Проблем с етажна собственост и разходи за общи части

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Re: Проблем с етажна собственост и разходи за общи части

Мнениеот nurv » Чет 18 юни 2015 12:55

vucata написа:2ро противоречиш-хем няма проблем и всичко е окей, хем колегата се е набил в ПРОБЛЕМНА кооперация...Я ми го разясни това ...от къде и защо идва, и аджеба няма ли вариант да НЕ Е ПРОБЛЕМНА за хората? Никъде не съм сложил ВСИЧКИ под общ знаменател, лично аз съм бил месец и половина на такава длъжност, но ми дойде в повече с първата ми основна работа и се отказах. Има домоуправител и домоуправител. Защо банката е избрала тази фирма? Има адски много въпроси, които трябва да бъдат дискутирани за да се реши проблема.

Като се има предвид, че приблизително 2/3 от апартаментите се държат от банка е очевидно, че е защото инвеститора не е могъл да си покрие кредита. Не ти ли се струва проблемно? Към текущият момент аз не виждам вариант колегата да излезе с по-малки такси освен ако банката не се навие да покрива разходите за нейна сметка. Има такъв прецедент в ж.к.Дружба, гр. София. Все пак тя е заинтересована сградите да останат читави, за да може все пак да ги продаде в един момент. Питаш защо банката е избрала фирмата за управление ... Като начало за банката това е несвойствена работа (да управлява имоти). И като за край защото банката притежава приблизително 2/3 от всички имоти. Тоя линк дето си го дал не помага грам на колегата, а изяснява само, че незаетите апартаменти са освободени от плащане на такси. Спри да си съчиняваш и увърташ както на теб ти се струва правилно. След две седмици ще завеждам искове срещу двама като теб дето им се струва неразумно да плащат за покрив например щото са на първи етаж.

И за да стане съвсем ясно, че ЗУЕС не е измислица трябва да спомена, че дори МВР и Общината са длъжни да се съобразяват с решения на Общо събрание на етажна собственост.

Последна промяна от nurv на Чет 18 юни 2015 13:00, променено общо 1 път.

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Чет 18 юни 2015 13:00

Няма измъкване .Банката си лъска обекта с вашите пари пред нови купувачи вижте чисто, охрана, окосено хубаво и тн. това вдига пазарната цена на имота .

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 18 юни 2015 13:03

Дето, мето....да не ме устройва да ми се налага във входа да има охрана! 1во на този човек трябва да му се подсигурят нормално условия на труд. Това естествено ще увеличи разходите на всички(фирмата за охрана едва ли ще дойде да му сложи бутка, тоалетна и така нататък), а едва ли някой ще допуска този човек до личната си тоалетна...няма да ти обяснявам какво са нормални условия на труд, ти ги знаеш.
Сравнението ти е повърхностно, с цел заяждане !
2ро, ще се повторя със сметката за ток, която е фрапантна.
3то помпата за дренаж. Защо се е стигнало до ползването и?
Все въпроси на които отговор няма, или по точно не е търсен, освен от страна на колегата пуснал темата.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 18 юни 2015 13:31

Вуца, що не вземеш ти да отидеш на събранието вместо колегата и да ги наредиш само както ти си можеш ?
Сигурен съм, че и самолетния билет ще ти го бюджетират.

говориш много общи неща, погледни нещата така, ти имаш 1/100 от нещо. Друг има 66/100 от същото нещо. Мнозинството определя, ако то иска помпа, ще има помпа, точка. Ако не те кефи си търсиш нещо, което е 100/100 твое и тогава никой не може да ти каже да си купиш помпа.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 18 юни 2015 13:37

Вуцата, "спориш" като една истинска жена. Я бръкни в гащите да провериш дали има нещо или са само дупки!

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 18 юни 2015 19:17

Мършав, по-голяма жена от тебе аз не съм виждал в нито един форум....поне не се разхождам по форуми, да търся кой какво писал и да топя колегите, за да гледам сеир. Точно като някоя селска тетка си ! :cool :a045
В гащите ми има достатъчно, че дори и бяло сладко ако искаш мога да ти пратя :exclaim
И понеже си доказан с това, че всяка тема трябва да я усереш рано или късно....нека се върнем по същество !

"Правото на глас на всеки съсобственик в общото събрание на етажната собственост ще бъде изчислявано на база неговия дял в общите части на сградата, изчислен в проценти. Това означава, че собствениците с големи апартаменти ще имат “по-тежък” глас от собствениците на гарсониери и едностайни апартаменти. Те обаче ще имат и по-голям дял в разходите по поддръжката на общите части – за ремонти, преустройства и др."

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 19 юни 2015 8:57

аз за това писах 1/100. а не 1/144. Да предположим, че ти си с големия апартамент и дръжиш 1% от площта на тези 144 апартамента. Много малко вероятно е да са изкупени само големите жилища, така че тези 50-60 човека да имат по-голям дял от този на банката. Тогава нещата може и да са по-различни, ама надали.

nsfw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nsfw » Пет 19 юни 2015 15:11

Taш@к и мъди, не може да бъдИ - организират ново събрание за идната седмица :mhihi Явно мейл с "....ще обжалваме пред съда...." има желаният ефект :mhihi

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пет 19 юни 2015 15:24

Успех :) искай банката да поеме по-голям процент от разходите за нейна сметка.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”