Има много свестни, бъди сигурен !
И на мен ми е много странно, как някой се продават за нищо и никаква сума, но все пак разни хора-разни интереси, дет се вика ...
Даже, преди два дни, един колега от форума, без да ме познава, ми отдели достатъчно ценно време за съвети и ми предложи колата си за тест, за да преценя, дали ми харесва (без цел покупка !!!), просто коментирахме конкретният модел :)
Хвала на такива хора !!!
Бизнес по български
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бизнес по български
gergeto написа:...и напускайки БГ ми каза (беше около 1999-2000г.);От днес нататък на карта да я гледам БГ-ще я задрасквам.За него тази държава не съществува вече.
Добре е човек да е реалист и да знае къде се намира и какво как става. Казват, че е по-правилно да промениш себе си според реалността, а не да променяш света.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Реалист съм ,да защото вече се смятам за по-улегнал през годините,света не мога да го променя,НО ДА ПРОМЕНЯ СЕБЕ СИ СПОРЕД РЕАЛНОСТТА-това ми звучи(изхождайки от реалността в която живеем в нашта мила родина)като една стара поговорка-Преклонена глава ,сабя не я сече.
Това да промениш себе си според реалността,може би е верно за едни други народи при при които има закон и ред и живота там се ''случва'',докато при нас за съжаление живота ни всеки ден е една импровизация и реалността е такава каквато си я направим самите ние.
А реалността ,която аз виждам в БГ в момента е ,че всеки ''дърпа чергата'' към себе си и ако СИ НЯКОЙ НА ПОЗИЦИЯ в обществото, не се притесняваш за Закон и ред,защото можеш да ги променяш с мнозинство от приятели които си поставил на ''точното място и в точното време''.
Съжалявам,но това е реалността която виждам в БГ в момента.Поправете ме ако греша но...така е.
Това да промениш себе си според реалността,може би е верно за едни други народи при при които има закон и ред и живота там се ''случва'',докато при нас за съжаление живота ни всеки ден е една импровизация и реалността е такава каквато си я направим самите ние.
А реалността ,която аз виждам в БГ в момента е ,че всеки ''дърпа чергата'' към себе си и ако СИ НЯКОЙ НА ПОЗИЦИЯ в обществото, не се притесняваш за Закон и ред,защото можеш да ги променяш с мнозинство от приятели които си поставил на ''точното място и в точното време''.
Съжалявам,но това е реалността която виждам в БГ в момента.Поправете ме ако греша но...така е.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gergeto написа:Цитирам(след като люто се скарахме по телефона);Съжалявам,че се хванах да правя нещо с теб,от днес нататък спирам даже да разговарям с теб....
Хехе...я да позная...старата песен, разбрали сте се да делите баницата приблизително нещо като 80 на 20, но всеки е решил, че по- голямото парче е за мене си? Случва се...
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:gergeto написа:Цитирам(след като люто се скарахме по телефона);Съжалявам,че се хванах да правя нещо с теб,от днес нататък спирам даже да разговарям с теб....
Хехе...я да позная...старата песен, разбрали сте се да делите баницата приблизително нещо като 80 на 20, но всеки е решил, че по- голямото парче е за мене си? Случва се...
Не просто човека в началото не е вярвал ,че въобще ще има ''баница'',ама като му ''замириса''...
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
gergeto написа:Реалист съм ,да защото вече се смятам за по-улегнал през годините,света не мога да го променя,НО ДА ПРОМЕНЯ СЕБЕ СИ СПОРЕД РЕАЛНОСТТА-това ми звучи(изхождайки от реалността в която живеем в нашта мила родина)като една стара поговорка-Преклонена глава ,сабя не я сече.
Като казах реалист имах предвид твоя човек, който е напуснал България. Изявленията му са доста крайни и единственото, което ми идва на ума е, че като се е захващал с това, което е правил е бил идеалист или наивник. Докато не натрупаш зад гърба си някаква много сериозна сума, трябва винаги да предвиждаш лоши сценарии и да имаш някаква идея какво ще правиш. Класика е някой да си намисли каква дейност ще развива, следва вземане на заеми със залог всички възможни семейни имоти. И когато нещата закъсат следват тежки драми (разводи, емиграция, разболяване). Ако кажеш на такъв "внимавай" преди да е взел заема, ще ти отговори "аз мисля позитивно".
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Изинявай колега 777 за ''реалиста'',но не се задълбочих на пръв прочит ми прозвуча ''клиширано''.
Относно моя приятел и бизнеса му ,далеч не етака както разсъждаваш.Баща му се занимаваше с бройлери от ''тошово''време ,просто приемственост от баща на син.
Момчето заряза всичко не заради фалит(напротив ,започна нещо ново в Испания с доста завиден капитал),а защото се сблъска с ''двойния аршин''в закона.
Докато бил един ден на българо -турската граница ,неволно става свидетел на ''внос на ОХЛАДЕНИ бутчета''Влиза тира от Турция,дори не е хладилен,разтоварва се на близка асфалтова площадка,поема се товара от БГ камион,пак не е хладилен и заминава в неизвестна посока.Виждаш ,че за хигиена и спазване на условия за съхран.дума не може да става а оттам предполагам се сещаш и как контролира ДВСК.Подчертах охладени,но пропуснах да кажа че на практика месото е ''шоково замразено''.Когато вноситела го декларира охладено това означаваше поне тогава че стоката е закупена от БГ търговец на едро и е придружена с необходимите документи...
