Работа в Америка?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Re: Работа в Америка?

Мнениеот Petrolhead » Пет 18 яну 2013 1:58

Kuncavia написа:Интересуваме как може да се уредиш на работа в Америка като общ работник по строежи. Проблемите са ми два. Не съм студент, а английския ми е до толкова добър, колкото да бачкам като общак... Целта ми е да работя известно време и като мога да говоря свободно английски да се развивам и също така да видя как стоят нещата там, може пък да не ми хареса. За съжаление всички програми в посока Америка, са със студентски програми и отделно имаш право на работа 3 или 4 месеца. При всички положения ще трябва да кандидатствам за работна виза, но дори и да я спечеля, какво да я правя... Да изхарча един куп пари да стигна до щатите и от там греда. Някой по-запознат от мен или който е пробил там да даде мнение или съвет. При всички положения там ще се изкарват повече пари от колкото да бера зеленчуци и плодове в Англия...

Поздрави.

един съвет, не разчитай на българи в чужбина. каквото и да си решиш, недей да се доверяваш на някой познат, който е там.

Потребителски аватар
Милата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Милата » Пет 18 яну 2013 4:27

В сайта на американското посолство можеш да намериш информация, свързана с придобиване на различните видове визи. Ако решиш да кандидатстваш за работна виза, е необходимо да си намериш работодател в САЩ, който да гарантира, че ще те назначи и да подаде съответните документи за целта. Т.е. всичко трябва да ти е уредено преди да заминеш. Ако имаш нужда от някаква друга информация, питай конкретно и ще се постарая да съм от полза ;)

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пет 18 яну 2013 10:36

VALENTINO87 написа:....
не е задължително цял живот там да стоиш. След 6 години, мисля че беше, ти дават гряжданство и после може да си се връщаш колкото си искаш

минимум 6 месеца на година в рамките на 5 години. после дават гражданството.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 18 яну 2013 21:47

Petrolhead написа:един съвет, не разчитай на българи в чужбина. каквото и да си решиш, недей да се доверяваш на някой познат, който е там.

Подкрепям на 100%.
Както и не мисли, че всичко, което някой тамошен ти обясни за там, ще го разбереш и осмислиш веднага, така че да почне да работи "инфото" за теб. Има известен период на "узряване", които в не рядки случаи е миигновено последван от "бързо изгниване"

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пет 18 яну 2013 22:34

Малко извън темата, но видях че на предната страница се коментираше Англия. Аз бях на бригада там и съм доволен. Вярно си е голям гърч и мизерия, но по същото време познати отидоха в САЩ и си дойдоха с лаптоп и малко дрехи. Та Америка не е кой знае какво!

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Пет 18 яну 2013 23:07

Бил съм на бригада в Щатите, но доста отдавна - сега било различно, взимат се пари, ама и разходите са други. Допреди няколко години се интересувах да ходя пак - най-сигурния начин е със студентска бригада, тогава правилото беше за "студенти без първа и последна година", т.е. тези от вас, които си мислят - ей го 1-2 семестъра и готово - нЕма да стане.
Имам приятел със зелена карта и той замина и не смята да се прибира, въпреки глупостите там, които със сигурност са по-малки от глупостите тук.
Тогава взимах 8-10$ на час, работеше се на 2-3места, между 10 и 14ч. на ден. Абе много мога да разправям, цял роман :Mr Green Fun
Към автора - по-добре отиди в Европа, Англия също трудно, че трудно се взима разрешително за легална работа - имам приятел от 6мес. там и не са му готови документите. Както се казва ако нищо не стане поне няма да се набуташ с 2хил.долара за самолетни билети.

