Източване на дебитна карта ,Банката върна парите!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Re: Източване на дебитна карта след разбиване на акаунт в PayPal.

Мнениеот sportul » Чет 17 мар 2016 21:14

ВЪРНАХА МИ ПАРИТЕ !!! благодаря за мненията на всички , все пак това излиза на трето място в търсачката ! Доста време чаках но разбрах ,че имало процедура от 45 дена в този срок се предявява оспорване на транзакция и отсрещната страна трябва да откаже , говорих няколко пъти с една жена от отдела им за такива кражби ,доста работи ми обяснява но по принцип мен тези процедури не ме интересуват .
Разпитва ме малко по телефона за това какво се е случило назад във времето ,имам ли антивирусна и т.н .
Аз отговорих ,че имам антивирусна и какво от това ?, аз не съм длъжен да имам всякакви модерни софтуери за предпазване от хакери ,това е работа на банката все пак. След транзакцията съм се обадил веднага на дежурния телефон (минали са не повече от 5 мин ) отговора на оператора беше "Нищо не мога да направя" - има си го записано всичко както си е .
Каза ми че транзакция ставало по следния начин - аз натискам копчето и PayPal примерно изпраща секретен код за искане на транзакция , дежурен оператор проверява да ли Всичко е наред и тогава се връща код за разрешаване на транзакция .
Аз питах "След като се проверява да ли всичко е наред как минаха 4 транзакции в две секунди от две държави едновременно ?"
На този въпрос не ми беше отговорено .
Върнаха ми парите на един път , аз разбрах като получих SMS . Писмото дойде една седмица по-късно.
Така ! ..прави силно впечатление ,че някои факти са променени - номера на жалбата , времето на транзакциите , ако правя прехвърляне на пари нощем минават около 2 часа до изпълнението им , според мен те се застраховат да не би да си потърся правата на друго място , имам разпечатка на транзакциите от банкиране и се вижда ясна разлика от по 1 час между всяка транзакция .От полицията нищо не са направили , знам защото ме питаха да ли ще подавам жалба там , аз казах "НЕ'' :cool

Ще пусна тук официалното писмо като съм скрил сумите и подписите на отговорните лица , номера на жалбата няма да го крия защото е сменен .

Изображение

От цялата случка разбрах две неща .
1. В интернет имам всякакви досадни съобщения ,имейли ,реклами : Няма нищо случайно там :a045
2. Щом връщат пари след кражба в интернет ,значи банката е коректна :smile

Последна промяна от sportul на Чет 31 мар 2016 19:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Re: Източване на дебитна карта ,Банката върна парите!!!

Мнениеот dj_tuhla » Чет 31 мар 2016 11:22

Аз до колкото виждам нищо не са ти върнали, а просто не е потвърдена транзакцията и парите са се отблокирали. 45 дена е брутално, по принцип 15 е във други банки, а на американската ми карта дори 3 дена ..

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Чет 31 мар 2016 13:10

45 дни е срока на виза и мастър кард. Не зависи от банката. Пробвай да закриеш кредитна карта, ще видиш че се чакат 45 дни, за да ти издадат документ че е закрита.
ПП Колега изтрий си адреса от писмото.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Чет 31 мар 2016 19:14

Само последната транзакция е била блокирана , но другите са отишли на кино .
Не е задължително да върнат парите които са били откраднати, жената ми каза ,че може и това да са пари на банката защото съм бил лоялен клиент . 50 на 50 били нещата да ли банката е назад с едни 1800лв.

Иначе случаят бил даден на прокурор вече.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пет 01 апр 2016 22:03

Понеже имам известен опит с такива случаи, ще се опитам да ти обясня ситуацията. Първите три транзакции, доколкото разбирам от писмото са минали/потвърдени. Т.е. банката ти ги е платила на въпросния търговец, а на теб са ти възстановени за сметка на банката, тъй като най-вероятно са установили, че картата ти е прочетена някъде на скимиращо устройство. За последната транзакция не е получено потвърждение от търговеца и парите не са излезли от сметката макар и да са били блокирани за 45-дневен период.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”