Вземете си касовата бележка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: Re ...

Мнениеот musura » Вто 26 дек 2006 13:21

Mega написа:Ама това е релаността в България. Просто си принуден да го правиш. Така ще е докато има черен внос.

:да:

Точно така. Вобще всички в БГ се опитват да ни обяснаят, че промените в обществото трябва да стават отдолу-нагоре - първо да се променят масите, а после и върхушката. Само че това е супер грешен подход, който не дава ниакакъв резултат, освен че хората са масово тормозени за дребни простотии и покрай това не им остава време да се замислят какво става там горе!

Примери има хиляди, не само с касовите бележки, където ако се спре нелегалния внос, никой търговец няма да има интерес да не дава касови бележки, защото ако купува леглано, няма как да го продаде нелегално и ако не издаде касов бон, то стоката по документи ще му се води на склад и данъчните ще го уловят за 5 минутки. Примерно за войната по пътищата - ефекта е същият и там - опитват се всячески да ни вменят вината. Ние, обикновенните шофьори и граждани на РБ, сме виновни за това което се случва по пътищата! Да, виновни сме, обаче каква щеше да е ситуацията, ако държавата си беше свършила надлежно задълженията си? Примерно, ако имаше няколко перфектни магистрали от край до край, ако имаше достатъчно и качествена маркировка по пътищата, ако техническите прегледи се извършваха по строги правила, които се спазват, ако служителите на КАТ се грижеха за "контрола на автомобилния транспорт", а не за собствените си джобове, ако беше задължително да се използват зимата зимни гуми? Какви ли щяха да са тогава статистиките? Аз веднага залагам, че жертвите по пътищата щяха да са минимум 50% по-малко и съм твърдо убеден в това!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 26 дек 2006 13:27

Браво Мусур това е то.
Реклами ще ми пускат.
Я да завардят границите пък тогаз рекламите :lol:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 20 юни 2007 15:56

хора, гледате ли какво става,към 20-30% отчитат повишение на приходите от данъци
търсете си правата, искайте си бележките, аз почти не пропускам да взема такава
като се сетя каква сума ми взима държавата, и си викам, така аз излизам глупак, защото като не си взема бележката онея си правят чиста печалба само от неплащането на данък печалба

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 20 юни 2007 17:05

аз без бележки не купувам .....иначе на края на месеца няма да ми излезат сметките на MS Money.... най мразя да се опитвам да си спомня къде са ми отишли парите :) за тва си пишем ...пък и като се оптимизират разходите оставя повече лев за партиииииииииииии

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Сря 20 юни 2007 21:13

Пресен пример от вчера, покрай обзавеждането на новото жилище, онзи ден взех хладилник и микровълнова от технополис в Плевен и като поисках ф-ра на частно лице от всичките касиерки на касата една си нямаше идея дали може да се издаде та викаха някви началници та казаха, че може. Отивам вчера вечерта около 20;00 за телевизор и прахосмукачка предварително набелязани, товарим ги на количката отивам на касата и съответно пак си искам ф-ра на частно лице и вместо да ми я дадат почва касиерката да ме убеждава как и само касовата бележка вършела работа, отговарям и оки, но държа да ми издадете ф-ра /КТЗП с пълен набор документи върши чудеса/ , и се почна една луда плеяда да ме разубеждава /ебати мързела да напише една ф-ра/ . Останах адски издразнен , за сметка на това продавачите бяха доста учтиви и показваха каквото пожелаем правя им евала.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”