И тъй като споделяме опита си с душманите да се включа и аз използвайки темата на колегата. Ситуацията е следната картинка:

аз съм с гаража дето е посочен със стрелката. Проблема е когато някой си спре МПС-то по начин посочен на картинката, и особено ако комшията ми по гараж си е оставил колата на рампата пред гаража. Е тогава е меко казано гърч да си паркирам колата в гаража. Играя си на вдигане на чистачки, бележки и др. все учтиви начини. Същото го практикува и съседа от другата страна на трафопоста. До тази неделя. Прибираме се от разходка с децата и едно Г3 ГТИ цъфнало пред трафопоста. Спираме си на рампата и отивам и му дигам чистачките, когато някой извика "Ей Коп...енце" стой там". Седя си, но понеже децата щъкат постоянно (2г.) и държа едното на ръце. Та слиза един батка, готов на саморазправа и се завърза спор кой как да спира, пречи или не пречи и тн...поспорихме с него, с жена му (вероятно) и още един човек, които седяха на прозорците и се включваха от там епизодично. Както и да е и двамата прекалихме с приказките тогава, а можеше тихо и кротко да се разберем без викове и тн...
От неделя вечер обаче пред трафопоста седи една синя хондичка комби с бургаска регистрациийка, предницата и е половината пред гаража ми. Има си бележка под чистачката, но си вкарвам теория,че може и нарочно да е спряна там от същите хора дето спорихме с тях в неделя. Въпросът ми е как да разкарам наглото говедо от там - цивилизовано. НЕ цивилизовани начини имам много, от избутване, до "случайно" изтърван съединител маневрирайки пред гаража и забивайки се в него и тн...
Принципно според ЗДвП е спрял по начин че пречи на нормалното използване на гараж и особено ако съседа ми си е там, аз не мога да изляза (на дясно 100%, на ляво със зор).
Как седят нещата с викането на "паяк" да вдигне МПС, което не е в синя, зелена или тревна площ?
Вариант да си извикам пътна помощ и да го преместя Гоподина на друго място пак пред блока?
Събирам идеи само....