Търся си малко котенце...., за домашен любимец..

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Вто 13 мар 2007 12:07

Ако ше вземаш мъжки - никаква гранулирана храна. Че имат проблеми милите . Моя яко се е запътил към операция няма оправия.

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Вто 13 мар 2007 12:25

teo_ss написа:Ако ше вземаш мъжки - никаква гранулирана храна. Че имат проблеми милите.

Така е, преди 4 години и моя умря по същия начин, както и на Vizor преди време и точно по същата причина. Мъка е голяма - няма смисъл да ти казвам, взимай мерки отрано.
Иначе по мои наблюдения женските котки са 'зверовете', три котки съм имал, всички сиамски, всичките мъжки, никакви 'интервенции' - не мога да си представя как ще осакатиш животното, и с изключение на единия (не беше чист сиамец) си бяха мързеливи лигловци, които само вечер беснеят...

п.с. ако си вземеш женска, подготвяй се психически, че като се разгони спасение няма.... mhihi

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 13 мар 2007 16:36

за мъжките съм чувал, че се разгонват само ако надушат разгонена женска. Под нас вече имаме една такава и в нас е лудница. По този повод в събота или неделя срещу 40 лева ще си върнем спокойствието :wink: просто няма начин ... това, нощно време в 04:00 АМ да ми скача от перваза на ... корема /в по-добрия случай/ :shock

разправия си е малко, ама от друга страна е готино някво животинче да ти се мота в краката ... но дойде ли време за децата, тоя пали с 200 към някоя баба

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 13 мар 2007 16:57

teo_ss написа:Ако ше вземаш мъжки - никаква гранулирана храна. Че имат проблеми милите . Моя яко се е запътил към операция няма оправия.

проблема е в магнезия...натрупва се в уретрата, която е много тънка и запушва канала...затова НЕ на евтините гранули и да на скъпите, които нямат магнезий...а според мен лично едно коте спокойно може да се храни с храната която се яде вкъщи....

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Вто 13 мар 2007 16:59

А случайно да искаш не много малко куче :lol:

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 13 мар 2007 17:02

ще намериш, не се притеснявай! после е възможно и да съжаляваш, но такъв е живота. ако е мъжкар, ще се наложи да го кастрирате иначе ще страдате много.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Вто 13 мар 2007 17:07

Еми почти ме убедихте да си взема мъжки и да му резна топките... :weep:

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Вто 13 мар 2007 17:12

Spectre написа:Еми почти ме убедихте да си взема мъжки и да му резна топките... :weep:

Е,кой сега е садиста,а? :wink:

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Вто 13 мар 2007 17:14

Spectre написа:
DragoGT написа:имам под ръка едни черни (с малко бяло) палавници родени в неделя
ама трябва да пораснат малко
не ги знам мъжки женски още..
два броя са (третото заплюто)

Ми може ли и аз да запазя някое... :D

Колегата stanimir ми даде тел. на негова позната, но се оказа, че ги е раздала... :(

Имала,но били на по една годинка вече,нали?
т.е.-не са малки

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 13 мар 2007 17:18

Spectre, мога да ти предложа избор мъжко/женско коте. В кв. "Младост" са, майката е персийка, а бащата сиамец. Котетата са на три седмици, вече виждат. Мога да ти изпратя снимки на е-mail.
Ако искаш да ги видиш, пиши на лични.
Видях, че и други колеги са ти предложили, нямам намерение да ги изпреварвам, ти си прецени.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Чет 03 май 2007 23:01

Искам да изкажа огромни благодарности на ДРАГО... благодарение на него преди две седмици с приятелката ми се сдобихме с тази малка сладурана.., която много ни радва... :)
Ето и малко фото от празниците... Само мога да кажа, че случихме на много добро и умно коте... :D

Изображение
Изображение
Изображение

Тука нещо се опитва да ми ремонтира Голфа... :lol:
Изображение
Изображение
Изображение
Тука е в лятната резиденция... :lol:
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Чет 03 май 2007 23:02

dpp написа:Spectre, мога да ти предложа избор мъжко/женско коте. В кв. "Младост" са, майката е персийка, а бащата сиамец. Котетата са на три седмици, вече виждат. Мога да ти изпратя снимки на е-mail.
Ако искаш да ги видиш, пиши на лични.
Видях, че и други колеги са ти предложили, нямам намерение да ги изпреварвам, ти си прецени.

Благодаря колега чак сега видях поста ти... :? :roll: Кво да правя отвеян съм си... :lol:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 03 май 2007 23:42

имам един ? кдего научихте да ходи по нужда!Тъйкато аз също имам котарако от 7 години сам доста запознат с КОТКИТЕ и изкам да споделя с вас как опитомих моя дивак.
1 му клацнахме топчиците като бебе....
2 доста пати мама беше решила да го маха понеже пикаше на всякаде,та тогава реших че е време да го дресирам малко :).Реших да го науча да пишка в банята на сифона.За целта е нужен един весник..мина малко време в дебнене,изчакалихго докато пика в коридора,взех весника и го напоих с пишканото му,отидох в банята и го накъсах на малки парченца и така,оставих ги така седяха повече от 2 дена, през които забелязох че природният му инстинкт да рови и да стоварва в изровеното го ЗОВЕ.И така с секи ден махах по малко хартиики докато не остана само една,която незабелязваше.И още един савет от мене ако е мажко не го храни с ГРАНУЛИ може да му се запуши опетера и да получи запушване на пикочния канал.Мажкарите са склонни да образуват камани в бабреците,които се получават от сухата храна " ГРАНУЛИТЕ "

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пет 04 май 2007 0:04

Наща мацка е културна... Знае къде да ходи до тоалетна, има си такава вече в банята - специална за котки... Знае си къде и леглото, храната.. Не ни тормози през ноща, не прави бели през деня като ни няма... Като се върнем много щурее, но това си е нормално за малко коте... :) :D

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 04 май 2007 0:31

радвам се,а я ми кажи далкокосместо ли трябва да стане или с нормална далжина ще е на козинката :wink: .тая нощ ще се опитам да пуна некоя снимка на БЕЛИЯ да го видат колегите.
та ето гo и клипчето

http://www.vbox7.com/play:2dc82431?delcomment=1710851

Последна промяна от Сашо Белята на Пет 04 май 2007 15:54, променено общо 4 пъти.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”