Писна ми да ме мислят за идиот!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Re: Писна ми да ме мислят за идиот!!!

Мнениеот Stoi » Пон 18 фев 2013 11:22

Това е като онази тема, която някой беше пуснал преди време и недоволстваше от това, защо дадена фирма продава в БГ авто-част за 100 лв, а също така го и продава в ebay за 60 лв. Еми....някой хора няма как да си го обяснят никога. Не сме 1978-ма ! Всеки е свободен и може да продава на каквато цена си иска, и всеки пък е свободен да купува от където, и да е, и за колкото, и да е. Цената се определя не от себестойността , а от това за колко може да я продадеш в дадено време на дадено място . Точка !

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 18 фев 2013 11:38

scuba написа:Уфффф.. сега да поясня за разбирачите (говоря за моята си сфера)
НЕОПРЕН....

Ако под "разбирач" визираш мен...съм написал"специфични техники",нямам предвид неопрен а конкретно регулатори.
Въпреки,че на моите неопрени пише Тайланд,а и съм чувал,че именно от там тръгва този материал.Не споря по въпроса от къде тръгва материала и къде отива,но да е Японски,където е по-скъпичко от другаде не ми се вярва.Отделно,че има разлика в качеството и няма как да е еднакъв.Но приемам да е така,защо не.Все пак аз говоря за вендуза,а ти може би не.Цената тук освен от марката много се влияе и от качеството.
За бутилките да,един е производителя в света,всеки си слага боя и щампа и цените стават бомбастични.
Точно тези специфични неща в магазина цените са за туристи.Толкова се слага отгоре,че не е истина.Да,аз искам да се работи през20% примерно,но няма.
За цените е ясно,всичко е казано.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 18 фев 2013 13:14

Много искам да видя хората дето се оплакват от голямата надценка на електроника примерно ако си направят такъв магазин и почнат да плащат всички разходи свързани с него как ще работят с 20% надценка :mhihi Давам им 1 месец до фалита icon_idea

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 18 фев 2013 13:30

Тъкмо щях да кажа: ето ви бизнесвъзможност. Купуваш квото и да е от Ибей и продаваш с разумна надценка. За нула време всички търгаши фалират и ти ставаш милионерче :Mr Green Fun :a096

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 18 фев 2013 13:37

Ами както могат на запад.Както могат големите вериги с големите разходи.Тук искат да забогатеят хората за дни,никой не мисли само за прехрана примерно,никой не залага на оборота,залага се на цени.
Конкретни примери съм давал и пак ще дам.
Ел.крушки,кибрит,запалки,памук,превръзки,т.хартия,храна от меса до дини,вера,сапуни.Надценка от производител до потребител-от 100 до 500%.
Навремето така продавахме и руските коли,почти на дубъл.
Това ме подсеща за темата-много точно заглавие.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 18 фев 2013 13:42

На запад като цяло има по-голям пазар, по-високи обороти и съответно различни доставни цени. Но ако трябва да сме честни - и по-голяма конкуренция.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 18 фев 2013 14:51

Stivi написа:Много искам да видя хората дето се оплакват от голямата надценка на електроника примерно ако си направят такъв магазин и почнат да плащат всички разходи свързани с него как ще работят с 20% надценка :mhihi Давам им 1 месец до фалита icon_idea

Добре де,а тези дето работят сами.Давам пример - детски обувки за танци прави ги в гаража "по-поръчка" цена 95 лв че и доставка да си поема.Аз поръчвам от Хонг Конг за 40 лв 2 пъти по хубави от тези дето този ги изработва.За инфо -обувките за танци почти нямат подметка а едно такова меко нещо...и някоя друга каишка - казвам го за да се разбере ,че инвестицията е много малка а печалбата.....Малката вече втора година интензивно танцува с тях и проблем няма.Отделно на колко деца още поръчах.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 18 фев 2013 14:57

mely написа:Аз поръчвам от Хонг Конг за 40 лв

Поръчваш, ама ги изработват в Китай, в някоя апокрифна фабричка, където се работи по 12 часа на ден 6 дни в седмицата и се спи на втория етаж по 6 души в стая. И съответно освен храна им се дават 1-2 долара на ден заплата. В Римската империя пък ако знаеш колко евтино е било производството на сандали...

