Не е лесно да си прост - CB 7878 AH
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Не е лесно да си прост - CB 7878 AH
Гугъл помни и не забравя. Аз обичам да преглеждам мрежата за хора, с които предстои да работя с тях.
VWGT написа:Гугъл помни и не забравя. Аз обичам да преглеждам мрежата за хора, с които предстои да работя с тях.
Ако правилно разбирам какво имаш предвид, ти се приближаваш по манталитет до въпросния индивид

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
agumba написа:... при софийските шофьори, дошли в провинцията! Знам, че в София... И най-странното е, че огромния си процент, тия софийски "майстори", са жени...Друг случай, друга софийска овца...
В огромната си част автомобилите със софийска регистрация из страната просто са лизингови, щото нали, седалищата на лизинговите фирми са в София. Та няма нужда от войнстващ сепаратизъм, понимаешь, это вам не Донбасс, товарищ подпольковник

- keksa
- Автомобил: Golf VI
- Двигател: CAXA
- Контакти:
Чета тази тема (която брат ми ми препрати) и не мога да повярвам...
Кунцав, познавам и теб, познавам и сина и бащата (покарали сме мотори заедно с тях няколко пъти) и последната дума, с която бих ги определил е "простак". Даже бащата принципно го смятам за доста ерудиран и възпитан...
Като цяло и аз се дразня зверски на подобно паркиране ( в студентски ритах на един таратайката скоро, че се опита да ми влезе в магазина и докато стана беше изчезнал от колата) и бих го помолил повече да не спира така и ако може веднага да премести колата (все пак работиш там, а той е клиент)... Смятам, че и ти може малко да си прекалил,тъй като определено съм изумен от поведението, което описваш от Симитчиевите - моята представа за тях е коренно различна... :) Като цяло има едно приложение "гражданите", което е доста подходящо в такива случаи ;) снимаш, качваш и после го АКТ-уват.
И най- вече искам да кажа, че простотията е навсякъде около нас - фасове през прозорците, каране в насрещното, безумно паркиране къде ли не, обратни завои на всеки метър и абсолютно нулева толерантност- ЗА ДА ПРОМЕНИМ ТОВА ТРЯБВА ВСЕКИ ОТ НАС ДА СПРЕ ДА ПРАВИ НЕЩАТА, КОИТО ДРАЗНЯТ САМИЯ НЕГО.
Кунцав, познавам и теб, познавам и сина и бащата (покарали сме мотори заедно с тях няколко пъти) и последната дума, с която бих ги определил е "простак". Даже бащата принципно го смятам за доста ерудиран и възпитан...
Като цяло и аз се дразня зверски на подобно паркиране ( в студентски ритах на един таратайката скоро, че се опита да ми влезе в магазина и докато стана беше изчезнал от колата) и бих го помолил повече да не спира така и ако може веднага да премести колата (все пак работиш там, а той е клиент)... Смятам, че и ти може малко да си прекалил,тъй като определено съм изумен от поведението, което описваш от Симитчиевите - моята представа за тях е коренно различна... :) Като цяло има едно приложение "гражданите", което е доста подходящо в такива случаи ;) снимаш, качваш и после го АКТ-уват.
И най- вече искам да кажа, че простотията е навсякъде около нас - фасове през прозорците, каране в насрещното, безумно паркиране къде ли не, обратни завои на всеки метър и абсолютно нулева толерантност- ЗА ДА ПРОМЕНИМ ТОВА ТРЯБВА ВСЕКИ ОТ НАС ДА СПРЕ ДА ПРАВИ НЕЩАТА, КОИТО ДРАЗНЯТ САМИЯ НЕГО.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
icoico написа:agumba написа:... при софийските шофьори, дошли в провинцията! Знам, че в София... И най-странното е, че огромния си процент, тия софийски "майстори", са жени...Друг случай, друга софийска овца...
В огромната си част автомобилите със софийска регистрация из страната просто са лизингови, щото нали, седалищата на лизинговите фирми са в София. Та няма нужда от войнстващ сепаратизъм, понимаешь, это вам не Донбасс, товарищ подпольковник
Не е лесно да си прост -
Без коментар, заглавието го казва..., хер Вурст!
Последна промяна от agumba на Съб 28 ное 2015 19:34, променено общо 1 път.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
keksa написа:А ДА ПРОМЕНИМ ТОВА ТРЯБВА ВСЕКИ ОТ НАС ДА СПРЕ ДА ПРАВИ НЕЩАТА, КОИТО ДРАЗНЯТ САМИЯ НЕГО.
Абсолютно съгласен.Но правилника за движение по пътищата е приет и важащ за почти цял свят ,с малки изключения.Няма как да пътуваш из Европа например,където БУС лента,Вело алея,тротоар са неприкосновенна зона за други участници в движението и дори "настъпването" им се санкционира,без оглед на социален статус,а в БГ само защото караш по-скъпа кола с рег. номер по твой избор можеш да паркираш дори в пешеходна зона и то в столицата на европейска страна.Никъде няма такова понятие:временно паркиране в/у пешеходна зона .Съжалявам колеги,но по никакъв начин не мога да оправдая постъпката на този "шофьор".

