Трагедията във Враца-какво става с нас?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Re: Трагедиата във Враца-какво става с нас?

Мнениеот AugustinerFan » Пет 15 яну 2016 14:01

Отговор за автора и заглавието "Какво става с нас?" - Почти няма разлика между 1996 и 2016.Процентът на хората,които биха те ритали в главата,след като си припаднал е в пъти по-голям.Вероятността някой да те наръга с нож в гърба (от страх) също е много по-висока.Насилието днес е много по-насилно и ако на хората все така не им пука,то значи са станали по-смели.Извратена теория за извратена държава.Наблюдава се и друг феномен. От около 20 години, не са се раждали "шматки". Всеки има претенции, че е ако не най-големия, то поне един от най-големите.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Пет 15 яну 2016 14:09

forski написа:Ако след цялата свада момчето беше останало живо, бъди сигурен че заглавието в новините щеше да е коренно различно!
И ти щеше да пееш съвсем различна песен.

Ако починалия беше твой близък ти също щеше да пееш друга песен !
И да истината навярно не е такава каквато я описва момичето но това значи ли, че няма престъпление ?
И понеже случая е медиино раздухан това повлиява ли на факта , че Съдебната ни система ( съд, прокуратура и т.н. ) е прогнила и реагира с тотално безхаберие към случващото се в държавата ! И дали такива случай щяха да се раздухват ако цялата правораздавателна и правоохранителна система работеше...... ( тя и сега работи но за собственото си благо )

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 15 яну 2016 14:41

Единият пресякъл бавно, другият му свирнал, първият го напсувал, вторият скочил с бокс...ама първият се оказали двама и го пребили...щях да кажа колко по врачански, ако не беше картинката посевместна и далеч не патент само на милата ни Родина. Вие, дето обвинявате зяпачите, че снимали, вместо да помагат...гледахте ли поне записа от първа страница?

BFE.jpg

Под 1 е жертвата Тодор, под 2 е единият брат, под 3 другият. Жената с червената коса между тримата е майката на Тодор, пристигнала след минути на произшествието, с русата коса е приятелката му, която нещо хич не ми изглежда да наблюдава безсилно как го пребиват до смърт. На 10:01 минута от записа младежът се свлича внезапно от загуба на съзнание. Нататък дали да не оставим на професионалистите малко да поработят и да кажат кое-как?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 15 яну 2016 14:57

hvp800 написа:
forski написа:Ако след цялата свада момчето беше останало живо, бъди сигурен че заглавието в новините щеше да е коренно различно!
И ти щеше да пееш съвсем различна песен.

Ако починалия беше твой близък ти също щеше да пееш друга песен !
И да истината навярно не е такава каквато я описва момичето но това значи ли, че няма престъпление ?
И понеже случая е медиино раздухан това повлиява ли на факта , че Съдебната ни система ( съд, прокуратура и т.н. ) е прогнила и реагира с тотално безхаберие към случващото се в държавата ! И дали такива случай щяха да се раздухват ако цялата правораздавателна и правоохранителна система работеше...... ( тя и сега работи но за собственото си благо )

ОК, само където не ми се струва много редно някой да лежи по-затворите като изкупителна жетрва само защото така са казали по-телевизията, или защото някой така е поискал във фейса!
Ти съгласен ли си да ти викат звяр и убиец на деца, само защото някой глупак с микрофон така е казал пет минути след случката?

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Пет 15 яну 2016 16:04

Журналистите също са част от обществото и страдат от същите болести като него. Такива теми нямаше да съществуват ако в милата ни татковина имаше адекватни наказания за всички.
В случая напълно се абстрахирам от конкретния казус.
ПП- поредна молба към автора на темата- оправете заглавието, пише се трагедиЯ

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Пет 15 яну 2016 17:20

Всеки вече е много голям смелчага. Скача на бой за най-малкото нещо, което го е подразнило. Давай да се избиваме по улиците като животни. Така не става. Нека всеки си вземе поука от случая и да намали малко агресията. Кой крив, кой прав, когато си мъртъв е без значение за теб. Жалко за момчето.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 15 яну 2016 17:25

Mustang GT-R написа:

Много си прав.

Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Re: Трагедията във Враца-какво става с нас?

Мнениеот tomata » Пет 15 яну 2016 19:35

Каквото и да се говори умрелият е умрял, живият си е жив тва е. Дано разледването открие кой е виновен и дали е имало провокации от момчето и ако са го пребили да си понесат наказанията, но едно ми е чудно как така се скача да биеш 2 големи мъже??? Дори да са ти счупили колата има полиция викаш и те ще ги намерят, най малкото щом са търговци на коли и ги познават във враца. Преди години така в приморско случка на плажа с моят брят и налитат да го бият обаче звани на полицията не се бие (105кг е) ника полиция двама от тея биячи с условни, излежаха си ги по 3г. И по още една за тва налитане и по някой лв обещетение, и готово. Май вече ще помислят дали да бият хората по плажа.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 15 яну 2016 20:25

Стойко от Бургас
15 януари 2016,
19:57
отговори
Значи никога не съм коментирал по форуми,чета новинарските сайтове,информирам се за новините в страната! Но не се сдържам да не взема отношение по този случай! Бях в автобуса когато почти набора на починалия Тодор преби пенсионера. Автобуса бе препълнен,всички седалки бяха заети,имаше и правостоящи.Когато стареца направи забележка на малката мърла с калните обувки да ги махне от седалката и келеша скочи с юмруци и зъбите на стареца падаха като круши,ми идеше да стана и да го нацеля само 1 път с ъперкът в слепоочието и да спася човека. Моя приятел ме спря "стой,не се намесвай,в страната няма правосъдие,никой не би го оценил,особенно съда"...Сега разбирам колко е бил прав,ако се бях намесил и келеша бях пратил в болница,сега съучениците му биха блокирали съда,биха искали смърт за мен,биха направили група във фейсбук за линч на този който се е намесил. Затова тези над 40 човека в рейса не
Оценка
-0 +837.
Стойко от Бургас
15 януари 2016,
19:58
отговори
Продължавам-
Ето защо тези над 40 човека в рейса не се намесиха включително и аз,гледахме как келеша пребива стареца,на косъм бе да го убие,не се намесихме защото в България няма съд,решенията се вземат под уличен натиск на келеши без да се съди справедливо...Учениците всички имат фейсбуци,не като нас възрастните,при най малка заплаха се организират в групи,протести,искат смърт и линчувания..Както каза 1 коментиращ май Българския съд взема решение в полза на този и тези които имат повече приятели във фейсбук. Това е,сбъркано ни е правосъдието,ако имаше някаква сигурност за тези които биха се намесили в полза на правдата в такива заплетени случаи никой не би бил равнодушен...Ето аз ако бях защитил стареца и повалил келеша биел го като животно ,сега неговите съченици щяха да обградят Бургаския съд,да го блокират и да искат доживотна присъда за мен,затова не се намесих...нека бъда простен
Оценка
-1 +6

jonkata
Автомобил: Skoda Octavia 2.0 i
Двигател:

Мнениеот jonkata » Пет 15 яну 2016 20:56

Аз да кажа, добре, че има и хора които да снимат, за да се види каква всъщност е историята. Пък и повече от 5 човека ако се намесят и става масов бой.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 15 яну 2016 21:11

Хайде сега да видим имало ли е изобщо побой и кой е жертва и кой бияч ! Нещата стават интересни ! Опс,сега видях че вече има това видео,но ще оставя и линка към текст с видео !
http://bultimes.com/zadalzhitelno-za-gledane-video-sluchaya-s-todor-vav-vratsa/

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пет 15 яну 2016 22:20

Заключете темата.Нагло е да се манипулира общественото мнение.Има една Българска поговорка.Който нож вади......Та така.

