, от което да се изкарат 30 000 лева чиста печалба на сезон.
Ей така - да си знаем. mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 15 авг 2011 13:14

Vizor написа:През 2-3 дена съм в Сънито и мога да го потвърдя. Сезона в момента цепи мрака от хора!! От години не бях виждал толкова много хора по улиците!

"Сезона" тук е ключова дума.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 15 авг 2011 13:22

нека не се заяждаме за глупости, ако найстена ти се влагат пари и искаш да се захванеш сериозно.
Ела на Сл. бряг за 2 дни,разходи се и ще ти стане ясно какво се продава.

ПС. Но има едно много важно нещо:
каквото и да продаваш трябва да е марково mhihi ,това купуват бедните тористи.
защото при тях боксери BJONR BORG са 39 евро два чифта ,а тук са 10 евро.
някой марки са опасни,ще имаш проблеми с икономическа полиция.
Има и марки който не ги закачат,примерно тая година е хит monster ,но пък 100% от магазините продават маркови неща-adidas,puma,nike.
даже и магазините за сувенири продават верижки адидас(примерно) mhihi

Последна промяна от Layer на Пон 15 авг 2011 13:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 15 авг 2011 13:25

ден година храни е по активните курорти лятото
колегата много да не се чуди как се вадят толкова пари само за едно лято защото цели фирми познавам които лятото се спукват с работа ама после айляк цялата година :wink:
да имаш чувал с пари и да питаш в интернет какво да правиш с тях :screwy

Върни се в “ОФФ-Топик - други”