п.с.Относно софииските и провинциалните шофьори-който си е шофьор си е такъв ,независимост в коя точка на БГ се намира.ПДП е азбука и ако я знаеш няма да си създаваш излишни ядове.
Ако аз съм собственик на магазин и мой служител прави такива сеири и конфликти с клиентите ми, след това публично публикува лични данни , снимки на магазина ми и на широко обяснява как аз съм бил най-агресивния в спора бих го помолил учтиво да си намери друга работа...
- keksa
- Автомобил: Golf VI
- Двигател: CAXA
- Контакти:
gergeto написа:keksa написа:А ДА ПРОМЕНИМ ТОВА ТРЯБВА ВСЕКИ ОТ НАС ДА СПРЕ ДА ПРАВИ НЕЩАТА, КОИТО ДРАЗНЯТ САМИЯ НЕГО.
Абсолютно съгласен.Но правилника за движение по пътищата е приет и важащ за почти цял свят ,с малки изключения.Няма как да пътуваш из Европа например,където БУС лента,Вело алея,тротоар са неприкосновенна зона за други участници в движението и дори "настъпването" им се санкционира,без оглед на социален статус,а в БГ само защото караш по-скъпа кола с рег. номер по твой избор можеш да паркираш дори в пешеходна зона и то в столицата на европейска страна.Никъде няма такова понятие:временно паркиране в/у пешеходна зона .Съжалявам колеги,но по никакъв начин не мога да оправдая постъпката на този "шофьор".
п.с.Относно софииските и провинциалните шофьори-който си е шофьор си е такъв ,независимост в коя точка на БГ се намира.ПДП е азбука и ако я знаеш няма да си създаваш излишни ядове.
Да, но всеки от нас (а сигурен съм и хората от въпросната случка), когато отиде например в Германия или Австрия знае, че ако спре по този дебилен начин ще получи много солена глоба без да може да се обяснява много много и за това там не ги прави тези неща... А тук всеки се чувства безнаказан и прави каквото пожелае. Честно казано само от днес мога да кача поне 10 доста по-фрапиращи снимки (погледнете в "гражданите" какво става), но не мисля, че който и да е от нас ще успее да промени простотията по улиците най-вече на София - трябват глоби- много солени глоби. Всичко останало е само тровене на нерви.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Много правилно си постъпил. Ако честичко му се случват такива случки ще се позамисли кое, как и защо.
Аз почти винаги си пасувам в подобни случаи, но ако съм изнервен заради нещо и аз влизам в ролята на възпитател.
Аз почти винаги си пасувам в подобни случаи, но ако съм изнервен заради нещо и аз влизам в ролята на възпитател.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
@hooligans Ама верно трябва да си взема едно такова, доста безболезнена и трайна следа ще остави на психическа основа ако трябва да и монтираш 4 вентила и да помпиш после гумите под дъжда. За по-крайни мерки няма смисъл, защото колата не е виновна, че собственика е идиот
@agumba сериозно ли мислиш, че съм го направил това, само защото кара "гъзарска" кола на лизинг? Моля ти се, който и да беше спрял, щях да направя всичко възможно да си извлече някаква поука. Сещам се за едни панелни блокове, пред тях има тротоар, след тротоара обикновено пътека с 2 пейки (я ги има, я не), значи ако паркира м/у пейките и реално не е на тротоара, то той не пречи и не е нарушил нищо? Аз ако се "насера" ще се извиня, няма да налитам на хората, които ми правят забележка, при положение, че са в правото си.
@BeFree темата единствено ще остави една приятна трайна следа в google. Да факт, нито на мен ще ми е по-хубаво, нито пък ще спрат да паркират така, но не е и правилно да си затваряме очите по този начин
НарКол Има парко места, има два товарни входа, да не говорим, че това не е един бус стока. Колкото до младия шофьор, че той е на моята възраст, аз паркирам ли по дърветата?
@keksa Не ги познавам хората, но определено не оставиха същото впечатление в мен, като това което са оставили при теб. Знам го приложението, даже го имах на стария телефон, но според мен няма никакъв ефект от него и затова не съм си правил и труда. Иначе снимката мога да я пращам по gospodari, по КАТ, по общини и накрая от умрял писмо а и нямам нито времето, нито желанието да се занимавам чак толкова с тях. Привлякоха ми вниманието, постарах се да ги индексирам в google, от там на татък да се оправят. Искрено се надявам, това да е било някакво изключение или ако не е, поне да се замислят при следващи такива действия. Колкото до това, че ние не може да променим нещата си прав, но може да се опитаме. Сами факт, че хората вместо да си живеят нормално трябва да се занимават с неща за които държава няма е повече от нелепо. Наистина не е само това случая, но в частност го взех присърце, защото е под носа ми. Нямам ресурса и времето да се заяждам с всеки нарушител а и не ми е това целта определено.
@DoH_KuXoT мене и управителя не ги мисли, не се затормозявай излишно
Да не говорим, че не аз съм правил конфликт с клиентите а те с мен, но това е една друга тема. Да аз ги запуших, но идеята ми не бе да се дига публичен цирк на улицата а да си видят грешката, защото явно не са я видели и да се извинят. А най-мразя да ме заплашват с "не знаеш, какво може да ти се случи" или нещо от сорта.
И пак казвам, не ми е толкова до това, че е спрял по този начин, дори да не си знаел просто само като го погледнеш, трябва да ти стане ясно, че там не е място за спиране. Но поне се извини после, а не налитай. Нямаше да им се смее никой, ако се бяха извинили.
п.с. вярно може да прекалих с профилите във FB, но просто от една страна исках да покажа, колко не си скрит в интернет а и ще са ми под ръка ако решат да ми се правят на герои по колата някой ден за сладко отмъщение