п.п. В този ред на мисли - таман си проверих мейла, имам предложение за магистърска програма в щатите. Ако имаш интерес ще ти дам на лично координатите на фирмата, че после да не стане реклама

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Съб 19 яну 2013 2:44

http://forum.all.bg/

Който го интересува-да прочете,има доста инфо.Но към автора-бачкатори не им трябват,имат си цяла \Латинска Америка на разположение.За работна виза,доста е смешно,освен ако Бил Гейтс не те покани,което ме съмнява.Щатите само на туризъм,аз събирам смелост за интервю,след 1-2г.като ударя 50така,ако не паднат визите до тогава :mrgreen: :mrgreen:

А и още нещо,стартовата ставка за бачкатори е 6,80/ч,а квартирата ти само е около 7-800д.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Съб 19 яну 2013 7:27

Племенника ми беше миналата година на студентска бригада в Америка - Бостън. Работеше на 2 работи ( в магазин за сувенири/татуси и на водна пързалка). Спеше по 3-4 часа на денонощие. за 4 месеца и половина се прибра с $6000, но не е мизерувал. Някой от колегите му останаха там (не било никакъв проблем да останеш нелегално, ако не се издъниш, никой не те закача). Проблема идва, от това, че заплащането вече става друго и май , няма много смисъл да се остава.Това лято пак ще заминава (работодателят му го вика при него).

Като Ви слушам, направо Ви се чудя как се навивате да ходите ей така :banghead:
Мене са ме канили на работа в Белгия, Русия и Испания ( и то не каква да е работа). Обаче не ми стиска да отида . Може би някой ден ще съжалявам .

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Нед 20 яну 2013 16:31

няма да съжаляваш щото тея 6000$ са харчат точно за една година без др работа в бг,а след тва отново си живееш кат мишок.по-оферта е да си седиш тука на 800-1000 лева до семейството си до аверите няма квартири няма фургони няма общ кенеф,щото нали знаето кво викат американците: "home sweet home"

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пон 21 яну 2013 8:16

Не ме разбра . Не говорих за бригади и тем подобни.
Преди 4 години, от фирмата в която работя ни викаха в Белгия на обучение. По стечение на обстоятелствата, стана така, че вместо те мене, аз тях научих на нещо :) . Предложиха ми инженерен пост (технически проектант) със год.заплата от 60.000,00 EUR + квартира. Тогава приятелката ми каза твърдо: ЗАБРАВИ.
Миналата година ми предложиха работа в българското посолство в Москва. Договор за 3 години със заплата от $ 90.000,00 годишно + общежитие(което си е за служители на посолството) . Отказах веднага (сещате се защо). След седмица ми се обадиха и казаха, че госпожицата може да дойде с мене, ще й намерят някаква работа и на нея, но се повтори същият филм :" ЗАБРАВИ " :banghead:
А що се отнася до Испания, то беше съвсем на скоро преди месец, и беше голям майтап :D
Бях на гости на мои приятели във Валенция, на който му бях обещал да направя нещо по колата. Айде после на негов познат, той пък доведе друг и ... на 2 януари идва някакъв шеф на сервиз и кат вика : " 3500 ЕUR на месец, ако останеш да работиш при мене mhihi

За туй, казах, че ще съжалявам, защото работата не беше просто ей така, ден за ден :?
Та четейки тука темата Ви се чудя как големи хора се решавате да хукнете по чужденецията. Според мене това е за човек до макс. 20-22 години. После вече нямаш време за експерименти със живота си .

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 21 яну 2013 9:58

Dobromirski написа:....

Без лоши чуства, но бих посъветвал приятелката ти да излезе от фейса, да спре чалгата и сериалите, да се огледа в заобикалящата я среда за да види реалността.
:beer

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Пон 21 яну 2013 10:47

golfer написа:
Dobromirski написа:....

Без лоши чуства, но бих посъветвал приятелката ти да излезе от фейса, да спре чалгата и сериалите, да се огледа в заобикалящата я среда за да види реалността.
:beer

ебати изцепката :) :screwy

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 21 яну 2013 13:07

Dobromirski написа:[size=85]

Не честно,аз ако бях,до сега да съм я изгонил 115 пъти. По темата-ако тръгне от тук,както разказваш ти с ясна визия,какво ще стане там-ок,но там да ходи и да търси-не.

ПС Какво работиш ти,че хем от коли,хем в посолство ?!?

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 21 яну 2013 13:23

как нахранихте жената.

5000 евра на месец за Дания не бих казал че е нещо кой знае какво. Същото важи и за 7500 $ в Москва.
така че девойката може да е по-умна отколкото ви се струва

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 21 яну 2013 13:25

За Дания да,но той тук казва тия 5000 евра в Белгия,където със сигурност ще живее като цар.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”