Чудомир написа:...
Oo, 4-та година уча немски, а нищо не зная

Поради убедеността в моята правота, сутринта ще защитавам позицията си в спора на трезв ум и с всички средства

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Чудомир написа:Моето предположение беше, че слотаджийския автомат презарежда вече изтеглената зодия (теглене с презареждане)
Това, което ти показваш, е статистически зависим опит, а не независим. Защото намалявайки броя на "годните", които разглеждаш, прави всеки следващ опит зависим от предишния. А онова, което изключваш като "вече изтелгено", автомата го е презаредил и има вероятност пак да го дръпнеш и да удариш "непечеливш".
Не си ме разбрал, избора винаги го правя между 12(с презареждане)- items=12
При първия рунд имам 3 опции за успех(3-те зодии), шанса да изтегля някоя от тях е 3/items...3/12, което е равно на 1/4
Втория път след, като съм изтеглил една от въпросните зодии, остават две, които ми вършат работа 2/items...2/12 = 1/6
Тртия път след като съм изтеглил 2 от 3-те, които ми трябват, остава само една правилна зодийка 1/items....1/12
Няма никаква зависимост между отделните опити, просто шанса ти за успех е различен всеки път, защото благоприятните варианти намаляват с един