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 18 фев 2013 15:06

Ти виждал ли си обувки за танци и то детски ...съмняваме дали ще дадеш 95 лв.
Друго как едни маратонки изработени на едно и също място една и съща марка в Англия са 80 лв тук 170 лв.А ми обяснете това/не визирам Sportdirect/.Там заплатите пък са в пъти по големи от нашите -как успяват.
Там не плащат данъци ли,наеми ли нямат акцизи и мита ли .

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 18 фев 2013 15:10

mely написа:Ти виждал ли си обувки за танци и то детски ...съмняваме дали ще дадеш 95 лв.
Друго как едни маратонки изработени на едно и също място една и съща марка в Англия са 80 лв тук 170 лв.А ми обяснете това/не визирам Sportdirect/.Там заплатите пък са в пъти по големи от нашите -как успяват.

В Англия търговеца ще продаде 10 000 чифта и ги взима на доста по ниска цена от търговеца в България който ще продаде 500 чифта

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 18 фев 2013 15:12

IRRITATING написа:В Англия търговеца ще продаде 10 000 чифта и ги взима на доста по ниска цена от търговеца в България който ще продаде 500 чифта

Точно. Разликата идва от количеството. Китайчето ще даде една цена на търговец, който взема 10000 чифта и друга на такъв, който иска да внесе 500 чифта от Китай. Така работят китайчетата, имал съм малък допир с 2-ма китайци по скайп. Баш така седят нещата :Mr Green Fun
Преди имаше една тема за масло в Кауфланд 5 литра за 20 лева ли беше. Там е същото. Голямата верига поръчва на някой поддоставчик да произведе и пакетира за Кауфланд незнамсиколко хиляди туби по 5литра на едисикаква цена.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 18 фев 2013 15:19

Лелей какви коментари :eek
Колко от вас са ходили до китай да видят на живо кое къде и как се прави :eek
Всичко се произвежда в дълбоката провинция!
В централната част са само офиси!
Споменатите Делл,и те са в прованса ,заедно с останалите :mhihi
Всичко е жмел бре. Цената се определя ,на количество в китай.Кой вземе повече,получава по-добра цена!

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Пон 18 фев 2013 15:27

и аз така да се вкюча!!!
фирма ноботика гр.великотърново в сайта предлагат адаптер за таблет асус с кабел за 38 лв,но нямат наличен и ме свързаха с техник от сервиза който за същият адаптер но отремонтиран,и без кабел ми поиска 35 лв.
имаики в предвид че в мост компютърс адаптера е 19 лв а с кабела + 18...нов със гаранция си е мешно нали :)
отремонтиран такав адаптер да не е повече от 10-12 лв..а не 35... в мост нямат доставка от няколко седмици затова потърсих другаде но уви...само измамници... :screwy

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 18 фев 2013 15:42

Има търсене цената расте какво странно има :rolleyes

ZanderBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZanderBG » Пон 18 фев 2013 15:46

две батерии за нокия 6110 си купих от е-бей и двете са ментета, нищо че едната даже и холограмен стикер има... След един месец употреба изключваш тел. от зарядното и на втория разговор батерията е "0" и се изключва апарата.
Върнах си оригиналната, която е на 4г и изкарва 3 дена...

Естествено в е-бей нещата са по-евтини, но недейте да мислите, че БГ търговеца печели 200-300%. При нас разходите са големи, а оборотите нищожни...

При резервните части надценката е голяма, но номенклатурата е огромна. Сервизите ползват големи отстъпки, но пък може да се пазарите или да смените частите, ако не станат...
Купувал съм и авточасти от е-бей - спирачни дискове, които изглеждаха супер и бяха комплект с накладките на цена близка до цената само на накладките тук... Обаче за 2-3 месеца така ръждясаха все едно са на 10 години...

Затова от е-бей само стоки от реномирани фирми и от продавачи с мин 99% рейтинг. Най-далавера са рибарските такъми :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”