Какво знаем за Аспартам-а?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Какво знаем за Аспартам-а?

Мнениеот VW-fenka » Пон 23 мар 2009 23:08

веселин написа:Шшшшшш , стига с тая параноя - пийте по 100 гр хубава домашна ракия - може да не ви се вярва , но е отличен детоксикант :да:

Така си е ! :да: Както написах и горе.... когато се прекалява тогава е лошо !
Браво, забравих да пиша за ракията :Mr Green Fun :beer

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 24 мар 2009 12:02

А реално има ли някаква държавна служба или нещо си там дето да следи дали съдържащите се в храните Е-та са написани на опаковката (естествено да има и лаборатория която да прави изледванията)....що си мисля ,че най-отровните просто не се пишат?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 24 мар 2009 12:52

Имаше такава дискусия по bTV миналата седмица, на практика няма държавен стандарт за описване на тези добавки на етикета на продуктите.
Мисля работят по въпроса, дано не се потули.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 24 мар 2009 13:40

офффф- така и предполагах. Много се жегнах напоследък по повод храните и най-вече за тези които се водят специализирани за деца - един пример: рекламата на данонино ,дето се препоръчвало от БЪЛГАРСКАТА ПЕДИАТРИЧНА АСОЦИЯЦИЯ и съдържал 4 чаши мляко и било много полезно за децата и т.н. Незнам дали сте го опитвали ,ама по-скоро съдържа 4 чаши гипс. 99% със сигурен ,че това не е полезно за децата ни ,а даже е вредно! Търсих я аз тази асоцияция за обяснение..писах емеили ,ама глас в пустиня. Според мен тази асоцияция трябва да се даде под съд. Ровейки из нета попаднах и на това , че такава асоцияция просто не съществува mhihi или по-точно е препоръчвала продукти преди да е съществувала (обърках се вече)

А, и за още нещо фрапантно се сетих : Всеки педиатър, препоръчва на бебетата да не се дава минерална вода или ако се дава такава ,то тя да бъде с малък коефициент на мирерализация.Направо ти казват: "В бебешките магазини продават Aqua Diva дето е много подходяща. Това е вярно, в бебешките магазини я има и я препоръчват и в магазините ,обаче като видиш етикета на и ти става лошо,защото тази вода е с най-високият коефициент на минерализация който съм виждал (по-висок и от на девин минералната (не изворната)) абеее..

А в град Хисар ,на всеки от изворите имаше табела ,че водата докато е прястна съдържа радон и направо си пишеше ,че редосната и употреба е забранена....Знаите ли кога ги махнаха табелите? Когато в България дойдоха на лечение деца от Украйна ,които са пострадали от аварията в Чернобил ...е какво лекуваме ги с радон :cry:

Абсурди :cry:

п.п. Много много се отклоних от темата ,ако искате ми резнете мнението ,ама просто ми трябваше отдушник вече

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 24 мар 2009 13:59

Това е жалката истина - съвремения човек, няма как да избяга от вредните влияния на химията....

дали е в храната, въздуха водата или лекарствата - това е, който иска да живее природосъобразно да бяга в тибет :)

фармацията е най-силната индустрия в света и подчинява на себе си всички!
масово човека не става по-здрав от всички лекарства, добавки и прочее химии с които се тъпче, а става само зависим и по-болен .....

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 24 мар 2009 14:11

Статията за аспартама е написана абсолютно непрофесионално,без цитати на автори,без статистически данни и показатели!!!...тоест не може да се възприема като вярна...и като добавим смешните определения на някои заболявания като например системен лупус то става ясно,че всичка е писано от пълен профан в медицината!!!...За мен статията е търговска поръчка!!!Нищо повече!!!И ако изхождаме от определението,че науката започва там където очевидното придобива цифров израз,то тази статия е всичко друго,но не и научна...а щом не е научна в чисто медицински аспект тя не може да се възприема насериозно!Тематиката е много,много специфична и затова предлагам да не се продължава по тази тема....просто не е за публичен форум.....

