Лимит за продажби в ebay

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Re: Лимит за продажби в ebay

Мнениеот Aprilia » Нед 21 окт 2012 13:21

k_garchev написа:Май,няма да продавам повече там!Мошенници!От цялата сделка която беше за 350лв ми прибраха 50лв в такси и глупости!
А сега ако купувача каже,че не е получил поръчката,какво става при пълен refund?Гора със всичките тези такси и му връщам цялата сума или?

Гориш само с парите за доставката :wink: Таксите ти се връщат. Проучвам аз вариантите как да надиграеш някой тарикат, защото има някакво условие като ти върне стоката ти да потвърдиш че ти връща каквото трябва и тогава да му дадат рефунд, обмислям схема да кажа че не връща каквото трябва и пейпал да му блокират парите, така хем аз да си прибера стоката обратно хем тариката да изгори с парите mhihi
Че вече ми е писнало от такива дето чупят нещото при поставяне и после искат да го върнат срещу фул рефунд и то скъпи неща за по 200-300 паунда :banghead:
Лошото е че пейпал винаги играе в полза за купувача, аз имам чувството че каквито и доказателства да им дадеш, пак гориш :evil:

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Нед 21 окт 2012 14:29

Aprilia написа:
k_garchev написа:Лошото е че пейпал винаги играе в полза за купувача, аз имам чувството че каквито и доказателства да им дадеш, пак гориш :evil:

Потвърждавам!!!

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пон 22 окт 2012 9:42

И аз потвърждавам. Пратих веднъж едно CD във Великобритания, къде 200 паунда беше, оня не можал да го монтира на колата си, а каза че може. Такава дискусия се завирхи, но в крайна сметка ме принудиха да върна парите, а той CD-то. Добре, че беше здраво. Сетне същото отиде в Кипър, ама за 180 евра. Иначе минах 50-те положителни фийдбека и изгрях като синя звезда, ама научих и елементарното: тарикати и мошеници има навсякъде по света.

Потребителски аватар
Огито Ангелов
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT

Мнениеот Огито Ангелов » Пет 23 ное 2012 20:21

Колеги, и аз пуснах джанти в ebay и някакъв германец след няколко уговорки за цената ги купи. Обаче тоя човек е натисанл бутона Buy it Now и до там. Не е завършил покупката си и аз следователно нямам преведена сума в Paypal акаунта ми. Чакам го вече 2 дена писах му лично, пратих му Invoice.. Въпроса е да се притеснявам ли или всичко си е в рамките на нормалното при такива продажби?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 23 ное 2012 22:56

Чакаш да си видиш парите в пейпал и тогава ще пращаш!И задължително пращай с тракинг номер!

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 24 ное 2012 1:13

Огито Ангелов написа:Колеги, и аз пуснах джанти в ebay и някакъв германец след няколко уговорки за цената ги купи. Обаче тоя човек е натисанл бутона Buy it Now и до там. Не е завършил покупката си и аз следователно нямам преведена сума в Paypal акаунта ми. Чакам го вече 2 дена писах му лично, пратих му Invoice.. Въпроса е да се притеснявам ли или всичко си е в рамките на нормалното при такива продажби?

може да няма пейпал, пиши му как предпочита да плати с пейпал или банков трансфер. Повечето германци предпочитат банковия трансфер :wink: По принцип го чакай до 5-я ден ако не е платил вероятността да го направи не е голяма. Отваряш си ънпейд итем кейс и те му дават още 5 дена да плати, ако не го направи губи джантите и ти имаш право да си ги пуснеш отново, кофтито е че губиш инсършън фий-то, но финал фий-то ибея ти го връща. Надявам се си ме разбрал :)

Потребителски аватар
Огито Ангелов

Мнениеот Огито Ангелов » Съб 24 ное 2012 7:43

Aprilia написа:
Огито Ангелов написа:Колеги, и аз пуснах джанти в ebay и някакъв германец след няколко уговорки за цената ги купи. Обаче тоя човек е натисанл бутона Buy it Now и до там. Не е завършил покупката си и аз следователно нямам преведена сума в Paypal акаунта ми. Чакам го вече 2 дена писах му лично, пратих му Invoice.. Въпроса е да се притеснявам ли или всичко си е в рамките на нормалното при такива продажби?

