Съвети как да възпитаме малко куче
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Съвети как да възпитаме малко куче
На другия телефон имам по добри , но не знам къде ми е USB кабела 

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Малко кадифенце!Браво,сладур! 

Колега би ли споделил как научи кутрето на командата "стой мирно" че моя нещо немога да го науча(проблема е в мен,незнам какъв подход да приложа).Казвам му "седни" той сяда,казвам "мирно" и тръгвам на някъде а той след мен
Иначе е хубаво кутрето за се изважда още от съвсем малко,много по-лесно свиква...

Иначе е хубаво кутрето за се изважда още от съвсем малко,много по-лесно свиква...
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Така да започнем 1во с най - важносто при командите за кучета, командата трябва да бъде възможно от 1 дума! Пример давам не го учи на "стой мирно" командата трябва да бъде от 1 дума "МЯСТО" трябва да бъде казана ясно и отчетливо(най добре е когато казваш команда на кучето то да те гледа!). Същото е и със седни и ела тук и т.н. трябва да се научи "СЕДНИ" и да изпълнява без да му повтаряш седни, седни, седни и т.н. "ела тук" трябва да се превърне в 2 команди едната е (името на кучето) + "ТУК" което трябва за него да означава да дойде до собственика и да седне с лица към него, а командата пример. "Бък ела" трябва да означава кучето да дойде до теб, но без да сяда с лице към теб и без да очаква следваща команда както е при командата "ТУК". Също така му давай саламчета или нарязани кремвиршчета под формата на награда когато изпълни правилно командата(не ти предпоръчвам да му купуваш лакомства, най добре нещо от месо! Ако не изпълнява пропусни му 1то ядене и на следващата разходка 1во го пусни да си свърши работата и да огладнее и след това почни с 10тина 15 мин. учение).
Надявам се да съм ти бил полезен
Надявам се да съм ти бил полезен

Еми колега нещата който написа са ми ясни.Командите са "седни","името+ела" и "мирно",като последната обаче незнам как да го накарам да я изпълнява.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Ivan_GT написа:Еми колега нещата който написа са ми ясни.Командите са "седни","името+ела" и "мирно",като последната обаче незнам как да го накарам да я изпълнява.
Даваш ми някой лев и ти го връщам войник!Изчетох доста глупости , и не ми се коментира.Обучил съм поне 5 кучета със всички команди без да искам помощ от никой.След години се занимавах професионално .Сега работата ме налегна и се спрях само с едно куче.Там някой каза ,че не можеш да отсъстваш повече от 2 дена.Ами аз съм на почивка вече 6 дена.Винаги има начини.Ако за Варна има някой да иска обучение мога да дам телефона на най добрия!!Той ми гледа кучето в момента.
- zografski
То срещу пари и аз ще му го възпитам, въпреки че нямам твоя стаж в убочение. То ако му се даваха пари на човека има доста известни хотели за кучета които предлагат и професионално убочение.
Автор на курса: Андрей Сиделников
Материалите са преведени от К-9
Курс обучение на малкото куче
натоварването и методите са съобразени за 2-3-месечно куче
http://forum.dog.bg/topic/3481-%D0%BA%D ... %87%D0%B5/
Материалите са преведени от К-9
Курс обучение на малкото куче
натоварването и методите са съобразени за 2-3-месечно куче
http://forum.dog.bg/topic/3481-%D0%BA%D ... %87%D0%B5/
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Той ако има желание ще си го обучи сам !Това исках да му кажа.Но ако няма достатъчно време и има някой лев в повече си има хора за тая работа.То е като колите ,аз като не разбирам и отивам си плащам на майстор.Трябват ти много нерви и време.Аз съм се занимавал предимно с немски овчарки и там нещата се случват много по бързо в сравнение с някои други породи.
- zografski
rokera671 написа:Той ако има желание ще си го обучи сам !Това исках да му кажа.Но ако няма достатъчно време и има някой лев в повече си има хора за тая работа.То е като колите ,аз като не разбирам и отивам си плащам на майстор.Трябват ти много нерви и време.Аз съм се занимавал предимно с немски овчарки и там нещата се случват много по бързо в сравнение с някои други породи.
Напълно съм съгласен с теб