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Вто 24 мар 2009 14:15

Anbuch написа:офффф- така и предполагах. Много се жегнах напоследък по повод храните и най-вече за тези които се водят специализирани за деца - един пример: рекламата на данонино ,дето се препоръчвало от БЪЛГАРСКАТА ПЕДИАТРИЧНА АСОЦИЯЦИЯ и съдържал 4 чаши мляко и било много полезно за децата и т.н. Незнам дали сте го опитвали ,ама по-скоро съдържа 4 чаши гипс. 99% със сигурен ,че това не е полезно за децата ни ,а даже е вредно! Търсих я аз тази асоцияция за обяснение..писах емеили ,ама глас в пустиня. Според мен тази асоцияция трябва да се даде под съд. Ровейки из нета попаднах и на това , че такава асоцияция просто не съществува mhihi или по-точно е препоръчвала продукти преди да е съществувала (обърках се вече)

Прав си колега .Точно вкус на гипс има :) Аз се чудех на какво ми напомня :lol: Жалка картинка.Контрол никакъв.В момента съм в Холандия и мога да заявя че Данонино има съвсем друг вкус.Доста по добре е от нашето.Що тъй :gruebel

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 24 мар 2009 14:24

joker написа:...За мен статията е търговска поръчка!!!Нищо повече.....

така е поръчка - 100% на конкуренцията
няма съмнение
не пийте аспартам щото е вреден, пийте нашето то е по-добро?

и на кого е търговката поръчка, докторе ??? на кой търговец на сладости, че ми убягна ????

още преди 10 че и повече години всички производни на аспартама са забранени от Американската асоциация по лекарствата и храните, малко след това във франция и холандия, а у нас по същото това време рекламираха Степ с нутрасуит......

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Вто 24 мар 2009 14:43

Аспартама си е вреден и си има доста сайтове дето ми говорят с факти и на "научен" език. Ма аз съм беден и си го ям.Като ми се допие бозица например си купувам и там е бъкано с аспартамче.
То има фирми дето правят чисти храни,но са доста скъпи.Все пак не взимам 3-5 хиляди лева на месец,че да си позволя яйца по 1-2лева да кажем и хляб 300гр по 2лева.
То е изчислено да умрем точно тогава,когато трябва да взимаме пенсията,но аз ще издържа напук.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 24 мар 2009 15:22

One написа:
joker написа:...За мен статията е търговска поръчка!!!Нищо повече.....

така е поръчка - 100% на конкуренцията
няма съмнение
не пийте аспартам щото е вреден, пийте нашето то е по-добро?

и на кого е търговката поръчка, докторе ??? на кой търговец на сладости, че ми убягна ????

още преди 10 че и повече години всички производни на аспартама са забранени от Американската асоциация по лекарствата и храните, малко след това във франция и холандия, а у нас по същото това време рекламираха Степ с нутрасуит......

Абе те и с холестерола се борят ама жулят като луди бекон(сиреч пържена сланина с малко месо по нея) с яйца и хамбургери.....и дебелеят на поразия с всички останали последствия за здравето !!!Апропо ...и ядат генно модифицирани храни(срещу които Европа се бори!) от които след 20 години на мъжете гърдите стават като на Памела Андерсън...

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 24 мар 2009 15:28

VW-fenka написа:
веселин написа:Шшшшшш , стига с тая параноя - пийте по 100 гр хубава домашна ракия - може да не ви се вярва , но е отличен детоксикант :да:

Така си е ! :да: Както написах и горе.... когато се прекалява тогава е лошо !
Браво, забравих да пиша за ракията :Mr Green Fun :beer

Ти както винаги си най-точна....!!!Няма отровно вещество...има токсична доза!!!!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 24 мар 2009 15:40

joker написа: Абе те и с холестерола се борят ама жулят като луди бекон(сиреч пържена сланина с малко месо по нея) с яйца и хамбургери.....и дебелеят на поразия с всички останали последствия за здравето !!!Апропо ...и ядат генно модифицирани храни(срещу които Европа се бори!) от които след 20 години на мъжете гърдите стават като на Памела Андерсън...

да де - "борят" се с холестерола
а аспартама е ЗАБРАНЕН - има разлика

а за генно модифицираните храни....... ами например знаете ли че :

микровълновите фурни - променят клетъчната структура на поставените и облъчени в тях продукти - демек освен да ги подгряват ги и модифицират на клетъчно ниво.... готино нали ?

който има микроспоп може да види структурата на клетките в парче месо примерно преди и след микровълновата както и от нормална фурна :)

та и да не папкате генномодифицирани храни - едно минаване през микровълновата ви носи същите благинки :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 24 мар 2009 16:29

ти затова ли прибра микровълновата бре :(

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 24 мар 2009 16:50

LILO&STICH написа:ти затова ли прибра микровълновата бре :(

бих я изхвърлил на боклука с чиста съвест ако не ми беше подарък от теб :)

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Вто 24 мар 2009 17:17

не знаех, че с микроскоп можеш да видиш генните, но човек се учи докато е жив :banghead:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”