ivo_555 написа:Кой каквото и да ми говори Кобра, не е квартално гаражче а сериозна фирма, и за мен не е нормално "сериозна" фирма да не си вдига телефоните!!! Какво значи имали много работа, е то по тази логика дайте всяка една фирма като има много и да спре всякакви контакти с клиентите, в случая около градушката, значи трябва всякакви застрахователни посредници, компании, сервизи и т.н. да спрат да вдигат телефоните ли, айде стига, за мен това е крайно несериозно отношение към клиентите! За мен един отказ по телефона да ми сменят стъклото, отколкото да не го вдигнат изобщо, е много по уважително отношение към евентуален клиент!
А представяш ли си колко са като теб и звънят по телефона? А замисляш ли се, че безсмислените обяснения по телефона и изслушването на недоволни чакащи лишава от възможност реални клиенти на място да бъдат обслужени? А замисляш ли се ако ТИ стоеше отпред на опашка и чакаш с часове как би се чувствал, ако персонала висеше на телефоните вместо да действа по същество? В крайна сметка това е сервиз а не телефонна централа. Може и апаратурата им да не поема всички обаждания.
В условията на пазарна икономика и преобладаващ ЧАСТЕН бизнес не можеш да очакваш повече от решението на собствениците. Ако аз съм решил да работя до 17:00, значи няма да съм на твое разположение в 19:00 защото не ти било удобно. Да не говорим, че във всеки бизнес си има приоритетни задачи. В случая кое е по-приоритетно от клиент пред вратата? Този по телефона? Едва ли... Забравяш също, че там работят хора все пак, а не извънземни или роботи. Типично по български обаче е да не ни пука за околните и нашия собствен запек да е най-спешен.
Сигурен съм, че Кобра и всички останали в бранша ще отговорят на търсенето и на телефоните си, в най-кратки срокове и ще направят необходимото за да обслужат всичките си клиенти. От нервничене по форумите файда няма. Нито някой от Кобра ще ви чете драмите с телефонната любов, нито някой ще ви съчувства. Достатъчно хора вече намериха начин и време да си сменят стъклата, а на мрънкащите в интернет явно просто не им е спешно :)