Инфо за Германия-работа,живот......ит.н.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Re: Инфо за Германия-работа,живот......ит.н.

Мнениеот eng » Вто 09 окт 2012 15:44

conor cane, тоя въпрос съм си го задавал многократно и аз, честно казано нищо не ми липсва в Бг е правя компромиси с доста неща като това да карам 15 годишна кола.Нещото което ми липсва е че много искам да се развивам по моята си специалност и то в една доста по-тясна област която е доста платена попринцип в чужбина за разлика от тука.Слава богу засега имам работа, приятели и т.н. тук.Пределено ясно ми е че в чужбина не са цъфнали и вързали, не живея с разни мечти бил съм Англия и Шотландия няколко пъти и знам за какво става въпрос и наистина ако не си бяла якичка живееш, но не в някаква охолство-пак сравнително скромно.С тази разлика че дори и скромно можеш да спестиш нещо, докато в Бг спестяването е имагинерно понятие за едно 95% от българите.
Не съм някакъв супер ценен кадър за който примерно немския работодател ще предпочете мен пред един поляк д акажем който няма ограничения за пазара там и може да го наеме с едно щракване на пръстите.
Давам си сметка от друга страна че научаването на един езика не е за година, две или три.Особено в моето положение-дори да съм голям специалист, като незнам немски най високата позиция е да започна общ работник в някой магазин (което тотално не ме устройва).
Накрая като тегля чертата минимум 5 години загубени в "обща работа" и накрая нищо налице и никакво кариерно развитие.
Но все пак е опция ако нямам работа в Бг не бих имал друг избор наистина.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”