Няма връзка с Кобра (автостъкла)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Няма връзка с Кобра (автостъкла)

Мнениеот groznika » Чет 17 юли 2014 18:13

ivo_555 написа:Кой каквото и да ми говори Кобра, не е квартално гаражче а сериозна фирма, и за мен не е нормално "сериозна" фирма да не си вдига телефоните!!! Какво значи имали много работа, е то по тази логика дайте всяка една фирма като има много и да спре всякакви контакти с клиентите, в случая около градушката, значи трябва всякакви застрахователни посредници, компании, сервизи и т.н. да спрат да вдигат телефоните ли, айде стига, за мен това е крайно несериозно отношение към клиентите! За мен един отказ по телефона да ми сменят стъклото, отколкото да не го вдигнат изобщо, е много по уважително отношение към евентуален клиент!

А представяш ли си колко са като теб и звънят по телефона? А замисляш ли се, че безсмислените обяснения по телефона и изслушването на недоволни чакащи лишава от възможност реални клиенти на място да бъдат обслужени? А замисляш ли се ако ТИ стоеше отпред на опашка и чакаш с часове как би се чувствал, ако персонала висеше на телефоните вместо да действа по същество? В крайна сметка това е сервиз а не телефонна централа. Може и апаратурата им да не поема всички обаждания.
В условията на пазарна икономика и преобладаващ ЧАСТЕН бизнес не можеш да очакваш повече от решението на собствениците. Ако аз съм решил да работя до 17:00, значи няма да съм на твое разположение в 19:00 защото не ти било удобно. Да не говорим, че във всеки бизнес си има приоритетни задачи. В случая кое е по-приоритетно от клиент пред вратата? Този по телефона? Едва ли... Забравяш също, че там работят хора все пак, а не извънземни или роботи. Типично по български обаче е да не ни пука за околните и нашия собствен запек да е най-спешен.
Сигурен съм, че Кобра и всички останали в бранша ще отговорят на търсенето и на телефоните си, в най-кратки срокове и ще направят необходимото за да обслужат всичките си клиенти. От нервничене по форумите файда няма. Нито някой от Кобра ще ви чете драмите с телефонната любов, нито някой ще ви съчувства. Достатъчно хора вече намериха начин и време да си сменят стъклата, а на мрънкащите в интернет явно просто не им е спешно :)

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 17 юли 2014 20:46

не вярвaм в кобрa телефоните дa ги дигaт тия дето сменят стъклaтa... но пък в крaя нa крaищaтa всеки, който се чувствa пренебрегнaт, може дa си смени стъклото нa друго място! НЕ-вдигaнето нa тел, когaто имa много нуждa от товa обaче, зa мен си остaвa лошa търговскa прaктикa и не води до добрa репутaция. С оглед пък нa товa, че сме в бг и кaто се имa предвид колко тъпо и просто е скотското нaродонaселение в моментa.... кобрa просто ще си го премести в другия крaчол...

Потребителски аватар
TUISTERa
Автомобил: Passat B5.5
Двигател: AZM 2001

Няма връзка с Кобра (автостъкла)

Мнениеот TUISTERa » Чет 17 юли 2014 21:12

Вярваш или не, има фирми, които пренасочват персонал там където е нужен. И ако си мислите, че в автосервизите има отдел телефони-жестоко се лъжете. В повечето случаи телефоните се вдигат от хората на касите, консултанти , секретарки, дори свободни монтьори. Те акъл по телефона не дават. Това не ви е кабелната или мобилния оператор където да отстранят 70% от проблемите по телефона. Миналата седмица и застрахователите не вдигаха пукнат телефон. Ама се наредихте на опашката за щети... Свга като трябва да се дават - не ми вдигат телефона...
Разбирам, да ви вдигнат и да ви излъжат нещо- явно би било по-добре за някои...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 17 юли 2014 21:39

batmilko написа:не вярвaм в кобрa телефоните дa ги дигaт тия дето сменят стъклaтa... но пък в крaя нa крaищaтa всеки, който се чувствa пренебрегнaт, може дa си смени стъклото нa друго място! НЕ-вдигaнето нa тел, когaто имa много нуждa от товa обaче, зa мен си остaвa лошa търговскa прaктикa и не води до добрa репутaция. С оглед пък нa товa, че сме в бг и кaто се имa предвид колко тъпо и просто е скотското нaродонaселение в моментa.... кобрa просто ще си го премести в другия крaчол...

Мацките на касите са и информация. Представи си при тях какво е като, до колкото знам, сменят по джам за 10 минути на всеки монтьор. Прдстави си какво им е на тях. За това казвам, че ги разбирам хората.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 18 юли 2014 5:28

Невероятно е колко се изписа за да се намери оправдание за лошата организация в някаква фирма. Дано на вас, "разбиращите, че така е нормално", да не ви се налага да се сблъсквате с подобна липса на организация!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 18 юли 2014 6:03

Има такова нещо като форсмажорни обстоятелства, в края на краищата. Пък който не е доволен от "липсата на организация"-ми е сега е момента, направете една фирма, назначете 50 телефонистки да определят часове за смяна на стъкла ииии ще направите пачки...може би :smile

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 18 юли 2014 6:34

myrshavija написа:Невероятно е колко се изписа за да се намери оправдание за лошата организация в някаква фирма. Дано на вас, "разбиращите, че така е нормално", да не ви се налага да се сблъсквате с подобна липса на организация!

Никой не твърди, че е нормално или добра практика да не си вдигаш телефона.
Изписа се толкова много за да се налее лимонада в ушите на разни пичове като теб, които си мислят, че целия свят трябва да се върти около тях. Жалко, че и това не си разбрал ;)

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 18 юли 2014 7:09

Моля те, цитирай поста, в който казвам, намеквам или изисквам светът да се върти около мен или да ми се обърне внимание или пък се оплаквам от нещо!
За разлика от теб, аз не раздавам обидни квалификации, а коментирам липсата на организация:
groznika написа:Не са ви виновни нито Кобра, нито HAARP, нито Бог, нито американците, нито Бойко Борисов. Всички се съобразяваме със ситуацията. Място за нацупени муцки и тропане с крачета по форумите няма. Спрете да се държите като вкиснати кифли в цикъл и света изведнъж ще стане поне малко по-добър :)
...
да се налее лимонада в ушите на разни пичове като теб, които си мислят, че целия свят трябва да се върти около тях

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 18 юли 2014 9:26

Мисля, че Кобра, точно в този момент, нямат нужда от повече реклама. Освен това конкретната тема няма да реши проблема, ако има такъв, с вдигането на телефона от Кобра. Споровете дали е нормално или не са лишени от смисъл, защото всеки сам решава как да прави бизнес. Лично за мен всеки клиент е важен, независимо дали е на врата, на телефона, на имейл или друго средство за комуникация.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”