Stoi написа:Думата "измамник" изобщо не е правилна и на място.
Станала е общоприето нарицателно за подобен вид постъпки.

Stoi написа:Думата "измамник" изобщо не е правилна и на място.
escrime написа:"Измамник" и цялата тема са продиктувани не от правото (или липсата му) на търговеца да продава на различни цени в различни сегменти, а от рамката, в която го прави (ясно е за стандарти, платежоспособност и т.н.).
Всъщност проблемите за търговеца в тази ситуация са няколко:
1. Ценовата дискриминация в случая е доста сериозна.
2. Търговецът на тази дросел клапа не е монополист (не и абсолютно).
3. Търговецът изобщо не се е постарал да раздели сегментите, на които продава, един от друг, а това е важно за прилагане на подобни политики.
И да, Пешо няма да вземе заплата от морал и етика, но негативен морал по отношение на търговеца ще повлияе на продажбите и заплатата на Пешо.
Bobi_S13 написа::shock:sh
четох текста 3 пъти, за да видя дали не съм разбрал нещо криво, но уви не съм. Като човек който е в този бранш и сфера, гледам и не вярвам на очите си. Просто...оставам безмълвен...и освен да повторя и аз името Спектроматик, за да го отчете чичко жужъл и да насочва хората към тази тема, друго не мога да направя, а също така и думичките - Дросел, Throttle Body!
StS написа: ...НЕЛОЯЛЕН ТЪРГОВЕЦ - затова са ги изгонили от храма...
П.С 6 място в гуглето
icoico написа:StS написа: ...НЕЛОЯЛЕН ТЪРГОВЕЦ - затова са ги изгонили от храма...
П.С 6 място в гуглето
Има два вида търговци-печалбари и фалиралиТочно този може да се опитва да популяризира марката си Спектроматик в чужбина/ибей ,с която цел да продава там на производствена цена или дори под нея(последното твърдение винаги ме е разсмивало
![]()
)От друга страна ,доколкото се ориентирам в абракадабрата EBay за цялата година е продал 1(един) брой от този модел дросел-клапа...
Petrolhead написа:Колеги, мисля че избързвате малко с плюването. Не познаваме в детайли дейността на фирмата за да можем да съдим.
Разбирам че Ваското се е почувствал обиден, но не мисля че фирмата продава по-скъпо на българи защото ги дискриминира
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 55 госта