Неразумно ли постъпих....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
PASSAT
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN 1996

Re: Неразумно ли постъпих....

Мнениеот PASSAT » Пон 24 фев 2014 20:46

Малко късно, но съм 99% убеден, че органите са си разделили парите и едва ли са търсили да връщат документите. Преди 2 години намерих чантичка с лични документи на мъж (французин) и жена (българка). Документите за самоличност бяха френски - помислих сега ще видят какви са процедурите в нашата мила татковина... Имаше и 327лв и 140евро. Реших да ги връщам! Отидох в полицията и показах всичко, полицаят се засмя каза да сядам и да се приготвя за писане :). Попита ме дали все пак не искам да взема парите защото заради тях имало много писане - при което погледнах така :eek . Започна писането - описа се чантичката и мястото на което е намерена, всеки един документ, всяка една банкнота като номинал и номер! След 2 часа писане полицая каза ако желая да оставя тел. номер ако хората изгубили документите решат да дадат някой лев :screwy . Дадох си номера и се прибрах, разказах на съпругата какво е станало и няма да Ви казвам какво ми чуха ушите :redface

След 3 дни се обади дамата чиито документи бях намерил и попита може ли да се видим. Отидох и за моя изненада с мъжа и решили да дадат награда и подадоха един плик благодариха и си тръгнаха...а като отворих плика имаше 327 лв и 140 евро...:) . Не звучи като БГ история но това е

Колега ти си постъпил правилно!

Потребителски аватар
beyker_boy
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 9A
Контакти:

Мнениеот beyker_boy » Вто 25 фев 2014 10:59

Като цяло колегата по-горе е описал какво точно се прави. Всичко се описва. Сега лятото бях командировка в Несебър и вечерта с шефа и шефката се разхождахме до стария град. На връщане по алеята гледам в далечината под една лампа на една пейка протмоне. Отваряме го и въпре лични карти, много касови бележки и много карти - дебитни, кредитни и аз незнам какви. Чудим се ние как да постъпим и шефката казва - "Ако го занесем в полицията, ще кажат, че ние сме взели парите, които евентуално ги е имало", тъй като при огледа не видяхме пари. И докато се чудим се позагледах по-добре в протмонето и между клетките направени едни ципчета, коита едва се забелязват. Отварям и вътре 600 евро, около 200 долара и около 400 лв. Ние изтръпнахме. Шефката вика - " Ако ги занесем в полицията, те ще вземат парите". Ще си ги носим директно на жената. Звъним на управителката на хотела, оказаха се съученички. Опъти ни и към 22:30 и предадохме протмонето. Голям кеф се изкефи и ни почерпи 50 лв. В твоя случай ти трабва да си с чиста съвест. Ти си предал протмонето на институция, на полиция. Лошото е, че в нашата родина няма как да не те споходи това чувство, което изпитваш и съмненията, които имаш. Никой на никой доверие няма. Ако са хора, ще го предадат, както си им го предал.

Mihail_Dimov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mihail_Dimov » Вто 25 фев 2014 11:08

Терминал 2 е изхода от тази каша наречена БЪЛГАРИЯ.. докъде я докарахме.. да се притесняваме за такива дребни неща...

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Вто 25 фев 2014 11:43

Много правилно си постъпил :th_up Според мен и в Полицията ако почнем да се съмняваме не са на добре нещата

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 25 фев 2014 17:50

IRRITATING написа:и в Полицията ако почнем да се съмняваме не са на добре нещата

шегуваш ли се...
Тоя с портмонето пари няма да види, ами дано поне документите му върнат честните полицаи!

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Вто 25 фев 2014 21:11

Напълно съм сериозен и твърдо вярвам че парите и документите ще бъдат върнати на собственика

