Не ходете в България, за да я спасим!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Bliznak
Автомобил: MK6 Golf GTI
Двигател: 2010

Мнениеот Bliznak » Чет 01 фев 2007 11:34

Продажни ко*ел*та - който продава страната е предател! :evil:

Преди няколко дни гледах някакви мафиоти - сийланд пропъртис ли бяха незнам, искат да вземат на Софийския ботаническата градина в Св.Св. Константин и Елена...малеее каква наглост мале - трябва да ги бесим такива бе :evil: :evil: :evil:

perri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perri » Чет 01 фев 2007 12:11

Каквото има да става, ще стане.Луда работа,нищо не може да се направи по въпроса.Остава ни да видим как пазара сам ще орегулира всичко,дай боже към добро.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 01 фев 2007 14:32

ACCELERATOR написа:
Pichaga написа:на мен ми е любомо Аркутино, как ли е сега, не скъм ходил 2 лета

Aз това лято бях там, все още е спокойно и приятно, няма джетове, хотели и т.н., но не се знае тази година как ще е. :roll:

И аз имам слабост към "Аркутино".
За съжаление това лято си имаше точно два джета, но явно си ги бяха докарали двама тежкари, защото си ги караха само те и компанията им. Доста се беше увеличил и броят на плажуващите. Нова беше и една временна постройка на плажа за пийване и хапване. Хубаво, че бяха сложили душ за къпане.
Направи ми впечатление, че бетонният строеж(наследство от "мултаците", ако е точна информацията), който е на ок 50-70 м. над плажа е все още замръзен.
Аз подкрепям Натура 2000, защото тя не забранява строителството, а го регулира.
Радвам се, че почти всички сме с еднакво или близко мислене, а това би могло да спомогне и за промяна в мисленето на други хора в положителна насока.
Лакомията е грях и си мисля, че ще дойде ден, в който ще има доста задавили се.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 01 фев 2007 14:35

строежа е на Робърт Максуел дето се удави на яххатата си...международен мошеник, точно в резервата
за аркутино става дума

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 01 фев 2007 15:01

Моля автора -Kaizer на темата да ме извини, че ще я използвам за редовете по-долу, но се надявам че те са споделени от вас.

Предлагам да заявим нашата позиция с декларация, която може да обхване доста от мненията дадени тук.
Ще изпратим екземпляр до Народното събрание, Президента, Министерски съвет, Кмета на София, като на последния можем любезно да препоръчаме, да сведе до знанието и на другите кметове в страната. Ако кажете, че идята си струва, мога да се ангажирам с формулировката на кратък текст.

Ще си позволя още да помоля, ако се приеме това предложение, ръкодният орган на клуба да насрочи среща(национална или по региони) на която след запознаване с текста всеки, който го приеме да си сложи подписа.
"Колкото повече, толкова повече" и бих допълнил - още повече.

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 01 фев 2007 15:47

dpp написа: Предлагам да заявим нашата позиция с декларация, която може да обхване доста от мненията дадени тук.

Това е отлична идея :patriot аз с удоволствие ще помагам с каквото трябва и ще се присъединя към нея...

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 01 фев 2007 15:48

dpp написа:Моля автора -Kaizer на темата да ме извини, че ще я използвам за редовете по-долу, но се надявам че те са споделени от вас.

Предлагам да заявим нашата позиция с декларация, която може да обхване доста от мненията дадени тук.
Ще изпратим екземпляр до Народното събрание, Президента, Министерски съвет, Кмета на София, като на последния можем любезно да препоръчаме, да сведе до знанието и на другите кметове в страната. Ако кажете, че идята си струва, мога да се ангажирам с формулировката на кратък текст.

Ще си позволя още да помоля, ако се приеме това предложение, ръкодният орган на клуба да насрочи среща(национална или по региони) на която след запознаване с текста всеки, който го приеме да си сложи подписа.
"Колкото повече, толкова повече" и бих допълнил - още повече.

Това е добра идея.. може да се разпространи и по другите автофоруми!

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Чет 01 фев 2007 16:14

Kaizer Soze написа:
dpp написа: Предлагам да заявим нашата позиция с декларация, която може да обхване доста от мненията дадени тук.

