Да метода на хранене на Котки и Кучета през балконите е много интересен и типично Български- Аз си минавам под прозорците на блока и една Шашава съседка в тоя момент Хвърля Хлебове и парчета месо. Аз в първият момент си викам Христос ли дойде та заваля Хляб и Месо от небето. Добре че не ме омаза тая Откачалница.
А тя си осигурява недосегаемост от Кучетата така за сметка на останалите.
Кучета - Алигатори в София (тенекеджии)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Marto_cafeto
- Автомобил: Peugeot 307
- Двигател:
Re: Кучета - Алигатори в София (тенекеджии)
Тва па с храненето на бълхари и котки от терасата по голяма глупост няма.Тука некви лапета хранят някви бълхари и във входа ги вкарват чак По два ритника на псето,по един и на децата,от 3 месеца куче не е влизало във входът ни(улично).
Днес отивам към магазина и видях една такава кола(рено) със нахапани калници. Нямаше как да снимам,движеше се.
А към автора на темата,не ги слушай кво говорят
Днес отивам към магазина и видях една такава кола(рено) със нахапани калници. Нямаше как да снимам,движеше се.
А към автора на темата,не ги слушай кво говорят

Аз пък съм им давал от терасата...то кои ли не е между впрочем.
И не знам защо често се въртят около Ъ-ПА и си полягат до него.Даже си мисля че може и да го пазят един вид..
. 

Преди 4-5 години на колега алфата беше наръфана по същият начин пред офиса, че и предната решетка беше на трески. Първо решихме, че някой си е тренирал питбула, но на охранителната камера се видя причината. 3 местни кастрирани пумияри гонеха котка, беше си клипче само за тубата.
Незнам Колеги, И в нашият вход зимата в студа понякога влиза едно черно, привидно добро куче (черните са по добродушни по моя преценка
), ляга на съседа на постелката пред вратата.
Понеже знае че не съм му фен като излизам от асансьора и ме гледа уплашено такова.
Та Аз не го закачам, не ми пречи. Знам че му дават и ядене по някога. Ама не му е там мястото.
Просто не знам. Не мразя животните, обичам повече котките. Но все повече се убеждавам че ние големите Граждани на РБ не сме Хора и вината за цялата тази работа е чисто наша.
Всичко ни е криво разбрано и ни харесва да бъде така. Ето защо се получават такива неща и ситуации.
Как може в една Швеция, да има обособени парко-места до всяко блокче за точният брой жители, зеленина, кучетата да са само стопанствени и всичко да е регулирано, а тук човек се чуди как да отцелее от най различни аномалии постоянно.
Братовчет ми живее в Швеция и някой му закачил работният Бус леко отстрани на вратите-пуснал той снимки в Фейса и се жалва че след 7 години там имал ядове с колата. Викам му я ела малко тук в Цивилизацията да видиш Щети и ядове от различно естество всеки божи ден.
А да не говориме че веднага се е разбрало кой е причинителят на проблема и нещата са били уредени тутакси.
А тука, ако ме нападне Някое "Миличко" помиарче и ме надроби леко, после ще кажат тоя го е прдизвикал като е ходил на два крака.
Ако пък тръгна да се защитавам ще ме нападнат и хората, защо помиара не е могъл да ме поразкъса, понеже това е съвсем естествено за неговият инстинкт. Медиите ще отразят накрая или че Аз съм бил поразкъсан или помиарът е нападнат от мен и трябва да бъда линчуван публично.
А основният въпрос си остава -Какво аджеба правят тия Пумиари в кварталите, абсолютно неконтрулируеми ?
И до кога това ?
Явно Аз не мога да приема действителността и това че всъщност аз си въобразявам че има проблем. А видиш ли и в другите Европейски държави се случват същите аномалии.
За мен тези нападения от кучета над хора и МПС си остават-аномалия и феномен, пък нека други колеги да твърдят че това е естествено. Явно за тях това е нормално вече тук.
За мене е нормално като отида в гората да срещна мечки, вълци, белки и други.
Можеби е нормално и на Вилата да има проблем с тези Белки по тавана.