@agumba сериозно ли мислиш, че съм го направил това, само защото кара "гъзарска" кола на лизинг? Моля ти се, който и да беше спрял, щях да направя всичко възможно да си извлече някаква поука. Сещам се за едни панелни блокове, пред тях има тротоар, след тротоара обикновено пътека с 2 пейки (я ги има, я не), значи ако паркира м/у пейките и реално не е на тротоара, то той не пречи и не е нарушил нищо? Аз ако се "насера" ще се извиня, няма да налитам на хората, които ми правят забележка, при положение, че са в правото си.
@BeFree темата единствено ще остави една приятна трайна следа в google. Да факт, нито на мен ще ми е по-хубаво, нито пък ще спрат да паркират така, но не е и правилно да си затваряме очите по този начин

НарКол Има парко места, има два товарни входа, да не говорим, че това не е един бус стока. Колкото до младия шофьор, че той е на моята възраст, аз паркирам ли по дърветата?
@keksa Не ги познавам хората, но определено не оставиха същото впечатление в мен, като това което са оставили при теб. Знам го приложението, даже го имах на стария телефон, но според мен няма никакъв ефект от него и затова не съм си правил и труда. Иначе снимката мога да я пращам по gospodari, по КАТ, по общини и накрая от умрял писмо а и нямам нито времето, нито желанието да се занимавам чак толкова с тях. Привлякоха ми вниманието, постарах се да ги индексирам в google, от там на татък да се оправят. Искрено се надявам, това да е било някакво изключение или ако не е, поне да се замислят при следващи такива действия. Колкото до това, че ние не може да променим нещата си прав, но може да се опитаме. Сами факт, че хората вместо да си живеят нормално трябва да се занимават с неща за които държава няма е повече от нелепо. Наистина не е само това случая, но в частност го взех присърце, защото е под носа ми. Нямам ресурса и времето да се заяждам с всеки нарушител а и не ми е това целта определено.
@DoH_KuXoT мене и управителя не ги мисли, не се затормозявай излишно

И пак казвам, не ми е толкова до това, че е спрял по този начин, дори да не си знаел просто само като го погледнеш, трябва да ти стане ясно, че там не е място за спиране. Но поне се извини после, а не налитай. Нямаше да им се смее никой, ако се бяха извинили.
п.с. вярно може да прекалих с профилите във FB, но просто от една страна исках да покажа, колко не си скрит в интернет а и ще са ми под ръка ако решат да ми се правят на герои по колата някой ден за сладко отмъщение

