Дискусиите в темите или начин на комуникация.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Re: Дискусиите в темите или начин на комуникация.

Мнениеот rufkata » Пет 28 мар 2014 21:42

Layer написа:Това е много голяма заблуда, че от форумите ще останат без работа.
Майстора може да остане без работа само ако не е знаещ.
И се учи върху колата на клиента.
Друг е въпроса ,че в повечето случай човек който не знае как се сваля гума и тръгне да си ремонтира двигателя.
То тогава майстора печели много повече след това. :mhihi

Колега, не ми говори за майстори, защото много ядове съм видял от тях, ако им вярвах части за една купчина пари.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 28 мар 2014 21:47

Явно има хора, които не могат да търпят някой да е на друго от тяхното мнение и започват заядливи и безкрайни коментари, които не помагат на никого. Изказал си се веднъж - аудиторията е разбрала. Какво повече има да се обяснява, при положение, че колкото и да обясняваш, този отсреща си има негов си мироглед.

Форумът не е място да се борите да променяте мирогледа на околните. ТОва само дразни и разводнява темите и вместо да помага на питащия му пречи.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 28 мар 2014 21:48

rufkata написа:Спрете със тия знаещите, защото повечето от тях имат сервизи,

То е за друга тема, ама много се връзва с твоето мнение:

Звъни се във фирма за хардуерна поддръжка:
-Добър ден. Не ми работи принтера.
-Отворете горния капак, господине. В ляво ще видите 1 лостче. Натиснете го и ще можете да извадите барабана. Почистете го. Там са и главите - почистете и тях...
-Амиии... хубаво! Ама да Ви питам - Вашия шеф знае ли, че така учите клиентите сами да си оправят нещата?
-Да, разбира се! Дори го поощрява. После вземаме много по-високи суми за отстраняване на последвалите нови повреди!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 28 мар 2014 21:51

rufkata написа:
Layer написа:...

Колега, не ми говори за майстори, защото много ядове съм видял от тях, ако им вярвах части за една купчина пари.

Какво ти говоря ,че не разбрах защо ме цитираш.
Или ме четеш през редовете. :rolleyes

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Пет 28 мар 2014 22:00

radotom написа:
rufkata написа:Спрете със тия знаещите, защото повечето от тях имат сервизи,

То е за друга тема, ама много се връзва с твоето мнение:

Звъни се във фирма за хардуерна поддръжка:
-Добър ден. Не ми работи принтера.
-Отворете горния капак, господине. В ляво ще видите 1 лостче. Натиснете го и ще можете да извадите барабана. Почистете го. Там са и главите - почистете и тях...
-Амиии... хубаво! Ама да Ви питам - Вашия шеф знае ли, че така учите клиентите сами да си оправят нещата?
-Да, разбира се! Дори го поощрява. После вземаме много по-високи суми за отстраняване на последвалите нови повреди!

Колега със теб сме се виждали, купувах стикери на клуба за МК1 Cabrio (колата е продадена, но все още е форумна), карал съм всякакви марки и модели, в сервиз съм ходил само за смяна на масло :biggrin Ако ти не знаеш как да смениш посоката на въртене на тресчотката, и на гидорето викаш гидория (коренно различни неща) мога само да те съжалявам. Повярвайте, че има хора които разбират и от електроника, и от копане с правата лопата.

Последна промяна от Vlad777 на Пет 28 мар 2014 22:09, променено общо 1 път.
Причина: Това мнение какво общо има с темата?!?!

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Съб 29 мар 2014 0:15

rufkata написа:Спрете със тия знаещите, защото повечето от тях имат сервизи, Естествено е да не пишат, за да не останат без хляб.

:th_up Истина ! Всека тема която съм пуснал от както съм регистриран тук остава без отговор или обяснение ! И това е защото не питам как да си сменя гумата ,а по деликатни и неудобни неща ! Това е моето мнение :mhihi И да ... нема какво да се лъжем - истина е,че половината тук са майстори/сервизи които търсят клиентела :mhihi

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 29 мар 2014 6:00

От сравнително скоро си регистриран във форума и не зная на каква база изгради това си мнение, може и линкове с нерешени теми да пуснеш в които са писали майстори във форума. Никога до сега не ми се е случило майстор от форума да ми откаже помощ, а за 10 години /нищо че съм регистриран преди 8/ доста питанки съм имал към почти всички които имат теми със сервизи и са известни като форумни майстори, Стефчо, Люси, Боби, Ваското, Никси, Люси, Боби, Радо и още ред други които със сигурност пропускам.
Има една приказка която гласи "Преди да поискаш нещо помисли какво си дал" - разбира се според моите възможности 2-3-4 хубави полезни теми в техническите раздели и най- вече разбира се за каквото е темата, а не за сервизите винаги съм се отнасял с уважение към хората пишещи във форума и естествено такова уважение получавам.
Комуникацията между хората в последно време куца в цялата държава, естествено е и тук да е така

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Съб 29 мар 2014 6:43

Мога да дам много примери за това защо съм останал с такова впечатление или линкове към мой въпроси и теми които са останали без отговор ама не е за така работата :mhihi Нито споря ,нито лъжа - просто казвам мнението си !