Понеже знае че не съм му фен като излизам от асансьора и ме гледа уплашено такова.
Та Аз не го закачам, не ми пречи. Знам че му дават и ядене по някога. Ама не му е там мястото.
Просто не знам. Не мразя животните, обичам повече котките. Но все повече се убеждавам че ние големите Граждани на РБ не сме Хора и вината за цялата тази работа е чисто наша.
Всичко ни е криво разбрано и ни харесва да бъде така. Ето защо се получават такива неща и ситуации.
Как може в една Швеция, да има обособени парко-места до всяко блокче за точният брой жители, зеленина, кучетата да са само стопанствени и всичко да е регулирано, а тук човек се чуди как да отцелее от най различни аномалии постоянно.
Братовчет ми живее в Швеция и някой му закачил работният Бус леко отстрани на вратите-пуснал той снимки в Фейса и се жалва че след 7 години там имал ядове с колата. Викам му я ела малко тук в Цивилизацията да видиш Щети и ядове от различно естество всеки божи ден.
А да не говориме че веднага се е разбрало кой е причинителят на проблема и нещата са били уредени тутакси.
А тука, ако ме нападне Някое "Миличко" помиарче и ме надроби леко, после ще кажат тоя го е прдизвикал като е ходил на два крака.
Ако пък тръгна да се защитавам ще ме нападнат и хората, защо помиара не е могъл да ме поразкъса, понеже това е съвсем естествено за неговият инстинкт. Медиите ще отразят накрая или че Аз съм бил поразкъсан или помиарът е нападнат от мен и трябва да бъда линчуван публично.
А основният въпрос си остава -Какво аджеба правят тия Пумиари в кварталите, абсолютно неконтрулируеми ?
И до кога това ?
Явно Аз не мога да приема действителността и това че всъщност аз си въобразявам че има проблем. А видиш ли и в другите Европейски държави се случват същите аномалии.
За мен тези нападения от кучета над хора и МПС си остават-аномалия и феномен, пък нека други колеги да твърдят че това е естествено. Явно за тях това е нормално вече тук.
За мене е нормално като отида в гората да срещна мечки, вълци, белки и други.
Можеби е нормално и на Вилата да има проблем с тези Белки по тавана.
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
029314160 - Екоравновесие. Преди година огромно бездомно куче разкъса котка пред очите на дъщеря ми(на 4 години). Само като си помислих че детето можеше да е на мястото на котката... Обадих се на този телефон и на другия ден пристигна един бус, упоиха кучето със стреличка и казаха че ще го откарат в кучкарник. Не знам дали наистина ги водят там или ги пускат другаде.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За цялата ситуация сме си виновни само ние - мен лично много ме дразни как комшиите ми хвърлят нон-стоп храна от прозорците си, аджеба да нахранели животинките. Еми то още малко мечки ще завъдим. Седя си на терасата - и изведнъж БАМ глава от риба. Викам си торнадо е минало - да ама не - след малко пада и половин кюфте, филия хляб намазана с лютеница - еми то по-добре да спра да работя и да ме хранят комшиите. Ей за това има пумяри по улиците (употребявам пумяр с добро, а не в обидния смисъл) - докато има храна ще ги има и тях.

А думата Пумияр не мисля че е двусмислена- това си е точно безпризорно куче, което разчита на случайността да се нахрани, или изтърбушва кофите за боклук в краен случай.
То човек който стане безпризорен поради някаква причина се превръща в Пумияр и всеки го отбягва, а какво остава за куче ?
Не мога да разбера защо някой Колеги се опитват да прикриват действителността или да я извъртат с отричането на проблема или пък възприемането му за естествен !
А относно съвета на колегата по горе за Екоравновесие, пак казвам -за мене те не работят нищо ! Просто ако правеха нещо по въпроса дори и на половината, сега тази тема нямаше да я има !
А и темата ми не е единствената и тук във форума ни изобщо.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kossis написа:...Не мога да разбера защо някой Колеги се опитват да прикриват действителността или да я извъртат с отричането на проблема или пък възприемането му за естествен !...
Ами, естествен е, за съжаление. Има да се оправят един милион други неща, преди да опрем до уличните кучета. А иначе веднага ти казвам как са решили този проблем там, където наистина е решен:
1. Поголовно избиване на всичко, което мърда на четири крака по улицата и няма паспорт. Хуманността-след това(познато, нали?

2. Високи(и събираеми) данъци на куче, от сорта на 100 евро за нормално и 600 за опасна порода. Така, в момента, в който кучката ти тръсне 7 палета ставаш длъжник на държавата с между 700 и 4200 каймета и не можеш да ги скриеш, защото съседите моментално ще те натопят. Вервай ми, те тая мярка наистина поддържа популацията ниска

3. Пълна наказателна отговорност на собственика за всичко, извършено от кучето му. Тук, където съм временно, ако те ухапе куче можеш безпроблемно да измуфтиш от собственика към 10 бона в евро обезщетение, ако е улично куче-от общината, ма няма улични, мама му стара

Хората са виновни за проблема с безпризорните животни. Пред нашия блок нямаше никакви животни, докато преди няколко години съседи изхвърлиха 2 женски котки и понеже не бяха кастрирани сега вече имаме 5-6. Тенденцията е към увеличаване, че постоянно са разгонени
.
Понеже съм от малък град тук за коли или хора нападнати от кучета не съм чувал. Сякаш в големите градове си ги отглеждате по-хищни.
Еко равновесие колкото и да кастрират и да прибират, докато хората не престанат да изхвърлят на улицата нежеланите си любимци нещата няма да се оправят.
Офф: Трудно се оТцелява
в столицата.

