Мнение за квартал "Левски Г" в София.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за квартал "Левски Г" в София.

Мнениеот VWGT » Пон 06 юни 2016 14:30

нема смисъл да се спори, всеки ще го дърпа в посока неговите си интереси
на някой му е готино да си рови по колата по цял ден и ще си търси такова място, друг ще търси удобен транспорт, трети ще иска да ходи с вечерен грим за памперси
това имам рпедвид, че личните интереси са едно, семейните друго, а комплексите дето ги имаме съвсем трето нещо. За това, ако човек си е преценил от всички гл.т. интересите и възможностите следва да направи точен за себе си избор. Колегата явно си е решил и си му харесва там и така. Аз бих постъил по друг начин и така. Трети по трети и тн.
Понеже мен парите не ме бият по главата, трябваше да направя компромис, и той беше ново срещу старо строителство, и не съжалявам грам. Само заради това, обаче пазара се "отвори" пред мен :)
И аз не обичам банките, но разумен кредит (такъв, който да изплатя за 5 години) си заслужава, когато говорим за такъв тип покупка. Някои теглят неразумни кредити за коли, та ... така :)

expressinglol
Автомобил:
Двигател:

Re: RE: Re: Мнение за квартал

Мнениеот expressinglol » Пон 06 юни 2016 14:48

Spas написа:Aз в момента си търся за същата сума, но неми е кеш, за разлика от теб. :mhihi Ако ти препоръчам брокер, който много харесва Левски Г и ще живее скоро там, да ти намери другаде за под 80К Евро апартамент, ще ми дадеш ли 2% комисионна? :Mr Green Fun

Щото не знам какво си гледал, ама за 80К Евра има 120 квадрата тристаен, обзаведен, във Бояна :mhihi

Давай го да ми търси, хайде! Хубаво обзаведен, ново строителство, тухла, до 80к€. Такива със замаска и шпакловка не желая, времем нямам а съм притиснат да се намери по-бързо заради жената. Да е поне 80кв, а не 2стаен преустроен и си е една дупка щото е 50кв. Да видим как ще ме плесне в Люлин или Овча купел. Елементарни неща като асансъор са задължителни. Дай го този в бояна , защото аз такъв не намирам, а пък ми стана интересно.

П.С. Ентусиасти (предимно приятели и някой брокери) като теб ми се предложиха много, но реално никой никаква работа не ми свърши.

П.С.2 Предоставям ви и апартамента, да чуя забележките и на него и картината да е пълна. http://m.imot.bg/details/1c146118432911467

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 06 юни 2016 15:07

от снимките не мога да видя изложението му което е важно но на първо четене май апартамента се отоплява на ток и няма парно ? май идвайки отвън се влиза направо в трапезарията ? само една тоалетна ли има?,която е в банята ?

expressinglol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот expressinglol » Пон 06 юни 2016 15:18

На ток е, тец не благодаря. Стаите са южни. Баня и тоалетна заедно. С коридор е, но са избушили вратата което на мен ми харесва.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 06 юни 2016 15:36

а къде е разположението на банята, че по снимките нещо не се ориентирам? (до детската или ... )
иначе този апартамент няма 80 квадрата, освен ако терасите не са огромни. Вътре бих казал че е ... 66 примерно. 70 бона са прекалено за този преходен апартамент без ТЕЦ, а и обзавеждаенто е ... 5 евро пряко сили. Единственият плюс, е че го взимаш готов веднага, което за теб е от значение явно.

(ако ще купуваш апартамент ново строителство, нека поне да има ТЕЦ. Строят ги с хоризонтални щрангове и ако искаш ползваш ТЕЦ, ако не искаш не ползваш. Няма общи части, няма кражби и е много по-удобно и топло от ток)

Потребителски аватар
tdi fen

Мнениеот tdi fen » Пон 06 юни 2016 15:39

личното ми мнение е че отоплението е най-добре да е локално парно и топла вода на газ има вече доста газифицирани сгради или тец а топлата вода предполагам е с бойлер обемен или проточен е ?
п.п попитай ориентировъчно хората,който живеят там отоплят ли го целия какви градуси поддържат и колко излиза отоплението му с електрически радиатори

Последна промяна от tdi fen на Пон 06 юни 2016 15:49, променено общо 1 път.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 06 юни 2016 15:47

VWGT написа:нема смисъл да се спори

VWGT написа:а къде е разположението на банята, че по снимките нещо не се ориентирам? (до детската или ... )
иначе този апартамент няма 80 квадрата, освен ако терасите не са огромни. Вътре бих казал че е ... 66 примерно. 70 бона са прекалено за този преходен апартамент без ТЕЦ, а и обзавеждаенто е ... 5 евро пряко сили. Единственият плюс, е че го взимаш готов веднага, което за теб е от значение явно.

(ако ще купуваш апартамент ново строителство, нека поне да има ТЕЦ. Строят ги с хоризонтални щрангове и ако искаш ползваш ТЕЦ, ако не искаш не ползваш. Няма общи части, няма кражби и е много по-удобно и топло от ток)

С теб определено няма смисъл да се спори. Благодарни сме на Бога, че те има и споделяш височайшето си просветление(дрънкаш глупости) с нас. :mrgreen

Последна промяна от Spas на Пон 06 юни 2016 16:16, променено общо 1 път.
Причина: Престанете и двамата!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 06 юни 2016 15:57

оо, събудихме форумният буквояд

Последна промяна от Spas на Пон 06 юни 2016 16:16, променено общо 1 път.
Причина: Престанете и двамата!

expressinglol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот expressinglol » Пон 06 юни 2016 15:58

Отоплението каза , че в най-студените дни му е било 120лв. Дори ми показа и касовата, а са с малко детенце и със сигурност не са пестили. Дадоха ми за пример че преди са били на квартира в панелка в Банишора с ТЕЦ и са умирали от студ, а са стигали 200лв сметки. За квадратурата няма да коментира, видял съм документите и е 82.хх. Бащата на момичето има 3 мебелни фирми и дори ми ги каза, но не си спомням. Каза че всичко е поръчково и специално кихнята е 8 хилки. Повечето уреди са в гаранция още.