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Сря 26 фев 2014 9:09

Браво,
радвам се, че поне един от нас вярва :smile

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 26 фев 2014 9:25

IRRITATING написа:Много правилно си постъпил :th_up Според мен и в Полицията ако почнем да се съмняваме не са на добре нещата
Ако милицьонер ти каже "Добро утро", първо виж къде е слънцето!
Ще разкажа какво ми се случи веднъж с един Г3 с регистрация СА в Стара Загора. От години не живеем там, но ходим редовно, за да видят бабите и дядовците внучката. Паркирам си колата между няколко други и отивам да се видя с приятел. Зная, че там не е забранено паркирането и съм спокоен и не гледам много знаците. На 10-15м от спирка на градския транспорт. Като се връщам, наоколо се мотае един милицьонер. Сядам, паля, той идва и ми тропа по тавана. Викат ме при служебната им кола и започват да ми обясняват, че на спирка не се спира. Обяснявам, че съм на 10-15м преди знака за спирка. Било забранено на 50м. Казвам, че съм чел закона и не е забранено, ако искат, да пишат. Сменят версията с "Добре де, ама то и без това е забранено паркирането - ей там малко по-назад по улицата има знак.". Обръщам се и виждам кръглия знак в гръб. Казвам, че щом е забранено паркирането със знак, нямам никакви претенции. Пишат ми фиш, подписвам се, че съм съгласен и се качвам в колата си. В този момент ме обземат някакви съмнения и завъртам едно кръгче до предното кръстовище, за да видя знака - ограничение на скоростта 40км/ч. Нямаше какво да направя, освен да се върна при дебелака в служебната кола и да му кажа, че не е хубаво да се лъже.
Още една поговорка - "
Покрай сухото гори и мокрото". Доверие на милицьонер? Ко? Не!
Сега лично към Дразнещия - много са ти големи приказките във форума. Понякога е смешно, понякога е тъжно. Остави голямата кошница и тръгни с някоя по-малка! :beer

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 26 фев 2014 12:25

IRRITATING написа:Много правилно си постъпил :th_up Според мен и в Полицията ако почнем да се съмняваме не са на добре нещата

Грам съмнение нямам, сигурен съм как са действали! :icon_lol

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 26 фев 2014 12:29

Аз все си мисля, че вече трябва да спрем да се съмняваме в полицията... Ама как да стане?!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 26 фев 2014 16:24

Ако са били някои новобранци е възможно да ги върнат,понеже ги е страх да не им направят к*р капан.
Дъртите и оядените са ясни на всички.Поне повечето де,може и да са останали все още и честни :gruebel

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Сря 26 фев 2014 16:40

Аз пък си мисля, че не всички полицаи са такива за каквито ги мислите. Познавам човек, от 14 години в тази система, за който мога да гарантирам, че ще си свърши работата както трябва. И той не е изключение. Притеснителното в казуса е, че при такава ситуация, полицая, който е приел портмонето е трябвало да състави протокол за доброволно предаване, в който се описва дата, място на предаване на вещите, данни за служителя, който ги приема и данни за лицето, което ги предава. В обстоятелствената част на протокола се изписват подробно всички вещи в портмонето, а в края на протокола с няколко реда предаващия описва къде и при какви обстоятелства ги е намерил. Протокола се съставя в два еднообразни екземпляра (за предаващия и за този, който ги е приел). В случая такова нещо не е направено, което логично поражда съмнения :th_up .

bitsmart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bitsmart » Нед 02 мар 2014 22:30

Според мен трябваше лично да се опиташ да намериш човека, на мен веднъж ми върнаха телефона така, почерпих 50 лв. момчето, защото в телефона имах много имена, дето никога няма да ги възстановя :smile
Макар, че аз не съм много сигурен как бих постъпил, не съм намирал нищо :icon_lol

Georgi Vutov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi Vutov » Вто 02 юни 2015 15:08

Да съживя малко темата.
Днес пред 2 РПУ във Варна намерих лична карта на момче от Търговище и разбира се веднага я предадох на полицаите в районното. Написаха протокол , взеха ми данните от моята лична карта , написах къде съм я намерил и тн. Обаче ми казаха , че можело и явно е практика да дойдат и да кажат ами парите къде са ми? Каза не ти ли се стори странно , че е пред районното и никой не я е предал?? И каза , че сигурно ще се замисля следващия път преди да предам лична карта отново?! Какви са тези глупости? Според вас може ли да стане нещо ?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 02 юни 2015 15:17

много ясно, че така ще каже, ти какъв си че да му намираш работа на него.
за съжаление полицията ни е под всякаква критика, ето и едно филмче за споделяне: https://www.facebook.com/malinov.angel/videos/10205401491611789/

Върни се в “ОФФ-Топик - други”