Понеже съм от малък град тук за коли или хора нападнати от кучета не съм чувал. Сякаш в големите градове си ги отглеждате по-хищни.
Еко равновесие колкото и да кастрират и да прибират, докато хората не престанат да изхвърлят на улицата нежеланите си любимци нещата няма да се оправят.
Офф: Трудно се оТцелява

То тук във всяка една сфера са само проблеми както знаеме.
Но и кучешкият проблем не е малък.
Колега icoico, ти си го написал как е решен проблема в Европа. Хората имат самосъзнанието и изпълняват за да не плащат, а Държавата регулира проблема чрез данъци, глоби и премахване на безпризорните кучета.
А при нас е пълна Анархия - Държавата нехае, но и Хората са доволни от това и го подкрепят негласно. Получава се омагьосан кръг.
Но и кучешкият проблем не е малък.
Колега icoico, ти си го написал как е решен проблема в Европа. Хората имат самосъзнанието и изпълняват за да не плащат, а Държавата регулира проблема чрез данъци, глоби и премахване на безпризорните кучета.
А при нас е пълна Анархия - Държавата нехае, но и Хората са доволни от това и го подкрепят негласно. Получава се омагьосан кръг.
orlin4ooo написа:За цялата ситуация сме си виновни само ние - мен лично много ме дразни как комшиите ми хвърлят нон-стоп храна от прозорците си, аджеба да нахранели животинките. Еми то още малко мечки ще завъдим. Седя си на терасата - и изведнъж БАМ глава от риба. Викам си торнадо е минало - да ама не - след малко пада и половин кюфте, филия хляб намазана с лютеница - еми то по-добре да спра да работя и да ме хранят комшиите. Ей за това има пумяри по улиците (употребявам пумяр с добро, а не в обидния смисъл) - докато има храна ще ги има и тях.
Аиде ..аиде...не се изхвърляи.Още малко и по 3 пъти на ден ги хранят от терасите.

- richko25
- Автомобил: VAG
- Двигател:
....
Последна промяна от richko25 на Пет 10 сеп 2021 17:19, променено общо 1 път.
Хранят ги редовно Колега !
Моята съседка хвърля храна всяка вечер по разписание и даже Пумитата идват и чакат под балкона и в точно определеното време.
Имах и един Съсед, на които като му останеше стар хляб и директно през балкона.
Виж птиците са друга бира. Дай да не ги месиме и тях. И Белките са проблем по селата- крадат яйца, трепят кокошки, рушат покриви, докарват бълхи и осират таваните, но те не ядат Хора, Котки и Калници.
Даже може да се каже че Белките и Гларосите са си в естествената среда и вредите от тях са малки сравнено с Кучетата.
На мене като ми пречат белките- слагам капан, слагам нафта да смърди на тавана, пръскам за бълхи, мета, закривам стъклените прозорчета и капандури да е тъмница и така ги поодучвам да ми правят бели на тавана.
Но не искам да ги премахвам радикално от естествената им селска среда.
Та и с твоите морски птици случая е подобен.
На вилата има и доста съседски котки, които обичат да гепят също манджа. Аз си 'покривам млекото' и котките са си живи и аз съм сит !
Ама тук в Софииската джунгла, как да "покрия млекото" ? Да ходя с бронирана ризница, като рицар и да запълня пространството под калниците с анти-куче материя ?
Моята съседка хвърля храна всяка вечер по разписание и даже Пумитата идват и чакат под балкона и в точно определеното време.
Имах и един Съсед, на които като му останеше стар хляб и директно през балкона.
Виж птиците са друга бира. Дай да не ги месиме и тях. И Белките са проблем по селата- крадат яйца, трепят кокошки, рушат покриви, докарват бълхи и осират таваните, но те не ядат Хора, Котки и Калници.
Даже може да се каже че Белките и Гларосите са си в естествената среда и вредите от тях са малки сравнено с Кучетата.
На мене като ми пречат белките- слагам капан, слагам нафта да смърди на тавана, пръскам за бълхи, мета, закривам стъклените прозорчета и капандури да е тъмница и така ги поодучвам да ми правят бели на тавана.
Но не искам да ги премахвам радикално от естествената им селска среда.
Та и с твоите морски птици случая е подобен.
На вилата има и доста съседски котки, които обичат да гепят също манджа. Аз си 'покривам млекото' и котките са си живи и аз съм сит !

Ама тук в Софииската джунгла, как да "покрия млекото" ? Да ходя с бронирана ризница, като рицар и да запълня пространството под калниците с анти-куче материя ?

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Има кучета има пари няма кучета няма пари Ако искат за 10 дни няма да има 1 куче на улицата
Върни се в “ОФФ-Топик - други”