Потребителски аватар
tdi fen

Мнениеот tdi fen » Пон 06 юни 2016 16:06

не ми се вярва да го отопля за 120 лв с климатик и електрически радиатори пък има и бойлер или не обичат да им е топло може би не го отопляват постоянно или не използват всички стай

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 06 юни 2016 16:25

Щом ти харесва обзавеждането и цената те устройва - взимай го. Все пак е готов - влизаш и живееш. :th_up

Всеки си има право на мнение. Аз например ако си купувам апартамент със сигурност ще искам да си го обзаведа сам - все пак не отивам под наем временно.

Понеже съм живял и в Дианабад и в Младост 3 и в Младост 1 и в Сухата река, имам впечатления от различни квартали, начин на живот и околна среда. Има разлика. За мен има значение и ако трябва да купувам, никога не бих дал 80К евро в Левски Г. Още повече ако имам 80К евро кеш. Но всеки си има приоритети и разбирания.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Пон 06 юни 2016 16:34

Левски Г.........бившия кв. Металург. Заселен основно от провинциалисти от времето на соца. МК Кремиковци е спонсора на квартала - целия прованс който драпаше за софийско жителство - единственно можеше да се засели в кв. Металург/Левски Г/ след 20г. тежък физически труд в метарлугичния комбинат- получаваше мечтаните ключове от панелката. Не искам да бъда груб , но това си беше едно гето на селяни. Нямам в предвид истинските работливи селяни , а селските маниери - все да оглеждат чуждото, да надничат по балконите и да слухтят по стените с чаша на ухото залепена за стената........ и после да одумват озлобено. Аз лично уважавам селския труженик и не искам да бъда разбран неправилно. Някои в последните блокове откъм ливадите - си отглеждаха кокошки и прасета/може би и сега е така.....не знам/. Нямат топла вода. Май имат парно. Треагични. Днес след 25г. на квартала се гледа с по други очи.........все пак доста нови квартали се застроиха и софиянци малко поохлабиха ненавистта си към провинциалните жители на кв. Левски Г. Да не забравяме , че София се пренасели със селяндури . Не знам какво да ти кажа друже.........вече е друго - децата на тези селяци се поомешаха с градските чеда......и може би разликата не е толкова очевадна. Разбирам те защо си решил там да си купиш апартамент - естественно е , че е доста по евтино.......Но запитал ли си се - защо ? Ако питаш мен......не бързай. Аз преди 20г. си продадох 2бр. маломерни апартаменти , за да си купя по голям и доста пообиколих. Първо оглеждах паркинга за да видя дали собственниците са мизерници - какви коли карат.......после оглеждах балконите и накрая вътрешността на входа.......по това ще разбереш дали имат пари да си потдържат общите части или са занемарили всичко и постоянно ще има проблеми ........и накрая позвъних на две , три врати за да поразпитам какви са комшиите им - хората обикновенно са разговорливи и всичко си казват.........има ли нощем силна музика , проблемни комшии .......и всичко все с тази идея , да разбера с какви хора ще общувам, защото е страшно да си заобиколен от бедни и озлобени хорица..........и да ти кажа не сгреших.

Последна промяна от дърт милиционер на Пон 06 юни 2016 16:41, променено общо 1 път.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 06 юни 2016 16:40

дърт милиционер написа:... вътрешността на входа.......по това ще разбереш дали имат пари да си потдържат общите части или са занемарили всичко и постоянно ще има проблеми ...

:th_up

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Пон 06 юни 2016 16:43

Абе това си е направо професионална деформация , но мисля че не сгреших като пообикалях доста по софийките квартали. Сега съм що годе удоволетворен , макар че с годините живота се променя. Човек когато се заселва на друго място - трябва добре да проучи нещата , за да не си скубе косите после. Я комшия - пияница по цяла нощ ще го тормози със яка чалга.........я комшийка в критическата ще крещи като заклана ........Да не забравяме и братята роми.Освен това е много важна инфраструктурата - има ли няколко вида превозни средства , училище и детска градина наблизо........ Абе отговорна работа си е проучването на един кватрал. Всъщност - всеки си има вкус и манталитет.......на едни им харесва - на други не. Колегата сам да си прави сметката. Горенаписаното за кв. Левски Г го казвам от собствен опит - няколко години служих в 5/пето/РПУ и ми се налагаше често да бръмча с патрулката в това селище.....то не бяха скандали , побоища.....наркомани . Абе то днес цяла София е вече едно голямо село........Леле, сега има да ме грухат жителите от маалата.........що ми трябваше да ги разлайвам. Посипвам си главата с пепел , но това е истината.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 06 юни 2016 18:53

orlin4ooo написа:
Е тука малко бъркаш - работя в Яворов и нема да ти казвам "аристократите" какви са боклуци и какви мизерии правят.

Аз пък съм роден и живея в Яворов. Трябва да знаеш, че нищо не знаеш ;)
Определено обаче гостоприемството ни е силна страна. Приютихме всички по-заможни селски бекове. :wild

М/у другото квартала си беше екстра преди 15-тина 20 години, когато тук наистина живееха малко по-грамотни хора. Освини се последните години, благодарение на евакуацията на куцо и кьораво към големите градове.
Сега и чалгичка се лее, и манго се разхожда необезпокояван и коли се крадат... Демокрация. Кво се оплаквате? :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”