Промишлена нафта !?!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Промишлена нафта !?!
Ако е за предкамерен дизел би трябвало да няма проблем, то някои от тия двг и с ... вървят, друг е въпроса, че тези горива, независимо от произхода си се търгуват основно на едро и основния им ползвател е бизнеса, отново противно на логиката „богатия" плаща евтино, а бедния скъпо.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Така си е, но това по принцип е логиката на косвените данъци като акциза и ДДС-то - да се облагат крайните потребители като теб и мен. Бизнеса си има други данъци, ама да не се отплесвам много. В крайна сметка нали знаеш, че всичко го плащаме ние чрез цената. 

vanesto написа:Така си е, но това по принцип е логиката на косвените данъци като акциза и ДДС-то - да се облагат крайните потребители като теб и мен. Бизнеса си има други данъци, ама да не се отплесвам много. В крайна сметка нали знаеш, че всичко го плащаме ние чрез цената.
Аз лично като краен потребител на гориво бих се определил като в четвъртото измерение, поради стечение на обстоятелствата съм имал допир с огромна част от горивата пласиращи се като дизел в страната.Бих казал, че има множество начини човек да си набави горива с приемливо качество на приемлива пазарна цена, като това може да стане по законен, по не-законен или ... въпрос на познания, предприемчивост и умствен багаж.Ако едно от тези е в дефицит по-добре от бензиноколонката.
joker написа:Тъй като гледам иде реч за крадена нафта....досега не съм виждал тема в този форум в която да се толерира кражбата на гориво.
Веднъж и аз използвах тази думичка "крадена" в този форум, но тя е неправилна. Точния термин е икономисана, спестена. Щом е крадена някой ще я плати рано или късно. Нали се сещате, че няма такъв балък да продава на 1,90-2лв и по-малко според цената и да я купува после по 2,50 и повече. Ако има за мен ще е голяма чест да се запозная с него

Нищо лично против колегата joker, просто използвах поста му заради думичката(обърканата).
Върни се в “ОФФ-Топик - други”