Как възприемате отменянето на казармата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Мнението Ви относно отменянето на казармата.

Да,трябва да я отменят...губене на време е!
136
65%
Всеки уважаващ себе си Българин трябва да я премине!
73
35%

Общо гласове: 209
Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Чет 23 ное 2006 11:49

Стиви Джи написа:.
напиши заглавия да ги прегледам :wink:

П.П иначе нали знаеш ''в спора се ражда истината'' аз лично обичам много да споря с хора които са интелигентни и имат лична позиция по даден въпрос която могат да защитят добре

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Чет 23 ное 2006 11:51

Има толкова лиглъовци дето не са се отделяли от мама и тате за повече от един училищен лагер и са свикнали винаги да им помагат, хора , които не могат да си изперат сами чорапите, хора които си мислят, че света се върти около тях... е ще ме извинявате ама на такива една казарма добре ще им се отрази и смятам, че има на какво да ги научи. То верно, че и преди 6-7 години аз като служех казармата беше разпусната работа а след това нещата едва ли са отишли на по-добро, ама това си е цяла друга тема.
По лични наблюдения хората, които сме ходили в казарма сме много по организирани и сериозни и в работата и в живота, явно именно това забелязват жените, с които съм разговарял по тази тема.
Но има изключения от всяко правило...

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Чет 23 ное 2006 11:52

landwarrior написа:
Стиви Джи написа:.
напиши заглавия да ги прегледам :wink:

П.П иначе нали знаеш ''в спора се ражда истината'' аз лично обичам много да споря с хора които са интелигентни и имат лична позиция по даден въпрос която могат да защитят добре

имаш ЛС :lol:

Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kiril_p » Чет 23 ное 2006 11:55

Ходил съм в казарма. Служих година и половина и определено ми се отрази добре. Може би щото беше преди 10 години и щото влязох веднага след средно. Определено съм ЗА. Научават се и доста полезни неща, калява се волята, организма и т.н. Иначе приказката "Влизаме различно умни, излизаме еднакво глупави" в доста случай важи. След висше обаче наистина е късно за казарма.
А иначе в сегашно време кое е както трябва че казармата да е наред?!

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Чет 23 ное 2006 11:56

alien1 написа: По лични наблюдения хората, които сме ходили в казарма сме много по организирани и сериозни и в работата и в живота, явно именно това забелязват жените, с които съм разговарял по тази тема.

Хахахаха. Така оправдаваш пред самия себе си загубеното време. И ако ти си имал възможност да загубиш ей така 9 месеца (или колкото си служил), аз нямам и предпочитам да съм неорганизиран и несериозен и да съм лигльо, който не се отделя от мама и тати ;-)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 23 ное 2006 12:04

kotse_botse написа:
alien1 написа: По лични наблюдения хората, които сме ходили в казарма сме много по организирани и сериозни и в работата и в живота, явно именно това забелязват жените, с които съм разговарял по тази тема.

Хахахаха. Така оправдаваш пред самия себе си загубеното време. И ако ти си имал възможност да загубиш ей така 9 месеца (или колкото си служил), аз нямам и предпочитам да съм неорганизиран и несериозен и да съм лигльо, който не се отделя от мама и тати ;-)

Времето прекарано в казармата със сигурност не е загубено време, особено ако си бил на 18 когато си влязъл там.
Да влизаш на двадесет и кусур години обаче е безмислено вече...
П.С. А Коце, това ти изказване не ти отива. Не можеш да знаеш ползата без да си бил там.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 23 ное 2006 12:07

уволних се през далечната 1992 година след 1,6 години служба и 198 караула, демек през ден...загубено време беше, бях приет да следвам и се уволних с 10 дни по-рано-далаверка :wink:
спечелих: приятели, опит, спомени, научих се да пера, готвя, гладя, чистя-жена ми е мега доволна от това :wink:
загубих: най-ценното- времето си..., затъпях, като излязох гледах като индианец хората в СУ...

иначе съм ПРОТИВ казармата, като задължително мероприятие
ЗА съм всички мъже да минат някакъв 1-2-3 месечен курс по оцеляване, боравене с оръжие и набиране на опит, чувал съм че така е в Швейцария

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Чет 23 ное 2006 12:07

Кой каквото го влече :)
Уважам чуждото мнение и демократичните принципи на страната, така че всеки има право на избор и мнение. Моето го изразих и нямам намерение да се заяждам с колегите, нито време за спорове, които нищо няма да променят.
:patriot :beer

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Чет 23 ное 2006 12:09

Pichaga написа: .
абсолютно на същото мнение съм :wink:
landwarrior написа:Казармата като казарма в сегашния и вид -НЕ ,подготовка и обучение -ДА ,имам предвид че не е нужно да те бръснат 0 номер и да те откъсват от близките ти ,може просто да се провеждат обучения като се почне още от училище по 1-2 часа седмичо и тренировки за по големите :roll:

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Чет 23 ное 2006 12:18

Гласувах да не се отменя казармата. Служил съм преди 10 години в Елхово и мисля, че е било за мое добро! Наблюдавам хора на моята възраст, които не са ходили в казармата и мога да кажа че някои работи в поведение, справяне в житейски ситуации и прочее направо им липсват! Абе, темата е дълга ... :patriot

Потребителски аватар
ivo8181
Автомобил: MK 4 GTI
Двигател: 1.8 TURBO

Мнениеот ivo8181 » Чет 23 ное 2006 12:19

Казармата си е хубаво нешто но като млад :!: сьщо така и остават много хубави спомени за цял живот :P аз бях на границата с Гьрция просто едно граничарче на една застава и там имам незабравими моменти :lol:

Последна промяна от ivo8181 на Чет 23 ное 2006 12:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Чет 23 ное 2006 12:21

vasstop написа:П.С. А Коце, това ти изказване не ти отива. Не можеш да знаеш ползата без да си бил там.

Прав си за това, че не мога да знам. Но аз казах как стоят нещата от моя гледна точка, казах си и аргументите - за мен най- малкото в професионален план това би било доста сериозна загуба... не само на време. Убеди ме, че не съм прав, с аргументи (не че ще успееш де ;-) )!

alien1 :да: :beer

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Чет 23 ное 2006 12:23

kotse_botse написа:
vasstop написа:П.С. А Коце, това ти изказване не ти отива. Не можеш да знаеш ползата без да си бил там.

. Убеди ме, че не съм прав, с аргументи (не че ще успееш де ;-) )!

alien1 :да: :beer
тва е нещо което не може да бъде обяснено ,трябва да си го изпитал за да го разбереш и в последствие да го оцениш :wink:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 23 ное 2006 13:50

Защо няма отговор в анкетата: "Боли ме фара" :?:

Който иска да ходи. Който не иска да си плаща и така. Аз съм си платил! mhihi

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 23 ное 2006 14:25

Аве и аз съм с отговор "боли ме фара", поне докато не поотрасне сина ми до такава възраст. А тогава най-вероятно ако някои го кара насила да ходи в казарма , ще има разправия. Аз съм затъпявал също там година и половина.
Претендираме, за демократично общество, ама сме си с възгледите от преди петнаисе години. Задължителна служба - дрън-дрън.
Относно мамините синчета -> ами те в казарма не се променят.

Апропо апартамента в които живея сега е във блок населен 90% от бивши и настоящи военни -> е нЕма други такива индианци.Двама да има най-много дето не са изтропали централно. Нема плащане за стълбищно осветление, чистачка, асансьор .... върви по стълбите и плюе семки.... Е тея цървули ако ми превъзпитават детето на 18 години е..ал съм я и държавата

Върни се в “ОФФ-Топик - други”