За любителите на висококачествената бира
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Re: За любителите на висококачествената бира
Всички изброени до сега са хит и за щастие в София може да се намери почти всичко. Било то в магазин или в бирария. Гледам, че един колега спомена английска бира и реших да ви споделя един сайт на англичанин живеещ в България и продаващ бира освен другите си занимания: http://www.beers.bg/ .Въпреки, че акцентирах на английската бира, аз бих препоръчал Weihenstephan Hefe Weissbier. Разбира се, не е бира за всяка вечер за моят бюджет.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Преди години останах очарован от Bernard тъмно - отскоро се появява и светло и червено в хипермаркетите - а откакто до нас откриха още една бирария "Халбите " - имах възможност да опитам доста различни бирички - включително и една 16,8 % чешка
- но открих другият си фаворит - немската DAB

- Volksrod
- Автомобил:
- Двигател:

Лично за мен, за момента Астика е №1
- nurv
Я кажете Paulaner от къде си купувате? Най-добрата цена, която намирам е 2.20 от един Интернет магазин, но все пак кажете дали има някъде по-добра.
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Кой е сайта с Пауланер за 2.20? За тази цена вземам 1 каса 

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
За Pilsner Urquell мога да кажа, че в бутилка определено е по-добре от кен.
DAB не впечатлява с кой знае какво, но ми хареса.
DAB не впечатлява с кой знае какво, но ми хареса.
- nurv
Вчера си организирах битка Kozel срещу Erdinger. Определено победи Erdinger-a :)
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Някак си се превърнах в бивш фен на бирата, но в България мол на минус едно до Карфур има на ъгъла щанд, на който има най различни бири и има и бар да си пиеш...ако пиех бира бих пробвал - изглежда ми готино, но не става за заведение с приятели :(
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Днес в Метро имаше промо 6 кена Pilsner Urquell + хладилна чантичка за 6 кена за 12 лв 

Бих искал да дам един съвет за Ефес, въпреки че не пия бира. Ефес се прави на две места в Турция - Истанбул и Измир. Тази, произведена в Истанбул е като чешмяна вода в сравнение с измирската - истинският пилзен на Ефес!
Имам приятел, който е луд на тема бира. Покрай него опитвам разни непознати марки от Белгия, Германия и т.н. Последната ми чудно приятна изненада се оказа Kasteel Donker, невероятен 11 - градусов тъмен белгийски елексир. Препоръчвам го горещо.
Meine Porter Weisse също е чудесна.
За любителите на наистина качествената бира мога да предложа едно невероятно местенце - гр.Перник, кв. „Изток”, ул.Благой Гебрев, Beer House
Meine Porter Weisse също е чудесна.
За любителите на наистина качествената бира мога да предложа едно невероятно местенце - гр.Перник, кв. „Изток”, ул.Благой Гебрев, Beer House

-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Ердингера едно време го имаше в Метро и то в три разновидности. Сега не знам, не съм взимал скоро. Почитател съм на живата бира но за жалост в България е трудно да се намери и консумира качествена такава, все пак срокът на годност е дни само. Разбира се има бирарии в които може да се намери. Любимата ми марка бира е LEFFE във всичките и разновидности, не може да се опише ... трябва да се опита и я препоръчвам :) Цената не е ниска въобще но си заслужава всяка стотинка
http://www.leffe.com/enа
http://www.leffe.com/enа
Фен съм на чешката бира,много ми допада Pilsner Urquell,Budweiser,а и са на поносима цена.Испанската Estrella и немската Crombacher също,а и ги има в по-големите вериги на цена м/у 1,80 и 2,10.
Фаворит обаче ми е Bernard,за съжаление не ми е много по джоба
А що се отнася до няколко пъти споменаваната Efes...хора,това не е бира
аааа гърците имат една тяхна Mythos,която наливна е перфектна плажна бира,но май я няма тук по магазините.
Фаворит обаче ми е Bernard,за съжаление не ми е много по джоба

А що се отнася до няколко пъти споменаваната Efes...хора,това не е бира

аааа гърците имат една тяхна Mythos,която наливна е перфектна плажна бира,но май я няма тук по магазините.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Пробвах живото пиво "Пети Океан", което продават на щанда при Carrefour в мола на Цариградско. Два литра на цена 6.40 лв, което според мен е доста добре, защото бирата определено ми хареса! Сега им намерих и сайта - видях, че доставят и по домовете на цена 2.5 лв за литър + цената на доставката и безплатна доставка при поръчка на 12 литра.
Също така тези дни тествах и 2 други по-евтини бири: чешката Zlata Praha и "немската" Kaltenberg, произведена в България от Болярка. И двете в кенчета.
За Zlata Praha не мога да кажа лошо, но и нищо кой знае колко добро
Очаквах повече от чешка бира, на която пише, че се произвежда в Чехия. Пивка, водниста и слаба бира, каквато беше навремето Ариана. Може да се пие спокойно вместо лимонада
За Kaltenberg, на който гордо пише "Светло пиво, произведено според закон за чистотата на бирите от 1516 г." мога да кажа, че ми хареса повече, в сравнение със Златната Прага. При цена от 1.25 лв. за кен в Кауфланд е на добра цена за качеството си, което според мен е доста по-добро от българските бири в този ценови клас.

Също така тези дни тествах и 2 други по-евтини бири: чешката Zlata Praha и "немската" Kaltenberg, произведена в България от Болярка. И двете в кенчета.
За Zlata Praha не мога да кажа лошо, но и нищо кой знае колко добро

За Kaltenberg, на който гордо пише "Светло пиво, произведено според закон за чистотата на бирите от 1516 г." мога да кажа, че ми хареса повече, в сравнение със Златната Прага. При цена от 1.25 лв. за кен в Кауфланд е на добра цена за качеството си, което според мен е доста по-добро от българските бири в този ценови клас.
- xeson
- Автомобил: Golf 2 1989
- Двигател: 1272 cc 2G
Zlatopramen и Bernard Светло от beer shop-a на България Мол 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”