След като е направено видео и изпратено заедно с запитване до зем. министерство,след дълго чакане моят приятел получи отговор-не са установени нарушения -нито по транспортирането ,нито по документи и т.н...
За тези около два месеца мисля докато чакаше резултата от проверката ,на моят приятел му беше отказано в птицекланицата да се правят бълг. пилешки разфасофки..
В същото време магазините в БГ постепенно бяха ''залети''от вносни пил.бутчета на безпрецедентна цена на дребно...Моят приятел се помъчи още някоя и друга година да продължи да се бори,дори добави към производството си и ;производство и селектиране на яйца...Спомняте си и снежно белите френски и турски яйца по магазините...вноса по познатата схема... А се замислете кво сме яли,и може би още ядем.За незапознатите да кажа ,че в бутчето на пилето е събран най-много токсин от лекарства,смески и т.н.,затова специалистите наричат бутчето-''кошчето'' за боклук на пилето...Цял роман написах ..мама му стара.Извинявам се...
Относно моя приятел и бизнеса му ,далеч не етака както разсъждаваш.Баща му се занимаваше с бройлери от ''тошово''време ,просто приемственост от баща на син.
Момчето заряза всичко не заради фалит(напротив ,започна нещо ново в Испания с доста завиден капитал),а защото се сблъска с ''двойния аршин''в закона.
Докато бил един ден на българо -турската граница ,неволно става свидетел на ''внос на ОХЛАДЕНИ бутчета''Влиза тира от Турция,дори не е хладилен,разтоварва се на близка асфалтова площадка,поема се товара от БГ камион,пак не е хладилен и заминава в неизвестна посока.Виждаш ,че за хигиена и спазване на условия за съхран.дума не може да става а оттам предполагам се сещаш и как контролира ДВСК.Подчертах охладени,но пропуснах да кажа че на практика месото е ''шоково замразено''.Когато вноситела го декларира охладено това означаваше поне тогава че стоката е закупена от БГ търговец на едро и е придружена с необходимите документи...
След като е направено видео и изпратено заедно с запитване до зем. министерство,след дълго чакане моят приятел получи отговор-не са установени нарушения -нито по транспортирането ,нито по документи и т.н...
За тези около два месеца мисля докато чакаше резултата от проверката ,на моят приятел му беше отказано в птицекланицата да се правят бълг. пилешки разфасофки..
В същото време магазините в БГ постепенно бяха ''залети''от вносни пил.бутчета на безпрецедентна цена на дребно...Моят приятел се помъчи още някоя и друга година да продължи да се бори,дори добави към производството си и ;производство и селектиране на яйца...Спомняте си и снежно белите френски и турски яйца по магазините...вноса по познатата схема... А се замислете кво сме яли,и може би още ядем.За незапознатите да кажа ,че в бутчето на пилето е събран най-много токсин от лекарства,смески и т.н.,затова специалистите наричат бутчето-''кошчето'' за боклук на пилето...Цял роман написах ..мама му стара.Извинявам се...
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Гадни номера. За жалост с мафията може да се бориш единствено, ако си по-силна мафия - на държавно ниво трябва да си диктатор. А както знаем всички се борят за "демокрация", т.е. обратното на диктатура. И мръсотиите процъфтяват.
Не случайно на руски в началото на прехода наричаха американските бутчета "ножки Буша" (крачетата на Буш) на името на президента Джордж Буш - старши.gergeto написа: в бутчето на пилето е събран най-много токсин от лекарства,смески и т.н.,затова специалистите наричат бутчето-''кошчето'' за боклук на пилето.
Още тогава ми казваха колко са вредни и токсични тези бутчета.

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Ами като си го представя това пилешко бутче с размери на задно заешко,а пък за 10 мин.във фурната как става супер крехко ,чак кокала се отделя от ''месото''представям си какво е това ''месо''.
За сравнение с домашна селска кокошка на същата възраст и дума не може да става-нито на размери,нито като вкус.
Започнахме да се научаваме на потребителска култура ,но все още поглеждаме към по-евтиния вариант,не само на месото но и въобще на повечето стоки.Дано започнем да оценяваме все повече качеството и безопасността и после да гледаме цената,иначе още дълго време ще бъдем кулинарното ''кошче за боклук''на Европа,че и на Америка.
п.с.Не искам да кажа,че за мен цената не е от значение,но когато децата ми се хранят с това което съм избрал от магазина,предпочитам количеството да е по-малко,но да е по-качествено.
За сравнение с домашна селска кокошка на същата възраст и дума не може да става-нито на размери,нито като вкус.
Започнахме да се научаваме на потребителска култура ,но все още поглеждаме към по-евтиния вариант,не само на месото но и въобще на повечето стоки.Дано започнем да оценяваме все повече качеството и безопасността и после да гледаме цената,иначе още дълго време ще бъдем кулинарното ''кошче за боклук''на Европа,че и на Америка.
п.с.Не искам да кажа,че за мен цената не е от значение,но когато децата ми се хранят с това което съм избрал от магазина,предпочитам количеството да е по-малко,но да е по-качествено.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”