Това е отлична идея :patriot аз с удоволствие ще помагам с каквото трябва и ще се присъединя към нея...

:да: :да: :да:

Потребителски аватар
Bliznak
Автомобил: MK6 Golf GTI
Двигател: 2010

Мнениеот Bliznak » Чет 01 фев 2007 17:23

Давайте да подписваме

Потребителски аватар
SaxО
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SaxО » Чет 01 фев 2007 19:02

Напълно съм съгласен мн добра идея!!

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Чет 01 фев 2007 19:17

съгласен съм с вас
но какво ще променим? имали смисъл! след като пак ще отидем на банско ..... и подписите ни остават само на хартия?

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Чет 01 фев 2007 19:36

охх
в какви ли подписки не съм се включвал, даже и тук бях пуснал тема за иракли. ефекта е нулев. трудно може човек да се пребори с алчността и човешката недалновидност и глупост.
според мен всички тези протести срещу натура и каквото и да е там са добре режисирани и финансирани от определена група предприемачи, нали си спомняте онзи псевдоеколог амадеус кръстев дето ревеше срещу джерман-скакавица а то се оказа че евробратята византийци го спонсорирали сериозно. та да не се отклоняваме от темата според мен с подписки нищо няма да се постигне, с протести също, достатъчно са промили мозъците на местните с обещания за купища пачки от зелените стотачки. единия начин е да се събират пари да се купува тази земя и нищо да не се строи по нея (звучи глупаво но това ми идва наум само)
другото е държавната да се вземе в ръце и да започне да гледа под лупа всичките тия строежи и строежчета по горички, паланки и плажчета и като се види че попадат в защитени територии или национални паркове да порязва частника и да го глоби една хубава седем цифрена сума като тази сума да речем отиде в съответната община и т.н. - абе общо взето фантастика :?

Потребителски аватар
Bumer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bumer » Чет 01 фев 2007 20:51

сигурен съм, че и другите авто клубове и форуми ще се включат в подписката ;)

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 01 фев 2007 21:10

Аз вярвам, че можем да повлияем много.
Само погледнете статистиката на нашия форум, над 7800 потребители.
Но аз се определям като умерен оптимист и обнадежден реалист. Дори да предположим, че половината от съфорумците ни, по една или друга причина не приемат тази инициатива или дори две трети от тях. Не бих си позволил да подценя ефекта от силата на останалите.
Представете си ДЕКЛАРАЦИЯ с около 2500 подписа. Дали получателите и няма да се замислят, ами ако авторите решат да организират протест и успеят да привлекат и други съидейници. А си мисля и за това, че разколебаните сигурно ще направят правилния избор във важния момент.
Прохождането на една такава идея и пътя до реализирането и не е бърз и лесен. Но аз чуствам, че в този форум има много упорити, целенасочени и убедени в решенията и действията си хора, обединени не само заради любимата марка VW. Това се вижда от постоянното желание за взаимопомощ с точни и конкренти предложения или с директна помощ, от немалкото добре организирани мероприятия(напр. пред Либийското посолство) и т.н.
Но това на което което исках основно да наблегна, е че ние трябва да си повярваме като българи в собствените сили и да преследваме упорито, последователно и целенасочено исканията си за по-добър живот като цяло.
Ще спра до тук и през следващите ден два ще помисля над проект на Декларация за опазване на нашата природа.
Един много спорен, но велик българин го е казал "Да правим, каквото трябва, пък да става кавото ще" :patriot

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Чет 01 фев 2007 21:42

audiokick написа:Не зная дали съм прав, но ми се ще да падкрепя обратната теза, а именно, че пазара е естествен саморегулатор
Идеята за саморегулирането на пазара е доста стара.Основоположник е Адам Смит,или теорията за "невидимата ръка",която е върховен и неподлежащ на намеса фактор в икономиката.Днешните икономисти са категорични в задължителната умерена намеса на държавата в пазара,или отхвърлят естествената саморегулация.Резерватите са изключителна държавна собственост и е редно да бъдат опазени в разрез с интересите на пазара. 8)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”