apchih написа:...
Само едно да вметна...ако си получил предложение от рускоговорящ собственик на куриерска фирма шансът да се забъркаш в неприятности е доста голям

apchih написа:...
Чудомир написа:apchih написа:ще се плаща около 150-200е на месец
Тука май си изпуснал една нула, или?
icoico написа:apchih написа:...
Само едно да вметна...ако си получил предложение от рускоговорящ собственик на куриерска фирма шансът да се забъркаш в неприятности е доста голямЗа всичко останало можеш да получиш сравнително достоверна информация в линка ,който съм постнал по-горе.
Чудомир написа:...Може да погледнеш и това видео, ако има кой да ти преведе ...цък...
apchih написа:...Ако всичко е наред от към заплащане и данъци в края на годината (ако не ми отрежат главата) е възможно да остана и за по дълго. Притеснява ме факта с намирането на счетоводител за водене на сметките и колко ще се наложи да се изръся за тази услуга. Да не стане така, че в края на годината като сметна всички разходи и приходи да съм на + за който не си заслужава да започвам тази работа.
Чудомир написа:Значи явно не си погледнал видеото, което пуснах....а го пуснах не случайно...Да ти кажа с 2 приказки:
Ако возиш пакети на Хермес (това е една от немските фирми подобни на Еконт) ще получаваш 60 цента на доставен пакет. Ако не го доставиш от 1ви път проблемът си е твой и до 3 пъти си длъжен на различни дни да опиташ да доставиш. Дори и от 3ти път да го доставиш са 60 цента за теб, не повече.
Основният проблем в твоя случай е липсата на немски и незнания на улиците, които ще извозваш. А пък с навигация само работата няма да стане.
Колко мислиш, че ще взимаш на месец, така приблизително, ако не е тайна? Ако искаш и на лично, за да ти направя една калкулация като пример.
Не те отказвам, а ти показвам къде ще имаш проблем. Отделно помисли като караш собствен автомобил как ще поддържаш данък и застраховка, ремонт, амортизация, гориво и т.н. Ще кажеш, ама аз съм с БГ регистрация, то ще ми е тънкана. Да, ама БГ регистрация имаш право само 6 месеца, а ти няма да се водиш сезоннен работник...
А още не сме зачекнали темата данъци и осигуровки, които ти като подизпълнител си ги поемаш на собствен гръб...
Много писах, нищо не казах...Помисли над тези неща, преди да звъниш на кантори. Те парите за подкрепа при регистрацията няма да ти ги откажат.
Всичко горенаписано е ако караш по белия път, всичко официално и т.н. Естествено балканския манталитет винаги може да скрои преки пътеки за всичко, но аз там не мога да ти дам съвет...Преценявай си от собствената камбанария...и успех!
ще получавам парите без ДДС, понеже нямам фирма, т.е. няма да получава 1.05е, а да речем 0.80е грубо
icoico написа:Даммм...виждам,че данъците не си ги включил в сметката ама карай...
Това е умвелтзоната на Щутгарт. От 1 януари тази година в нея можеш да се движиш само с автомобил със зелена плакета ,тоест стандарт Евро 4.Плакетата се издава от съответната община по местоживеене и с чужди номера става ...хм...,тегаво...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 31 госта