Направи стратегя за битка и действай... разбери колко са ако можеш, изследвай от къде минават,къде спят, имай на предвид, че сега май/юни/юли им е размножителния период и ше направят дабъл, да не е и трипъл..
Според мен най добре е да се обадиш на фирма за борба с вредителите и да ги оставиш да се справят с гаранция..
Успех!
Молба за съвет-как да се преборя със съсели в къщата???
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Молба за съвет-как да се преборя със съсели в къщата???
Нищо не помага, особно когато вилата е в гората! Каквото и да правиш, след време се настаняват ново семейство и старата песен на нов глас. Ядем дървото от 95та год, имаме вила в планината над с. Томпсън, просто няма отърванка от тез животинки, не мисля че могат да ти заразят детето с нещо освен ако не го охапят, а тва ми се вижда доста трудно, освен ако не ги гони да ги лови с голи ръце, а дори така е много трудно и почти невъзможно да го хванеш, така че според мен това със заразите не би трябвало да те притеснява, по-скоро неудобството от шума които създават, докато играят футбол с черупки от орехи и лешници
. Другото неприятно, е че носят много бълхи и влизат в къщите като прегризват тавана, който е направен от шперплат! За мен лично това са най-големите проблеми които създават.
С професионална фимра ще ти се решат проблемите, само че не за дълго, имай го в предвид, дори всички съсели в околноста да избият, след половин година са се настанили новото семейство, а като женската ражда, ражда по 10-15, така че отърване няма! Единствения вариант е да живеете там постоянно (плашат се от шума, но тези честотните свирещи чикии не помага изобщо!), ако не сте там, просто забрави за изтребването им 1 път за винаги, просто няма как да стане, когато вилата е необитаема, веднага ще се нанесат новите!

С професионална фимра ще ти се решат проблемите, само че не за дълго, имай го в предвид, дори всички съсели в околноста да избият, след половин година са се настанили новото семейство, а като женската ражда, ражда по 10-15, така че отърване няма! Единствения вариант е да живеете там постоянно (плашат се от шума, но тези честотните свирещи чикии не помага изобщо!), ако не сте там, просто забрави за изтребването им 1 път за винаги, просто няма как да стане, когато вилата е необитаема, веднага ще се нанесат новите!
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Фирмите не дават гаранция, искат 120 лв. за идването и ако не изчезнат съселите нищо-дал си 120 лв. залудо. Все пак ще пробвам да ги гоня, вилата я имаме около 15г. и сега за първи път имаме проблем, така че имам надежда че ако ги изгоня може да не се нанесат толкова бързо други. А и не сме в гората, по-скоро сме в полето. Заредил съм се с капани и отрови и утре отивам и почвам да залагам нещата. Ще видим какво ще стане, ще пиша по някое време като има някакъв резултат. (надявам се да е положителен)
П.П. А за заразяването точно това имах предвид-не пряко, ама пренасят бълхи, пикат навсякъде, мирише...гадна работа.
П.П. А за заразяването точно това имах предвид-не пряко, ама пренасят бълхи, пикат навсякъде, мирише...гадна работа.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
По принцип изглеждат много сладко
но са си гадове, при теб дано има повече успех, ние сме в гората и е ужас, няма отърванка и вече им свикнах, че са си там...

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
dlug написа:П.П. Половера...вече почнах да обмислям едно финансиране на пътя Кърджали-вилата и обратно с едно убаво пиене и ядене срещу една двудневна визитация на котката ти плюс бонус ловна тренировка
Проблем няма от моя страна, но вилата е на язовир Студен кладенец - вилна зона Дарец. Дотам се ходи 25 км. с кола до брега на село Калоянци, после още 3 4 километра по вода с лодка до вилата. Ако ти се опиташ да качиш котката в лодката без да полудее и да те издере няма проблем

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
zografski написа: (плашат се от шума,
Една яка ситема на MAX ...ДОКО ДОКО да не спира...Или ще ги изгониш или тебе ще изгонят от селото.