може да няма пейпал, пиши му как предпочита да плати с пейпал или банков трансфер. Повечето германци предпочитат банковия трансфер :wink: По принцип го чакай до 5-я ден ако не е платил вероятността да го направи не е голяма. Отваряш си ънпейд итем кейс и те му дават още 5 дена да плати, ако не го направи губи джантите и ти имаш право да си ги пуснеш отново, кофтито е че губиш инсършън фий-то, но финал фий-то ибея ти го връща. Надявам се си ме разбрал :)

Благодаря за пояснението, надявам се до 5 дена всичко на приключи. :)

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 02 дек 2012 0:20

Не е точно по темата,ама пак е за тоя сайт.
Въпросът ми е-как да отворя случай срещу некоректен продавач!
Д...ба неговата м..а,не отговаря на мейли,а стоката я нема!
Шибан китаец!!!

Потребителски аватар
GALIANO
Автомобил: Cupra 300
Двигател:

Мнениеот GALIANO » Нед 02 дек 2012 1:16

Zdravko Zankov написа:Не е точно по темата,ама пак е за тоя сайт.
Въпросът ми е-как да отворя случай срещу некоректен продавач!
Д...ба неговата м..а,не отговаря на мейли,а стоката я нема!
Шибан китаец!!!

Чети тука.
http://pages.ebay.co.uk/help/buy/item-not-received.html

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 02 дек 2012 2:51

Zdravko Zankov написа:!!!

Ако са минали 45 дена нищо не можеш да направиш!Също така дай му време да отговори!и при тях има почивни дни,празници и т.н.!

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Нед 02 дек 2012 10:11

Колко време пътува ? Понякога от Китай пристига 3-тата седмица след покупката.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 02 дек 2012 14:23

Май изпих една студена вода.45 дневния срок е изтекъл вчера.Писах му пак на тоя мошеник,иначе ми искат фиидбек.Ще го нарисувам само в ляво.
Благодаря за мненията!Нямам много сделки в този сайт(за 3 години около 20),но досега всичко беше точно-досега.

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 02 дек 2012 19:22

Той за това не ти е отговарял!Видял е че 45-те дена са близко и...Може и да ти пристигне стоката!Аз съм имал забавяне от два месеца!

Потребителски аватар
Огито Ангелов

Мнениеот Огито Ангелов » Пет 07 дек 2012 19:54

КОлеги някой с опит да каже, как да платя отстъпка направена от мен за продукт който вече е купен от мен. Случаят е следния продадох едни джанти, но след като ги получи купувача реши, че джантите не са това което гледал на снимката и отвори кейс срещу мен, след много обяснения се разбрахме да му върна 30 евро. Въпроса е сега как да му ги платя, отначало мислех че автоматично, ми ги вземе от пейпал, но не стана така. Та как става схемата?
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 07 дек 2012 19:57

Ами избираш сумата която искаш и пишеш мейла на продавача и му ги пращаш. Това за Пейпал става реч де. Как така джантите не били, това което си мислел maikomila Б@си мамата, аз още се чудя дали да пускам ББС-а на баща ми, като знам какви мушмороци има :shock
Относно колегата с китаеца - аз си чаках навигацията около месец и нещо докато дойде :lol: Едва ли те е излъгал, просто се бави доставката. Не знам какво си му поръчал ама там нещата имат много ниска себестойност и баш китаец да те прецака, дето продават на килограм не вярвам. От някой немски арабин или турчин е по-вероятно да гризнеш пръчката.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”