Последна промяна от hooligans на Пет 15 яну 2016 23:41, променено общо 1 път.
Причина: Мисля, че можем да преценим коя тема да заключваме и коя не!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 15 яну 2016 23:43

ktamen написа:...

За това сме в това положение, всеки си гледа паничката...
А това момче, което е гледало безучастно как пребиват възрастен човек е пълен ..... (ще спазя добрия тон), чак не мога да повярвам какви хора има...
И вместо да се скрие в миша дупка, статуси/коментари пуска...

ПП: И раздава ъперкъти във фейсбук.... :no

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Съб 16 яну 2016 0:21

Stivi написа:Хайде сега да видим имало ли е изобщо побой и кой е жертва и кой бияч ! Нещата стават интересни ! Опс,сега видях че вече има това видео,но ще оставя и линка към текст с видео !
http://bultimes.com/zadalzhitelno-za-gledane-video-sluchaya-s-todor-vav-vratsa/

Не знам какво ще гледаш и преценяваш, но трябва да си много объркан, ако не разбираш, че това видео не хваща момента с боя, а след като е приключил случая. Заглавието в текста е също толкова пликоумно - или е писано от симпатизант на биячите или от някой гледал-недомислил.

ktamen написа:Стойко от Бургас
15 януари 2016,
19:57
отговори
Значи никога не съм коментирал по форуми,чета новинарските сайтове,информирам се за новините в страната! Но не се сдържам да не взема отношение по този случай! Бях в автобуса когато почти набора на починалия Тодор преби пенсионера. Автобуса бе препълнен,всички седалки бяха заети,имаше и правостоящи.Когато стареца направи забележка на малката мърла с калните обувки да ги махне от седалката и келеша скочи с юмруци и зъбите на стареца падаха като круши,ми идеше да стана и да го нацеля само 1 път с ъперкът в слепоочието и да спася човека. Моя приятел ме спря "стой,не се намесвай,в страната няма правосъдие,никой не би го оценил,особенно съда"...Сега разбирам колко е бил прав,ако се бях намесил и келеша бях пратил в болница,сега съучениците му биха блокирали съда,биха искали смърт за мен,биха направили група във фейсбук за линч на този който се е намесил.

Toя Стойко е поредният посерко, който се изхвърля. Ако се смята за толкова силен, че с един удар да прекрати боя, значи можеше просто да хване пикльото за врата и ръката, да го изхвърли от рейса и да приключи темата. Щом е имал и приятел е можел да разчита, че няма да има изненади. Но стояли, гледали и даже разсъждавали на тема има/няма съд. Егати мъжкарите, егати работата. Хората в близкото минало са жертвали живота си за идеи, а тия се страхуват да не си усложнят ежедневието при конкретна случка, от която са на 2 метра и не се развива за 2-3 секунди, че да не можеш да реагираш. И всичко това при наличие на претъпкан автобус със свидетели, които биха потвърдили кой е виновния и кой защитника. Ако беше казал, че не е сигурен да не пребие и него, по-можеше да се приеме като обяснение.

Последна промяна от $100 на Съб 16 яну 2016 0:28, променено общо 1 път.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Съб 16 яну 2016 0:24

hooligans написа:
ktamen написа:...

За това сме в това положение, всеки си гледа паничката...
А това момче, което е гледало безучастно как пребиват възрастен човек е пълен ..... (ще спазя добрия тон), чак не мога да повярвам какви хора има...
И вместо да се скрие в миша дупка, статуси/коментари пуска...

ПП: И раздава ъперкъти във фейсбук.... :no

Заключи темата.Не се прави на интересен.Твой ред е да мислиш.

Последна промяна от hooligans на Съб 16 яну 2016 0:49, променено общо 1 път.
Причина: Получаваш официално предупреждение!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”