То не е за смях ама ми развеселихте ,калпавата понеделник сутрин.
Имам такова...свърши си работата и сега не го ползвам http://www.ebay.co.uk/itm/Pestban-Animal-Chaser-Ultrasonic-Cat-Garden-Scarer-Deterrent-Repellent-Dog-Rats-/161622781258?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item25a177ed4a
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Съжалявам, че спамя темата на колегата. Аз съм в подобно положение - къща в строеж. Зидария тип сандвич - две прави четворки и по средата стиропор. В една от пролуките са се намърдали врабчета и си дълбаят гнездо... За котка е абсурд - стената е отвесна. За стигане на тая височина и замазване на пролука също е трудно. Над осем метра е височината от земята... Трябва да направя скеле до средата и оттам нагоре със стълба...
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
И аз се записвам за темата. Имам същия проблем на вилата. По едно време съселите изчезнаха и тогава установихме, че са прескачали от клоните на един орех, който е в непосредствена близост до къщата. Понеже клонът на дървото вече опираше в покрива и го отрязахме и от тогава изчезнаха. После клона пак се доближи до къщата и съселите отново дойдоха. Нямат морене тези гадове. Татко ги мореше много успешно с прашка - качва се на тавана и дебне. Като се появи някой и му пуска камък с прашката и до там. Ама аз нямам това време. И сега имам съсели на тавана. Колонизирали са се в междина между циглите и сачака. Правят си гнезда и раждат в нещо като пух. Големи са гадини. Веднъж утрепах един с въздушната пушка. В тъмното забелязах един, че се качва доста успешно по външната стена на къщата (ронена мазилка). Грабнах въздушната и го оставих там. Няма обаче масово спасение. Трябва да се трепят един по един. чувал съм, че отрова не спасява нещата.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз предпочитам да имам съсели, отколкото змия в къщата 

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Шума от жената ще прогони съселите, а команда от жената ще унищожи смока
иначе повече няма да я видиш там( жената) 

- dlug
polovera_9n3 написа:dlug написа:П.П. Половера...вече почнах да обмислям едно финансиране на пътя Кърджали-вилата и обратно с едно убаво пиене и ядене срещу една двудневна визитация на котката ти плюс бонус ловна тренировка
... Ако ти се опиташ да качиш котката в лодката без да полудее и да те издере няма проблем....
Е..шегувах се като цяло, макар че сериозно ми мина през акъла

Минах през вилата зареден с всякакви капани. Най-учудващото е, че миналият път бях сложил две капачки от буркани с малко ядки и отрова. Сега не намерих никаква следа от гадинките. Все още не смея да се зарадвам и да си помисля че са си отишли. За всеки случай сложих 3-4 вида капани плюс отрова на 4 места. От няколко места чувам, че тази отрова (като пластелин, опакована в малки пакетчета, по 10 броя в по-голям плик) била доста ефикасна специално срещу съселите. Другата я подминавали, но с тази имало успех. Ще изчакам седмица да видя какво се случва и ще стискам палци
Искрено ти желая успех
Един познат военен в пристъп на лудост от шума от чопленето през нощта, изпразнил пълнителя на Макаровия по тавана /гредоред/
На сутринта Бейрут в спалнята

Един познат военен в пристъп на лудост от шума от чопленето през нощта, изпразнил пълнителя на Макаровия по тавана /гредоред/

На сутринта Бейрут в спалнята

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Не се занимавай с глупости...сложи цимент върху кори с малко среда от хляб. После ще ги събираш препарирани 

- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Има ли развитие по темата със съселите?
- dlug
Здравейте,
неееееее...още шавам
Все още не смея да се зарадвам и си трая, ама по всичко личи, че няма присъствие на гризачи в къщата. Този уикенд смятам да отида малко да си почина на спокойствие и отново да се убедя, че няма нежелани нашественици. Иначе родителите ми ходиха миналият уикенд и е било спокойно. Капаните които бях наслагал са празни. Очевидно отровата е била причината за напускането. Ще стискам палци така и да си остане.
неееееее...още шавам

Все още не смея да се зарадвам и си трая, ама по всичко личи, че няма присъствие на гризачи в къщата. Този уикенд смятам да отида малко да си почина на спокойствие и отново да се убедя, че няма нежелани нашественици. Иначе родителите ми ходиха миналият уикенд и е било спокойно. Капаните които бях наслагал са празни. Очевидно отровата е била причината за напускането. Ще стискам палци така и да си остане.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”