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Един прост пример: В близост до блока в който живея ,в общинска къща е настанена голяма ромска фамилия.Преди няколко години ,част от младите от тази фамилия тръгна из Европа.По -късно се дочу че се занимавали със сводничество и проституция във Франция.Склонен съм да повярвам,защото преди известно време на гости дойде един от младите роми с доста младо Ауди 6.Та точно пред мен се случи следната ситуация:Тръгна рома с А6-цата към центъра на града и след него племенника му ,ядейки вафла го пита къде отива.Колата спира ,чичото се показа през прозореца и каза "Aйде ела смен да се поразходиш".Ромчето хвърли опаковката на вафлата на улицата и се качи в колата.Чичото като видя това ,спря на средата на улицата,включи авариините и накара племенника си да слезе от колата ,да си вземе боклука и да го хвърли в близкия контейнер.През цялото време разговора им се водеше на официалния за БГ български език. Значи може да се спазват елементарни правила без оглед на колата която караш и социалния статус.Въпрос не само на зкони ,а на прилагането им на практика и естествено без типичния "двоен стандарт"...
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Много красива история и е абсолютно вярно. Това, че си със СА или СВ или С регистрация, не те прави гражданин, както и това, че си ОВ не те прави селянин. Винаги като стане дума за регистрационни табели и започва спора за града и селото, който е абсолютно безсмислен и нелеп а и не е никакъв фактор за това какъв е човека. Също това дали караш кола за 500 лв. или за 50 000 не е критерий за това какъв човек си. Имам доста познати с коли над 100 000 лв. които нито спират по така любимите паркоместа за хора с увреждания на определени обекти, нито се катерят с колите си по дърветата. Това си е до човек, до култура, до възпитание.
Едит: може би по-лошото, е че имам доста познати с коли под 5000 лв., които биха се катерили и по покривите

Едит: може би по-лошото, е че имам доста познати с коли под 5000 лв., които биха се катерили и по покривите

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
agumba написа:...Не е лесно да си прост -
Без коментар, заглавието го казва..., хер Вурст!
Светата истина. Но ти продължавай, развивай се и не спирай... иначе някой може да ти грабне титлата.

gergeto написа:...Няма как да пътуваш из Европа например,където БУС лента,Вело алея,тротоар са неприкосновенна зона за други участници в движението и дори "настъпването" им се санкционира,без оглед на социален статус,а в БГ само защото караш по-скъпа кола с рег. номер по твой избор можеш да паркираш дори в пешеходна зона...
От доста време насам простотията не е наш патент. Снощи например на един паркинг ново АМГ на аварийки беше заело две инвалидни места, докато шофьорът си напазарува, а час по-късно лъскав чичка с Кайен се опита да ми мине през обувките на тротоара, за да паркира по- близо до коледния фест. Говорим за Бавария. И не говорим за единични случаи, а за двата последни, които си спомням.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
IRRITATING написа:xeson написа:IRRITATING написа:За мен няма нищо драматично в спирането на човека.
Ти сериозно ли си на това мнение?
Сериозно.По тротоара има достатъчно място за минаване а това ,че е позапушил входа на магазина си е техен проблем щом им е клиент.На десет метра по напред дирека на средата на тротоара пречи повече и няма да си тръгне след 20 минути.
Да ама този тротоар, плочките под колата и самите бордюри не са направени да ги гази кола!
Те са направени с мои, твои и на всички нас пари. Пари от данъци, такси и т.н.
Ще го запуша не, ами после и на него, и на тате му устите - също!
Аман от пишлемета на всякаква възраст и селяни от всички градове...
П.с. с тоя номер 7878 са все едни нагли
http://forum.vwclub.bg/memberlist.php?mode=viewprofile&u=19

- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
И аз мисля че не е направил кой знае какво а и да е направил не сме ние хората да педприемаме своеволия като запушване на колата,пукане на гуми и т.н. има си органи на реда.Нищо лично към колегата който е пуснал темата но на фона на случващото се в страната този случай е цвете за мирисане,виж колко културно си е паркирал колата и по тротоара спокойно могат се разминат две майки с колички.В крайна сметка е клиент на магазина в който работиш а този магазин трябва да прави оборот за да плаща заплати на служителите си,служителите пък трябва да си гледат работата а не да се правят на полицаи колкото и да им неприятно как се държат клиентите,защото има хиляди безработни които си мислят че биха свършили твоята работа много по-добре.Не се изнервяй толкова много,случаят е както казах по-горе е "цвете за мирисане".
Последна промяна от AugustinerFan на Съб 28 ное 2015 22:44, променено общо 2 пъти.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”