Петиция против целогодишното шофиране на фарове през деня

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Петиция против целогодишното шофиране на фарове през деня

Мнениеот Stivi » Пон 07 яну 2013 12:57

Едва ли има смисъл да почваме цялата тема отначало след като голямата такава замина,но няма как да пропусна да повторя че по-голяма глупост от карането постоянно на фарове в БГ особено топлите месеци и градско не е измисляна. И съм напълно съгласен с колегата че е много вероятно някой с фарове в небето или дълги в града /че и такива са много/ да ти "бръкне в мозъка" и да не реагираш по най-добрия начин в ситуацията ! Ама и да си псувам няма файда,закона си е закон и е много по-лесно за палкаджийте да ти вземат 20лв като забравиш да ги пуснеш вместо да се занимаят с големия черен джиБ дето е паркирал преди кръстовището и пречи на всички :evil:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 07 яну 2013 13:11

Интересно защо в скансинавските страни където дните са дълги през лятото фаровете са задължителни целогодишно и никой не си помисля да мърмори, а в нашата татковина все се намират "експерти" дето са против всяка промяна...!

Аз съм за целогодишните фарове - ако не при всички обстоятелства помагат, то най-малкото не пречат! Т.е. в общия случай могат само да са от полза, а недостатъци аз лично не виждам (освен ако не се хванем за екологията и как това влияе на глобалното затопляне...)

А как статистиката се използва удобно (първия пост в темата) е просто виц! В България ръст на инцидентите има от 20 години! Обаче целия ръст от миналата година насам се приписва удобно на дневните светлини :lol:
Дали наистина никой не се замисля, че там където уж инцидентите са скочили с 40%, е можело да бъдат с 60% ако не са въвели светлините денем?

Ако на някой му "блокира" мозъка от насрещни фарове мисля има доста по-сериозен проблем и не бива да шофира - нито със нито без фарове...!

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пон 07 яну 2013 13:24

Подписах се!
Разликата е,че идиотите вече светят!А като гледам новините,статистиката не е чула за този закон!

Веднага монтирах диоди,за да не ми навърта електромера 200 В повече!Ако беше само зимата щяхме да я избутаме на къси,ама и в 40 градусова жега,хайде "мерси"!В началото ми правеше впечатление,че е цигания,но вече не му обръщам внимание...Но все пак бих се радвал да се върне първоначалния ми вид на бронята... eusa

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 07 яну 2013 13:37

Сега някой ще извадят статистика как били намалели произшествията заради фаровете,ама фактора "криза" заради която доста коли вече са недвижима собственост,постоянното поставяне на нови камери и ефекта им върху българския джигит например някак не се слага в уравнението! Само пускането на цялата магистрала Тракия тази година сигурно намалява общата смъртност с 10% понеже всички знаем какво ставаше лятото по пътя за морето :horror: Ама не,фаровете били панацеята ....глупости на квадрат :не:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пон 07 яну 2013 14:20

Мисля сме го дъвкали достатъчно това.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”