penko_pulev написа:Имаше материал и сме заредили близо един тон джибра само за ракия но без анасон. Чакам си реда на 15-ти следващия месец. Дано стане хубава :)
Стискам палци, че при туй количество...

penko_pulev написа:Имаше материал и сме заредили близо един тон джибра само за ракия но без анасон. Чакам си реда на 15-ти следващия месец. Дано стане хубава :)
gergeto написа:Исконно българско,ритуал с подобаващо внимание и традиция: Дръвцата ,огъня, чаша винце със сеирджиите,които чакат резултата,скаричката на жар направена от парчета винкел и малко умения с електрожен от казанджията...Въобще неповторимо,идилия,класика.
kris11 написа:значи според описанието на penko_pulev - аз правя прекъсната дестилация
През 07 месец сложих :
•жълт кантарион (цвят) - 50 гр
•червен кантарион (цвят) - 50 гр
•риган (стръкове) - 50 гр
•мащерка (стръкове) - 30 гр
•мента (листа) - 30 гр
•карамфил (зърна) - 30 гр
Получи се приятен аромат.
forski написа:С какво овкусявате и омекотявате готовата продукция, кажете някой чалъм, кой как я прави?
mely написа:Брее прати малко за илач . То този билков елексир и за кашлица става/мащерка/ и за корем/жълт кантарион/за успокоение на нервата....и т.н
kris11 написа:Събота/ неделя крачим по походчета, до края на 09м на плаж с преход по пресечена местност в забранени гори военни. Нося си 200 гр шишенце надеджно охладено в чанта с 0,5л шешнца с лед. Я успея да вкуся глътка , я не .Уж вземат да опитват , не се спират
forski написа:И аз слагам глицерин, но честно казано не намирам никаква разлика от преди и след!
kris11 написа:значи според описанието на penko_pulev - аз правя прекъсната дестилация![]()
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: paagrio, S.Stefanov и 47 госта