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 29 мар 2014 15:54

Освен да ви кажа и моето мнение ...
Станахме прекалено благи ... Толерираме много "тролове" за да не се каже, че няма свобода на словото, че сме цербери ...
И те се отблагодаряват със заливане на всяка дискусионна тема с безкрайни варианти на едно и също мнение. Търпим постоянно оплюване на любимата марка, като същевременно не толерираме обиди на други марки ... Те такива работи ...
Като се развърти голямата балтия и излетят с вечен БАН дежурните дразнители и многознайковци, всичко ще си дойде на мястото ...
Ама на, демократични сме ... Та, оценявайте свободата и мнението на другите, и спазвайте правилата. Тогава всичко ще е спокойно, приятно и подредено.
Наздраве! :beer

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Съб 29 мар 2014 18:22

bmwww написа:Мога да дам много примери за това защо съм останал с такова впечатление или линкове към мой въпроси и теми които са останали без отговор ама не е за така работата :mhihi Нито споря ,нито лъжа - просто казвам мнението си !

Може би и да имаш право да заключаваш така. Има и друго нещо, много хора влизат тук за да набавят някаква информация , питат, правят, струват и не пишат има ли резултат и какъв е. После "пускаш" търсачката и отваряш доста такива теми никакви. Отделен е въпроса, че пишат всякакви измисленяци, които са във всяко гърне мерудия
Иначе във всеки форум си има фанатизъм и това е съвсем нормално мисля

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 29 мар 2014 18:42

rufkata написа:...Ако ти не знаеш как да смениш посоката на въртене на тресчотката, и на гидорето викаш гидория (коренно различни неща) мога само да те съжалявам. Повярвайте, че има хора които разбират и от електроника, и от копане с правата лопата.

аз сега само леекичко (да не вземеш да се засегнеш, колега!) да вметна, че това, на което ти казваш "гидоре" (и на което незнаещите, според теб, викат "гидория") изобщо не е правилно да бъде наричано нито по единия, нито по другия начин. искрено ще се радвам, ако с това си мение те провокирам да прочетеш тук-таме някои неща, писани от хора, които със сигурност знаят какво точно са написали. мааалко по-добра информираност относно темите, по които се изказваш категорично, няма да ти бъде излишна (което впрочем за съжаление важи и за доста други съформуци).
и за да не звучи като заяждане, защото не е такова, обръщам се точно към теб конкретно в тази тема именно заради категоричността на изказа ти, но не само в тази тема. нищо лично! :beer
п.п. а по темата за тона ни в онлайн и офлайн пространството - няма как той да не е отражение на начина, по който се обръщат към самите нас другите хора, които срещаме в ежедневието си. но трябва да се започне отнякъде - малко повече толерантност със сигурност няма да ни направи по-долна категория индивиди!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 29 мар 2014 18:50

Съчинение по картинка. Трябва да питам жената в кой клас се изучава, защото много от търсещите помощ не умеят да зададат смислено въпросите си и да опишат проблемите си, та се налага да му се задават куп насочващи въпроси. И докато текат тези въпроси, се намесват клавиатурните специалисти, а питащият няма как да отсее плявата от зърното.
Специално аз съм много нетолерантен към глупаците, които не знаят как да попитат и към "специалистите". А, и към неграмотно пишещите...

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 29 мар 2014 19:00

Гедоре са име в бранша с ръчни инструменти за ремонт, отделно и от време оно . И често инструментите тип вложки и тресчотки, подредени в куфарче/кутия, ги наричаме нарицателно "гидория" ( явно те са били "пионерите") , но това си е просто "прието" и така си върви , не бива да се засягаме кой знае колко , па и на масата хора веднага им "превключва" за какво иде реч , кажи на приятел, колега или съсед : имаш ли куфарче с вложки и върток, ще те погледне странно, и ако все пак разбере за какво иде реч , ще те "поправи": що не казваш гидория бре-имам , не моем те разберем дееб@ :biggrin
joro_kem написа:..малко повече толерантност със сигурност няма да ни направи по-долна категория индивиди!

Много точно казано :th_up

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 30 мар 2014 0:06

Доста се отплеснаха нещата... И отново се пише кое как било, защото така казвали...

ГЕДОРЕ - подчертавам, пише се с Е:
Изображение
Изображение

ГЮДЕРИЯ - пише се с Ю и се използва за специална кърпа за подсушаване:
Изображение

Доста хора пишат акОмОлатор, гаС, прОжини, кОпува, сигОрно и т.н. Е същото е и с гидория

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 30 мар 2014 6:14

Същото е като при Ксерокс и Джип. Превърнало се е в нарицателно. :th_up
Сори за отклонението :redface
Отделно неграмотниците са навсякъде около нас - както вече отбеляза и друг колега. Сега чакам някой да напише, че тук не е форум за български език и литература :icon_lol

Върни се в “ОФФ-Топик - други”