Петиция против целогодишното шофиране на фарове през деня
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Петиция против целогодишното шофиране на фарове през деня
Едва ли има смисъл да почваме цялата тема отначало след като голямата такава замина,но няма как да пропусна да повторя че по-голяма глупост от карането постоянно на фарове в БГ особено топлите месеци и градско не е измисляна. И съм напълно съгласен с колегата че е много вероятно някой с фарове в небето или дълги в града /че и такива са много/ да ти "бръкне в мозъка" и да не реагираш по най-добрия начин в ситуацията ! Ама и да си псувам няма файда,закона си е закон и е много по-лесно за палкаджийте да ти вземат 20лв като забравиш да ги пуснеш вместо да се занимаят с големия черен джиБ дето е паркирал преди кръстовището и пречи на всички 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Интересно защо в скансинавските страни където дните са дълги през лятото фаровете са задължителни целогодишно и никой не си помисля да мърмори, а в нашата татковина все се намират "експерти" дето са против всяка промяна...!
Аз съм за целогодишните фарове - ако не при всички обстоятелства помагат, то най-малкото не пречат! Т.е. в общия случай могат само да са от полза, а недостатъци аз лично не виждам (освен ако не се хванем за екологията и как това влияе на глобалното затопляне...)
А как статистиката се използва удобно (първия пост в темата) е просто виц! В България ръст на инцидентите има от 20 години! Обаче целия ръст от миналата година насам се приписва удобно на дневните светлини
Дали наистина никой не се замисля, че там където уж инцидентите са скочили с 40%, е можело да бъдат с 60% ако не са въвели светлините денем?
Ако на някой му "блокира" мозъка от насрещни фарове мисля има доста по-сериозен проблем и не бива да шофира - нито със нито без фарове...!
Аз съм за целогодишните фарове - ако не при всички обстоятелства помагат, то най-малкото не пречат! Т.е. в общия случай могат само да са от полза, а недостатъци аз лично не виждам (освен ако не се хванем за екологията и как това влияе на глобалното затопляне...)
А как статистиката се използва удобно (първия пост в темата) е просто виц! В България ръст на инцидентите има от 20 години! Обаче целия ръст от миналата година насам се приписва удобно на дневните светлини

Дали наистина никой не се замисля, че там където уж инцидентите са скочили с 40%, е можело да бъдат с 60% ако не са въвели светлините денем?
Ако на някой му "блокира" мозъка от насрещни фарове мисля има доста по-сериозен проблем и не бива да шофира - нито със нито без фарове...!
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Подписах се!
Разликата е,че идиотите вече светят!А като гледам новините,статистиката не е чула за този закон!
Веднага монтирах диоди,за да не ми навърта електромера 200 В повече!Ако беше само зимата щяхме да я избутаме на къси,ама и в 40 градусова жега,хайде "мерси"!В началото ми правеше впечатление,че е цигания,но вече не му обръщам внимание...Но все пак бих се радвал да се върне първоначалния ми вид на бронята...
Разликата е,че идиотите вече светят!А като гледам новините,статистиката не е чула за този закон!
Веднага монтирах диоди,за да не ми навърта електромера 200 В повече!Ако беше само зимата щяхме да я избутаме на къси,ама и в 40 градусова жега,хайде "мерси"!В началото ми правеше впечатление,че е цигания,но вече не му обръщам внимание...Но все пак бих се радвал да се върне първоначалния ми вид на бронята...

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Сега някой ще извадят статистика как били намалели произшествията заради фаровете,ама фактора "криза" заради която доста коли вече са недвижима собственост,постоянното поставяне на нови камери и ефекта им върху българския джигит например някак не се слага в уравнението! Само пускането на цялата магистрала Тракия тази година сигурно намалява общата смъртност с 10% понеже всички знаем какво ставаше лятото по пътя за морето
Ама не,фаровете били панацеята ....глупости на квадрат 

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля сме го дъвкали достатъчно това.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”