Защо масово дизелджиите си занижават разхода
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Re: Защо масово дизелджиите си занижават разхода
Карам на газ, от последното извънградско ми даде разход 13/100 по магистралата със скорост 150-160, дреме ми. Карал съм и дизел извънградско, не ме кефи, шумно ми е. Ще си возя астматика на газ, ако ще и 15 да ми гори, карайте си икономични трактори. В крайна сметка нали знаете приказката икономията е майка на мизерията.
Карал съм много коли (от 30 години съм зад волана) на нафта и на газ.Повечето съм карал на газ.И сега съм на газ.
Мразя газта,не е работа това,особено за хора които карат повечето градско.И дизела не го обичам.И с него много съм патил.
По хубаво от това да караш на бензин няма.Всеки път когато си купувам нова кола си викам- тая няма да и слагам уредба,ще си карам на бензин колкото и да ме пребива.Но все попадам на коли с газови уредби
Следващата ми кола обаче със сигурност няма да е на газ,нито пък на нафта.
Даже много пъти тайно съм се молел да направят газта на 1,80 за да изкубя уредбата и да си мина на бензин като човек.
Мразя газта,не е работа това,особено за хора които карат повечето градско.И дизела не го обичам.И с него много съм патил.
По хубаво от това да караш на бензин няма.Всеки път когато си купувам нова кола си викам- тая няма да и слагам уредба,ще си карам на бензин колкото и да ме пребива.Но все попадам на коли с газови уредби

Следващата ми кола обаче със сигурност няма да е на газ,нито пък на нафта.
Даже много пъти тайно съм се молел да направят газта на 1,80 за да изкубя уредбата и да си мина на бензин като човек.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Аз не мисля, че българския манталитет има пръст в тая работа, щото в чужбина има същия феномен. Май истината е, че всеки има нужда да се чувства добре и да оправдава решенията си. Дизеловите автомобили се купуват основно заради икономичността им. Те са по-икономични като разход на гориво от бензиновите и това е факт. С колко - е една дълга и силно индивидуална тема, но който си е взел тракторче има нужда да гали самочувствието си и да (само)залъгва колко ич не арчела и колко превъзходен разход има, пък вие глупавите с бензиновите коли плащайте, аз знам що потраквам. Има и една друга група още по заблудени, които влизат във всяка една втомобилна дискусия за вървеж с въртящия момент на дизелите (това се е превърнала в една магическа, космическа, необяснима с физиката сила, която кара всеки дизел да е просто един истински спортен автомобил спрямо всеки бензин). Малко знаят връзката между въртящ момент и мощност, връзката между мощност и свършена работа, връзката между ускорение и работа, но това е абсолютно без значение... щото имат въртящ момент и точка по въпроса
Обратното обаче също го има - който се е спрял на бензин почва да превъзнася качествата и предимствата му - за свое успокоение и за хак на дизелджиите :)
А истината е, че и двете имат предимства и недостатъци, както всяко едно нещо на този свят :) И да - ниският разход на дизела е основното и почти единствено предимство на дизеловият двигател и за това спор няма. Но не бива да се преувеличава ;)

Обратното обаче също го има - който се е спрял на бензин почва да превъзнася качествата и предимствата му - за свое успокоение и за хак на дизелджиите :)
А истината е, че и двете имат предимства и недостатъци, както всяко едно нещо на този свят :) И да - ниският разход на дизела е основното и почти единствено предимство на дизеловият двигател и за това спор няма. Но не бива да се преувеличава ;)
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Стига вече теми за разход - имаме предостатъчно - по 100 и нагоре страници.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”