Качеството в Германия и качеството в Бг?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 12 апр 2007 10:03

Бре техника made in germany реално няма от 10 години вече. Че ако не са и повече. Дори и любимата марка става китайска доколкото четох тука преди. Хората да не са луди да дават 3000-5000 евра заплата на човек в завод като могат да минат с 200 300 долара примерно? :roll: Тия от завода на VW що протестират? :roll:
А пък надписите никога не ги взимам насеризно. Изнесена продукция, заводи... със стари щампи може би или нарочно. :roll:
Grundig къде се прави вече? :roll: Отдавна не съм се интересувал от тях.

Последна промяна от black` на Чет 12 апр 2007 10:06, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 12 апр 2007 10:05

Мога да кажа как се прави тая врътка с частите за компютри/и доколкото съм чувал и с всичко друго е така/.Никой не прави специално за БГ лоши неща.Просто на края на конвейра има качествен контрол който разделя стоката по класове -1,2,3.....Високите класове отлитат за САЩ , малко по-ниския за Европата и от там нататъка се мята по веригата.Отново казвам никой целенасочено не го прави това нещо ,ама просто ниския клас качество струва и по-ниски пари-а сега се сетете наще търговци кое ще купят :lol:

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Чет 12 апр 2007 10:08

Rabbit_TDI написа: ,ама просто ниския клас качество струва и по-ниски пари-а сега се сетете наще търговци кое ще купят :lol:
представям си у сомалия кой клас отива ;)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 12 апр 2007 10:10

bobo7 написа:
Rabbit_TDI написа: ,ама просто ниския клас качество струва и по-ниски пари-а сега се сетете наще търговци кое ще купят :lol:

Тия там сигурно въобще не достига работеща техника до тях. :shock

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 12 апр 2007 10:12

black` написа:
bobo7 написа:

те имат ли ток там бе? :shock

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Чет 12 апр 2007 10:12

баси жал ми стана за тях

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 12 апр 2007 10:17

Бе да ви кажа сигурно няма кой знае колко класове/за компютри в книгата на чичо Том се споменаваше 4 до 5 класа / така че при нас май ходи квото и при тях 4 или 5.Тъй че жалети повече нас :cry:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 12 апр 2007 10:18

bobo7 написа:баси жал ми стана за тях

Изображение

No Comment

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 12 апр 2007 10:31

Rabbit_TDI написа:Бе да ви кажа сигурно няма кой знае колко класове/за компютри в книгата на чичо Том се споменаваше 4 до 5 класа / така че при нас май ходи квото и при тях 4 или 5.Тъй че жалети повече нас :cry:

Може и да има нещо вярно, а може и да е тотална заблуда. Това нещо чичо Том едва ли го е виждал... Това са си производствени процеси които едва ли някоя уважаваща се фирма ще изложи на публичен показ. :wink:
От друга гледна точка елементите са същите, всичко е същото. Как според тебе може да се установи кое качество е стоката, без да се тества поне 2-3 години? :roll:
Едвали в завода ги тестват толкова обстойно за определяне на качеството... А и това е много голяма продукция. Надали някой се занимава да тества всичко което излиза, че даже да ги дели и по класове. :roll: Просто може да си наслагат елементите и като ходиме да си купуваме нещо хвърляме боб... :lol: И според мен както ние метаме боб, така и в Америка и в ЕС метат боб като си купуват техника. Гаранция няма при положение че не изпитват всичко. 8)
А това за парите айде нема нужда...
Щото техниката в САЩ е по-евтина или на същите цени като тук, и в ЕС също е по-евтина. Демек по тая логика излиза, че те купуват по-големите боклуци от нас. :shock :lol: :lol: :lol:
Тука когато хората даваха по 500 лева за ГСМ-и, бях на екскурзия и по европа ги даваха същите "супер нови модерни" телефони изложени на витрини за 0f, 0DM, и тн. и тн. Само с 6 или 12 месеца договор и някакви смешни пари за таски. Скоро такова нещо за съжаление няма да видим в БГ. :(

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Чет 12 апр 2007 11:54

Не може да се говори за качество при електроника, която се 'печата' като вестник. Изпитанията са типизирани и автоматизирани, доколкото ги има, и не мисля, че всичко, което 'слиза' от конвейера, е изпитано 100% функционално - просто няма как. Ама затова примерно телефон, в който има няколко доста мощни процесора струва 400-500 лева, а апаратура с един прост микроконтролер, дето няма и 1/10 от изчислителната мощ на същия тоя телефон струва няколко пъти повече. Затова има и ДВД плеъри за по 100 лева. Ама ако човек иска нещо истинско, трябва да се 'бръкне' надълбоко... Между другото няма значение къде е правена техниката - и германците могат да правят боклуци, и китайците могат да правят супер качествена техника. Бтв в България също се прави доста добра промишлена апаратура...

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 12 апр 2007 13:21

black` написа:
bobo7 написа:представям си у сомалия кой клас отива ;)

Това не знам потвърждение ли е или опровержение - ЦЪК

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 12 апр 2007 13:26

gr_kanev написа:
black` написа:
bobo7 написа:представям си у сомалия кой клас отива ;)

Това не знам потвърждение ли е или опровержение - ЦЪК

по скоро Photoshop..../предполагам на всички е ясно/

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 12 апр 2007 18:17

Не мисля, че големите фирми на запад могат да си позволят лукса да категоризират вид стока от един и същ модел според пазара, където тя ще се продава. Административния разход за такава тактика е прекалено голям и неоправдан. Единствено може би в бизнеса с процесори може да се наблюдава нещо подобно, но там процесора още от началото е от един и същ wafer и според качеството на материала излизат различни по скорост процесори, но в крайна сметка крайния потребител си купува точно 2,5 ГхЦ процесор, който и на опаковката го пише, че е 2,5-ица. 3 ГхЦ е естествено по-скъп, макар и от една и съща "заготовка" произведен.

Според мен проблема идва от другаде (макар и да не съм запознат с БГ икономика, предполагам, че) - в немското ценообразуване има едно перо, което специално се използва за случай на рекламация. Сиреч при дотастъчно голям брой продажби купувачите с изрядни устройства плащат поправката на неизрядните, така че един производител може сравнително точно да калкулира с тази величина. Оттам идва и момента, че производителя или продавача мога да дават по дълга гаранция (друга бира е, когато е срещу добвака в/з цената)

Това накратко, естесвено темата е прекалено обширна, и не е за форум а за маса :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”