Говоря за това на клипа.Как да го накарам моя само 2 пъти да го направи,толкова му трябва,схваща ги нещата.Ама като кажа "мирно"...ефект нулев.Как да подходя за да разбере какво искам от него???
Иначе пари няма да дам,и за без пари не искам някой друг да ми възпитава кучето.
Просто ако някой може да ме посъветва стъпка по стъпка как да го накарам да остане на мястото си докато се върна?
Иначе пари няма да дам,и за без пари не искам някой друг да ми възпитава кучето.
Просто ако някой може да ме посъветва стъпка по стъпка как да го накарам да остане на мястото си докато се върна?
Аз как я научих - преди да и дам да яде и задавах команда "КЛЕТКА" ( да си отиде на мястото) , след това "БРАВО" , малка пауза и команда "МИРНО" .Следва поставяне на паничката и жест да отиде към нея.Правиш това всеки път.В началото е трудно , само подскача за да яде , но свиква.Всеки път увеличавай паузата между команда "МИРНО" и поставянето на паничката.

Въпроса ми беше как да го науча на "мирно" но без да следва хранене.Примерно казвам му "мирно" отивам до другата стая,а той да ме чака там където съм задал командата.За в бъдеще тази команда ще ми е много необходима...примерно влизам някъде за малко(магазин,офис т.н.) казвам му "мирно" за да ме чака,вместо да го връзвам.
Или имаше в предвид когато му давам ядене,когато седи и чака да му повтарям "мирно"(въпреки че тогава е по-мирен от всякога)?
Пич , връзвай си кучето ако ходиш до магазина
ще мине някой и ще го забърше !!! Дразнители много -коли , деца , някой което е решил , че ще му седи добре в двора на село - аз затова и сложих и чип , отделно , че ако искаш да излизаш в чужбина с куч е задължително .
Аз също хода до супера с нея , но я връзвам . Пробвай да го изведеш и го завържи . След това му подай команда "НА МЯСТО" или каквото решиш и се мръдни няколко крачки. Ако куч седи мирно похвали го и му дай лакомство.После пак , но малко по далече.....и така докато не се скиеш зад ъгъла .
Мой съвет е за всяка команда да имаш и определен жест .
И пак казвам - това е моят начин , не твърдя , че е универсален , но при мен върши работа . Старото ми куче ( пак боксер , но мъжки ) така беше възпитавам / обучаван и вършеше работа.

Аз също хода до супера с нея , но я връзвам . Пробвай да го изведеш и го завържи . След това му подай команда "НА МЯСТО" или каквото решиш и се мръдни няколко крачки. Ако куч седи мирно похвали го и му дай лакомство.После пак , но малко по далече.....и така докато не се скиеш зад ъгъла .
Мой съвет е за всяка команда да имаш и определен жест .
И пак казвам - това е моят начин , не твърдя , че е универсален , но при мен върши работа . Старото ми куче ( пак боксер , но мъжки ) така беше възпитавам / обучаван и вършеше работа.
nigga написа:Пробвай да го изведеш и го завържи . След това му подай команда "НА МЯСТО" или каквото решиш и се мръдни няколко крачки. Ако куч седи мирно похвали го и му дай лакомство.После пак , но малко по далече.....и така докато не се скиеш зад ъгъла .
Е това беше достатъчно.Благодаря.
Иначе е повече от ясно че няма да оставя кутрето си на 3,5 месеца да ме чака пред магазина,нито вързано,нито отвързано(не че е мн. трудно да го отвържат),но пит на 1,5-2 години надали са много хората който ще посмеят да го доближат,камо ли да го краднат

Би ли споделил колко излиза микро чипа (може и на Л.С.)
Върни се в “ОФФ-Топик - други”