Щом я нямаш и пускаш тема в авто форум за такава - по-добре не се захващай изобщо - лично мнение.

50 000 лева са пари и много и малко. С тях можеш да си купиш относително готина нова кола - Пассат примерно. Или гарсониера в лошо състояние в много краен квартал на София - примерно.

За бизнес обаче са крайно недостатъчни.
Както се казва - всичко е вече измислено - магазинчета, дюнерджииници, будки и т.н. са под път и над път - от такъв "бизнес" едва ли ще имаш голяма полза. Най-малко - ще трябва да бачкаш ти и някои роднина примерно - цялото ти време ще е заето - и като си сметнеш накрая на месеца разходите + осигуровки и т.н. и ти останат 300-400 лева за теб - ще излезе, че е по-добре да бачкаш за някой друг и въобще да не се занимаваш с тъпни.
Казваш, че си образован и т.н. - защо не пробваш да си потърсиш работа в сериозна международна компания? Светът се глобализира все опвече с всеки изминал ден - големите риби изяждат малките със страшна сила. И е готино да си на страната на големите - вършиш си работата - получаваш си париците - социални придобивки и све (зависи на какъв пост си де) и те така.

Доходността на 50 000 вложени в банка не е толкова лоша. В Пощенска банка (аз съм там клиент и съм екстра доволен)лихвата е 5.5% на 6-месечен влог - Активни пари - можешщ да си ги изтеглиш когато решиш - лихвата се начислява на дневна база . Само довнасянето е ограничено - до 2000 лева на месец. Ако решиш че в следващите 6 месеца парите няма да са ти нужни - лихвата е 6.5% - дори ти я изплащат предварително.