Поклон пред фирма ПАЯЦИТЕ - паркинги и гаражи !

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Re: Поклон пред фирма ПАЯЦИТЕ - паркинги и гаражи !

Мнениеот nurv » Пет 12 окт 2012 15:16

Slavyan написа:Аз често ходя в Будапеща и там не е така. Има тротоар, до него пак оградена велоалея, обаче и от двете страни има по още една лента, където човек може да спре, като синя зона.

Тук си некоректен. Визираш определени места в Будапеща, а не някакво правило. Особено пък около р. Дунав нямаш въпросните допълнителни платна. Бул. Ломско шосе е транспортна артерия, а не шопинг център или търговска улица. Това, че по исторически причини има много нацвъкани недоразумения, които така или иначе трябва да изчезнат в голямата си част не означава, че инфраструктурата ще се съобразява по някакъв начин с тях. Ако искаш да си купиш нещо точно от там спираш в пресечка и пресичаш на разрешените за това места. Както стана вече ясно пешеходни пътеки бол.

Последна промяна от nurv на Пет 12 окт 2012 15:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 12 окт 2012 15:17

Slavyan написа:На мен много ми харесва булеварда от това което виждам от клипчето. Доста европейско изглежда.
Но разбирам колегата и наистина като гледам видеото и аз се питам: Вървя си аз от страната на велоалеята и виждам магазин, от който искам да си купя нещо, дали ще е лекарство, дали ще е вафла няма значение, принципно питам - аджеба аз къде мога да спра за да си купя това нещо от даденото магазинче на тротоара, като е забранено да спирам от тази страна и не мога да мина от другата заради двойната линия? Не разбирам. :roll:

Аз често ходя в Будапеща и там не е така. Има тротоар, до него пак оградена велоалея, обаче и от двете страни има по още една лента, където човек може да спре, като синя зона.

Затова разбирам донякъде доводите на колегата.

И нужно ли е да спреш точно пред вратата на магазинчето, като можеш да отбиеш в някоя пряка и да си намериш място.

Потребителски аватар
Scotty
Автомобил: Volkswagen Golf 4 GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Scotty » Пет 12 окт 2012 15:31

И аз да се изкажа като живущ в близост,на мен ми харесва как е направен булеварда мисля, че е доста по безопасен от преди. А пък и големия трафик,към 17:00-18:00 е в обратна посока изход София,демек срещу велоалеята,но от време на време си пускат такива акция респект от Градска мобилност.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 12 окт 2012 15:53

Разбрахме за поклона, а темата отиде в друга насока.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”