Подова изолация

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Re: Подова изолация

Мнениеот StS » Сря 22 май 2013 20:45

bayspiro написа:
StS написа:В момента проучвам следното -
"Сравнително непознати и с ограничено приложение са полиуретановите изолации (PU). Те имат най-добри топлоизолационни характеристики от всички изброени материали λD 0,024-0,028. "
?

Колега, ти май си писател а не читател! Точно за полиуретана ти писах още в първия си пост. И то точно за таванна изолация - най-лесния начин за изпълнение - пръскане с пистолет. За пода това е по-трудно - "фризирането" му е проблемно, но става, даже изолацията е по-добра от фибрана!

Ок , аз видях първия пост, но там си писал за 15 см, /150мм/ изолация. Реших че се бъркаш нещо. От друга страна и аз писах малко по-рано че имам само до 38-40мм максимум място. /4см/

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Чет 23 май 2013 7:37

Пак прочети внимателно! Там пише - полиуретана-5 см ПОД ПЛОЧАТА icon_idea ; Фибрана 10см над плочата icon_idea . Ако горе нямаш място, намали фибрана,но по-тънък от 3 см е само разход на време и пари icon_idea Ако долу нямаш изолация, 5 см е минимума,за да има някакъв ефект/ макар и непълен/.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 26 май 2013 12:59

Сега майсторите казаха - саморазливна замаска - някой да има престава колко /и каква се слага? Казаха към 1 чувал за 2кв/м ..нещо ми се вижда много :stumm

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Вто 28 май 2013 20:15

А тоя чувал колко кила е? :mhihi
В зависимост от производителя и колко е денивелацията на помещението разхода варира. 20кг./м2 може да са малко, може да са много. Саморазливната замазка е стъпка, която предприемаш със затворени очи и отворени джобове, по принцип ненужна при добре направена замазка.

:k055 В техническата характеристика дадена на опаковката или описанието, производителя пише каква е разходната норма на м2 за 1мм дебелина. Колко ти излиза с различните производители на м2 би трябвало сам да можеш да си сметнеш.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”