Аз си поднових книжката около Нова Година. Излязоха някакви стари актове. Никой дори и не ми намекна, че трябва да ги плащам.
Май нещо са те изпързаляли.
Някой получавал ли е писмо от НАП за неплатени актове?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Някой получавал ли е писмо от НАП за неплатени актове?
Сменях книжка преди няколко месеца и излезе фиш за 20 лв написан ми два месеца преди това,преди да го платя даже документите не ми приеха за обработка ! Преди мен на някакви им сборуваха 200лв за актове и ги пратиха да си ги оправят,не платиш ли няма документи което е похвално и така трябва да бъде 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Пропуснах да напиша, че моите бяха доста старички, поне 5-6 годишни, ако не и повече.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Не са ти намекнали защото цялата им работа е била немърлива! Както казах, като минат 2 години задълженията се прехвърлят към НАП. КАТ не ги събира а трябва да се ходи в НАП. От КАТ са длъжни да те уведомят и да не ти приемат документи за подновяване, докато не си платил всичко и не представиш необходимите документи!Това, че сега не си ги платил значи, че ще ги платиш на друг етап... Най-вероятно след 10 години когато пак подновяваш документи :)
И моя фиш беше на 10 години...
Поздрави
И моя фиш беше на 10 години...
Поздрави
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
dobrin написа:Давността е петгодишна ... Сам можеш да сметнеш кога изтичат петте години.
Значи ей тоя колега наистина само е набеден за адвокат щом твърди, че давност има

Мисля, че трябва изрично да им подадеш молба да отпаднат. Нещо подобно беше. Не си казват сами и не отпадат сами.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Аз до колкото знам давност имат актове, които не са връчени. Ама може и да не съм прав в случая. Знам само, че ме накараха да си платя 20 лева фиш в НАП, и ми връщаха два пъти документи заради това.. :) Може и да сте прави, dobrin все пак е юрист наистина. Макар, че не уточнява за всички актове ли се отнася.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Точно обратното.. имат давност тези, които СА връчени. От датата на връчването започва да важи наказателното постановление.
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Дори за убийство има давност (макс 52г.). Актовете не правят изключение, без значение дали са връчени или не. Има възможности за прекъсването й, но...
Най- вероятно са те врътнали от НАП- а. След изтичане на давностния срок, задълженията по стари актове остават при тях като непогасени, но не могат да предприемат нищо срещу теб. В системата им ще останат такива докато на добра воля не си ги платиш. Няма да ги изчистят от там преди това и винаги ще се правят на ударени за да ги съберат, и винаги като опреш до НАП за нещо ще си говорите за тях
P.S.
В НАП по адресна регистрация може да се подаде Искане за издаване на Удостоверение за наличие или липса на задължения (по чл.87 май беше). Официално излиза до 7 работни дни, но при добро желание резултатите могат да ги предоставят веднага. Неофициално(да се разбира без печат и подпис, а не срещу бонбони). Та в Удостоверението лъсват всички задължения.
Погасените по давност са най от горе и срещу тях си пише кога и защо.
Най- вероятно са те врътнали от НАП- а. След изтичане на давностния срок, задълженията по стари актове остават при тях като непогасени, но не могат да предприемат нищо срещу теб. В системата им ще останат такива докато на добра воля не си ги платиш. Няма да ги изчистят от там преди това и винаги ще се правят на ударени за да ги съберат, и винаги като опреш до НАП за нещо ще си говорите за тях

P.S.
В НАП по адресна регистрация може да се подаде Искане за издаване на Удостоверение за наличие или липса на задължения (по чл.87 май беше). Официално излиза до 7 работни дни, но при добро желание резултатите могат да ги предоставят веднага. Неофициално(да се разбира без печат и подпис, а не срещу бонбони). Та в Удостоверението лъсват всички задължения.

- VWEzioAuditore
- Автомобил: VW GOLFIII
- Двигател: 1.6 1997
hooligans написа:anonym0us написа:Ако питаш мен, до колкото ми каза комшията когато е купувал колата от Шоурума преди 2 години (Става въпрос за Мерцедес S500 от новите 2010 година. ) Писали са му га някаква категория N1 дефакто се води двуместна, (тип баничарка, служебна) и си я кара така, и данъка му е много ама много евтин. Е според вас справедливо ли е? Според мен не! Не му завиждам, има пари ама ние да не имаме повече от такива като него?! Ай сиктир!
Що говориш глупости от рода на "една жена ми каза"?
Хайде на бас, че данъка му е доста пъти над 24лв!
Колегата казва истината, не го смъмряи така без да си сигурен защото и аз съм чувал доста такива истории и никой сиромах не се е възползвал от тези тарикатлъци а по скоро са хора с коли над 400 коня и се получава така,че уж всички сме равни ама някои са по равни в тази държава.В кой свят живеете хора в коя държава.Направо ми се повръща от тоя преход.(Най общо казано:) )
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Айде и аз да се изкажа по въпроса....за да внеса още по голямо объркване...преди 5 или 6 години намерих в пощенската си кутия честитка да се явя в Кат стая еди коя си защото еди кога си в еди колко си часа съм извършил заснето с камера нарушение...естествено отебах системата не защото съм разбойник а защото това крайно несериозно като отношение...две или три години по-късно ходих да си сменя книжката ...нищо не излезе ..след това ходих да си платя първия акт ...пак нищо...така че излиза че акта не ми е връчен и следва че също е отпаднал....
Аз ходих вчера във НАП че ми трябваше един документ че съм чист отвсякъде....да ама ми лъснаха 2 фиша през 2011г.Ако подам молба за заличаване поради давност ще минат поне 4-5 месеца преди да ги изчистят от документа.Толкова е времето им за разглеждане и вземане на решение...
Така е направено че да си платиш ако ти трябва спешно.После естествено абсурд да ти ги върнат...Води се по чл 87 този документ.Всеки може да си провери във близкото поделение за да не остане изненадан.Безплатно е.

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Очаквам с интерес развитието по въпроса понеже според мен момента с подаването на заявление за отпадане на задължения по давност вече мина,и каквото има за плащане се маха само с....плащане 

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Давността тече от датата на фиша. Ако ти изпратят напомняне, започва да тече нова давност от момента на напомняне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вълчан написа:.После естествено абсурд да ти ги върнат...В.
Е как да ти ги върнат като ги дължиш?!? Това че не могат да ги изискат, не значи че не ги дължиш - внимавайте в данъчното като внасяте пари - ако сте внесли повече и имате задължения, макар отпаднали по давност, удьржат се и няма да ги върнат.....
Върни се в “ОФФ-Топик - други”